Nevím jaký kočárek

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14110
28.11.15 11:44

@hofka jojo, stalo se mi párkrát…
@Tunrida podařilo se mi to jako prt :))) měla jsme v x runu dítě a těžkou tašku, pak stačilo, ab ypřišlo druhý dítko, ketrý chtělo něco z tašky, trošku potáhlůo a bylo hotovo---

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
28.11.15 12:00

Tak to jsem teda zvědavá, jestli se mi to se dvěma taky jednou povede teda :think: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5808
28.11.15 12:23

Upřímně bych nebrala jeden kočárek… s kočárky polský výroby se vejdeš se dvěma do 12 000,– není to žádnej zázrak, ale minimálně na jedno dítě účel plní… my měli na začátek s přehazovací rukojetí a vloženou tašku a u druhýho bych to udělala stejně, jen jsme byli několikátí majitelé a hrozně táhnul do prava, to byla jediná výhrada… pak jsme měli lonex sport, ten je blbej, že na něj nelze dát vajíčko, takže bych na tvým místě zainvestovala ještě do třeba bazarových golfáčču do auta, co na ně lze dát i to vajíčko… lonex budem prodávat, páč jsem měla vyhlídlý jiný typ kočárku, který se za pěknou cenu objevil v bazaru, jinak je potřeba občas dofouknout, nebo stříšku dotáhnout(1/půl roku) ale kdyby ten novej nebyl měli bysme ho klidně dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
28.11.15 18:13
@Barborkaa26 píše:
@ferret jak říkám, trojkombinace je pro mě základ, rozhodně jsem doposud neviděla z trojkombinace vajíčko, které by bylo top.. například

No však nemusím mít vajíčko top :-) A kdyby zakladatelka chtěla něco top, tak asi neshání do 10 tisíc. Stejně když se něco stane, nikdy nevíš, jak se to stane. V reálných podmínkách nejsou dvě nehody stejné a co vyhrálo nějaký test může být v té konkrétní situaci k ničemu. Nezpochybňuju, že některá vajíčka (nebo sedačky) jsou lepší než jiná, ale zabít se dá i pádem z postele…

• Citovat
  • Upravit
14110
28.11.15 19:02

@ferret jasně, dá se utopit i v hrnku sajrm, tak proč učit dítě plavat, že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
28.11.15 19:16

@Krrysa To je ubohý, hlavně že jsi něco napsala. A jak to je teda správně? Mám dítě proočkovat vším, co se vyrábí, koupit nejlepší autosedačky, krmit bio jídlem, pro jistotu ještě umělými vitamíny, topit na 21 stupňů a nakonec ho radši zavřít do vypolstrované klece a vhánět přefiltrovaný vzduch, ne?

Nevím, no, asi bych v dnešním provozu nevozila mimino v korbě od kočáru položené na zadních sedačkách, jako jsem jezdívala já a všichni z mé generace, pokud tedy rodiče měli auto. Ale že bych si sedla na zadek z každé reklamy, to taky ne.

• Citovat
  • Upravit
14110
28.11.15 19:38

@ferret ubohý je to, co si napsalal te´d… myslím, že dítěti je šumák, jestli se cvozí v kočáru z pátý ruky, ebo v novým za dvacet tisíc, ale třeba kvalita autosedačky jedno není a stačí se pouhým okem podívat a ohmatat vajco třeba od maxi cosi a pak nějaké polské…a navíc mícháš jablka s hruškama, nechápu, v čem má být dítěti prospěšné naočkovat ho vším možným a narvat ho umělými vitamíny… a podle tvé teorie by bylao třeba k ničemu mít v autě airbag, protže tě může sešrotovat kamion a bude ti ěnjakej airbag k ničemu.. to je prostě kravina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
28.11.15 19:45

Zdravím.
Asi se nevejdu do cenové představy zakladatelky ale: za mě také nekupovat trojkombinaci. Měli jsme Teutonii Spirit (tříkolka), sportovní sedačka, vajíčko Maxi-Cosi + podvozek bazarové, korba nová Comfort line. V 10 měsících dcery rozpůjčováno kamarádkám, koupen BabyJogger Summit X3 - max. spokojenost, pokud bude někdy druhé, dokoupím korbu, s vajíčkem bude asi trochu boj - divné adaptéry a asi jen na Rommer, ale zatím to není aktuální, tak jsem nezkoumala podrobně. Mimochodem i Summit se mi málem převrátil, těžká taška tam prostě nepatří.
Pro @ferret - správně je to tak, jak to každá slušná matka cítí - takže všude jinak, topím na 24 stupňů - krbovky se regulovat moc nedají, dítě potápím dobrovolně pod odborným dozorem v bazénu, krmím ho (doufám) zdravě, ale dost mi toho moje gurmánka hodí na hlavu, očkuji a jsme živi, zdrávi a šťastni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
28.11.15 20:28

Jsem asi pomalejší, a le nechápu, co má topení v bytě a očkování společnýho s tím, že koupím dítěti šitovou autosedačku, protože nikdy nevíme, co se vlastně stane, že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
28.11.15 20:28

@Krrysa S největší pravděpodobností dítěti je úplně k ničemu, když dostane všechna očkování, když dostane kdejaké vitamíny nebo když bude mít super trouper sedačku, protože s největší pravděpodobností nebude bourat, nepotká nemoc, proti které se očkuje (nebo mu nezpůsobí nic vážného) a jeho zdravotní stav vitamíny nijak nezlepší, protože většina normálně živených dětí jich má dost z běžné stravy. Já si uvědomuju, co je ta sedačka za střep, taky si uvědomuju, jaké střepy jsou naše auta a nijak zvlášť mi to nevadí, ba naopak, pořád se bráním nákupu nového, protože mi už dlouho žádné nebylo sympatické.
Souhlasím s @caroline1248 - já napsala, jak to vidím já, prostě mi obyč vajíčko přijde pro dítě míň škodlivé než třeba boty z druhé ruky nebo každý den příkrm s rýží.
Nevidím důvod pro nějaké hloupé a nehodící se přirovnání plavání s čajem, když tématem diskuse je, jakou koupit trojkombinaci do 10 tisíc (případně tedy rady, proč ji nekoupit).

• Citovat
  • Upravit
1270
28.11.15 20:52

My máme Firkon Flipper retro podvozek, korba vnitřní délka 85cm, šířka 41cm, oproti jiným kočárkům vysoký, houpavý. Bydlíme na vesnici na horách, jezdíme lesem, polními cestami, občas po silnici. Zatím je malá v korbě, takže sporťák vyzkoušený nemáme. Cena byla za dvojkombinaci asi 8500 Kč. Z darovaného vajíčka Firkon malá vyrostla už v 5.měsíci(je pouze do 11kg ),koukala ji hlavička nad vajíčko a váhově byla na hraně. Koupili jsme z druhé ruky Römer first class autosedačku 0-18kg a naprostá spokojenost, ale není vhodná pro novorozence, nedá se napolohovat do lehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
28.11.15 22:15

@ferret no, neznám samozřejmě statistiky, a le vzhledem ke každodennímu provozu nepovažuju to, že dítě chytá meningokoka za stejně pravděpodobný jako to, že mě někdo nabourá.. bourala jem v životě už třeba třikrát, ale meningokoka jsem neměla nikdy.. prostě tvoje věta, že " Stejně když se něco stane, nikdy nevíš, jak se to stane. " je prostě hloupost, protože zákaldem je mionimalizovat rizika… stejěn jako na kolo si dám helmu, jasně můžu si zlomit nohu, a le taky jsem si u toho mohla rozbít hlavu.. a u toho je teplota v pokoji trochu bezpředmětná, tak nechápu, proč do toho motáš tohle nebo očkování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
29.11.15 11:10

@Krrysa Protože prostě nepovažuju za nutné dělat všechno, co si kde přečtu, že se má, ať už je to autosedačka, tzv. nadstandardní očkování nebo třeba doporučovaná teplota v bytě s miminem, pokud mi to vyhovuje jinak. Dělám to prostě tak, jak to na základě mých zkušeností považuji za vhodné. Nevím, proč to nedokážeš pochopit.

Pokud máš potřebu to ještě rozebírat, tak ale neplevelme tuto diskuzi, zakladatelku to určitě nezajímá.

• Citovat
  • Upravit
14110
29.11.15 13:07

@ferret jenže u teploty i očkování má vžydcky všechno svoje pro i proti, jenžekvallitní autosedačka žádníé proti nemá, a oprvadu nemůřžu pochopit, jak někšo mlůže koupit dítěti šitovku sedačku, protože když se něco stane, nevíme jak se to stane :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
29.11.15 13:21

@Krrysa Proti může pro někoho být cena nebo nutnost trávit čas výběrem. Ušetřený čas nebo peníze pak dotyčný věnuje něčemu, co on považuje za potřebnější. Někdo zase nevidí žádná „proti“ třeba u očkování.

Já naštěstí chápu, proč to nemůžeš pochopit - protože nedokážeš akceptovat, že existuje jiný názor než tvůj :nevim: Takže to tu opravdu dál plevelit nebudu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4