Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, moc rada o tobe zase slysim po letech, ikdyz bych radeji slysela lepsi zpravy. Ze stare bandy vsechny maji deti, ikdyz nekterym se druhe vyhyba. Moc ti drzim palce. Ja bych do dalsich IVF sla, pokud by to nemelo rodinu uplne zruinovat. Mlada jsi dost. A IVF pokusy prirozenemu poceti nijak nebrani. Myslim na tebe, ty mysli na „to“ ![]()
@wobludka úplně tě chápu, jsi na tom snad tisíckrát hůř, já jsem měla MA v 11tt, takže „žádná hrůza“ podle tebe, ale nikdy by mě nenapadlo, jak může tohle s psychikou ženské zahýbat, já se cítím i po tom půl roce tak vyšťavená. Předtím jsem dokázala rozebírat variantu dalšího IVF s každým, věděly to holky v práci, kamarádky a teď se mi o tom nechce s nikým mluvit, protože už dopředu přemýšlím, že zase potratím a pak se na mě budou všichni dívat těma smutnýma očima…a to si pak říkám, jestli já mám tohle zapotřebí, když už to jedno dítě mám…bohužel, kdybych se do dalšího IVF pustila, těžko to ututlám, v práci by se to díky propustkám vědělo.
@villa . Tvá odpověď je všeříkající..
Já si taky někdy o něčem potřebuju popovídat, aby to řešení ze mně tak nějak vlastně vypadlo samo
V sobě to máš, nech to jen uzrát a až bude vhodný čas, tak se drž. A kdyby se náááhodou nepovedlo, máš jedno velké štěstí u sebe a jeho úsměv je všelék, ale to víš sama nejlíp ![]()
PS: Jsme se sestrou 8,5 let, rozdíl který už se označuje jako 2 jedináčci, ale já za sebe můžu říct, že mně to hrozně moc naučilo, posunulo, že bych nebyla taková jaká jsem, nebýt jí a že máme jedna druhou i když řešíme ve stejnou dobu různé problémy dané věkem. A znám sourozence 2 roky od sebe, co se odjakživa nesnášejí.. Takže věkový rozdíl není to nejdůležitější ![]()
@Pudloslava ahoj holka
a díky moc!!! Já si o vás taky ráda čtu, když na někoho narazím
nějak to letí ten čas ![]()
Podle toho co píšeš, jsi rozhodnutá do toho nejít, jen to ospravedlňuješ a vysvětluješ nám proč nehcceš, proč se bojíš a pod…nechla bych to na přírodě, IVF je stres, nervy, zátěž
![]()
@villa myslím, že to zoufalství, když víš, že si nové neuděláš, je stejné v 11tt i 19tt ![]()
Hodně jsem zvažovala to, že jsme nenašli důvod netypického potratu, což znamená, že se to může opakovat - na druhou stranu lékaři v rizikovce i CAR nám fandí, to hodně pomáhá. Velkým negativem je to, že trpím na extrémní těhotenské nevolnosti, které vyžadují hospitalizaci. Batole moji nepřítomnost snášelo v pohodě, pro tříapůlleťáka to bude nejspíš hodně těžké. Těch 9 měsíců je strašně strašně dlouhých… Taky už toho mám po letech plné zuby. Poslední roky jsem buď možná těhotná, těhotná nebo snažící se nepotratit. Už chci taky náš život konečně posunout někam jinam, dál. Najít si lepší práci (tuhle by bylo vzhledem k neustále,,hrozícímu" těhotenství nerozumné opustit), naplánovat pořádnou akční dovču… Přísahám že tohle je moje poslední stimulace. Když člověk už ví, že to za to stojí…
Já taky IVF nejsem schopná ututlat, každý si dá pět a pět dohromady a na přímý dotaz lhát nechci. A blicí virózu mi sežerou tak maximálně den ![]()
@wobludka s tou prací to máme stejně, ta stávající mě nebaví, ale říkám si, že kvůli možnému těhotenství si nebudu hledat jinou (ale stejně vím, že lepší bych si tady u nás nenašla) a nechci přece být netaktní vůči novému zaměstnavateli - moje blbé výmluvy. Ale máš pravdu, někdy si říkám, jak je to fajn, že malý už není tak malý, že je to už samostatný a šikovný kluk a že máme už tááákový klid, nemusíme běhat kolem dalšího prcka a někdy se na nás dívám a říkám si, že ještě zkrátka necítím, že jsme kompletní…ale to je pořád dokola a dokola ![]()
Držím ti moc a moc palce!!! A přeji veeelkou dávku štěstěny a těch nevolností je mi líto…mě teď u toho druhého bylo taky nechutně zle a to i v době, kdy jsem už věděla, že ve mě nic nežije, takže pro mě už ani ty těhunevolnosti nejsou zárukou toho, že je vše OK.
Tak napíšu ve zkratce o sobě doufám, že pochopíte anonymitu. Podstoupili jsme X IVF až nakonec jsme museli do darovaného vajíčka. Byli to šílené nervy ale vyšlo to na poprvé. Bylo nám řečeno, že žádné další dítě už mít nebudeme - přirozeně, tak mi nedali ani antikoncepci. Pak jsem se den před vánocemi 2011 pozvracela a bylo vymalováno:-). Nikdo nevěřil, (já jsem byla v šoku snad celý první trimestr, že to vydrží), že to donosím atd. Nakonec mám dva zdravé kluky. Takže když pánbůh chce i motyka vystřelí ![]()
A teď k tvému dotazu proč mít další dítě a všechno to vydržet - protože tvoje první dítě bude mít sourozence a to mně vždy napadne když vidím kluky spolu vyvádět:-), určitě to stojí za to. Taky jsem si říkala jak jsem ráda za jedno, ale dva jsou parťáci. Jo a na první jsme čekali 5 let a otěhotněla jsem ve 37 letech.
Držím palce ![]()
Já bych do toho nešla, je mi líto, ale nechápu obsesi žen po vlastním dítěti. Nenapadlo tě třeba pomoct nějakému/nějaké dítku z dětského domova? Je jich tam plno a mohla by sis zvolit dítě adekvátní věkově k tvému stávajícímu…
@villa tak tak tak… co víc dodat
ani okolí tomu moc nepomáhá, jedni nechápou, proč se s tím nesmířím (sestra), druzí se zase diví, proč si to tam nenechám prostě šoupnout a je to (matka). Obě nebyly neplodné ani minutu. Babička (několik let neplodná po zpackaném zákroku) zase pro změnu nechápe, proč se týráme a prostě neroztáhnu nohy před někým hezkým, ženatým a prokazatelně plodným
a pak babo raď - přeju hodně spokojenosti, ať se rozhodnete jakkoliv ![]()
Ja myslim, ze vis ze to vzdat ještě nechces-aspon tak to na me pusobi ![]()
myslim, ze mas velkou sanci aby další pokus IVF vysel… ale chápu i ten strach…
drzim palce ![]()
Příspěvek upraven 30.07.13 v 22:12
@lasicce píše:
Já bych do toho nešla, je mi líto, ale nechápu obsesi žen po vlastním dítěti. Nenapadlo tě třeba pomoct nějakému/nějaké dítku z dětského domova? Je jich tam plno a mohla by sis zvolit dítě adekvátní věkově k tvému stávajícímu…
Kolik máš dětí počatých bez problémů? Kdybys měla s početím nějaký problém, určitě bys takhle nemluvila ![]()
@villa ahoj holka, stejně jako Pudla tě ráda „vidím“
Pokud vás netíží finance, šla bych do toho, klidně ne rovnou plné ivf, ale nativ nebo minimálku. držím palce, ať se rozhodneš nakonec jakkoliv ![]()
Cus villo, sla bych do toho. U nas to bylo taky opet s problemy, snad jeste vetsimi nez pri prvnim, ale zpetne, protoze se to povedlo, jsem rada, ze jsem do toho sla. A myslim, ze pokud by se nepovedlo, musela bych se smirit, pomalu jsem k tomu mela nakroceno. Rekla bych, ze nezdary jsem snasela lehce lip nez poprve, nicmene nervy to taky byly, to zas jo.
Ahoj Villo, taky tě ráda vidím, i když bych od tebe tak ráda slyšela lepší zprávy. Ta poslední tenkrát byla jobovka. Chi tě moc povzbudit, ať se rohodneš jakokoliv. ![]()