Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Spoustě z nás už se to blíží, tak je mi ctí založit toto téma ![]()
Dnes jsme se rozhodli pro dlouhý protokol, stimulaci gonalem a PISCI, stimulace vychází přelom srpen/září.
Ač patřím v tomhle směru k,,inventáři", je to mé druhé IVF po několika letech a díky pokroku je pro mě mnohé novinkou ![]()
Vítejte ![]()
Ahoj,
hlasim sa do diskusie, tiez nie som novacik a je to nase posledne IVF…
Caka nas to v septembri, u nas sa v lete IVF nerobia…
Ivana
@Anavi
já mám z 1.IVF kluka a i v případě neúspěchu už další stimulaci neplánuji, takže stimulace je to taky má poslední ![]()
Ahoj,
tak verim, ze nam to vyjde… ![]()
My sme na jar absolvovali vsetky vysetrenia, ktore nam chybali a vsetko, nastasie, klopem, negativne…este sa Dr. rozhodol, ze ak bude dost embryji, tak „preskuma“aj ich…to je vsetko, co mozeme pre dietatko urobit, ostatne je uz „len“ priroda…
Zaciatkom septembra ideme k Dr. na konzultaciu a uvidime, co dalej…
U nas je zly spg…nepomahaju ani vitaminy
a u vas?
My jsme taky absolvovali celé to kolečko znovu, kromě imunologie a genetiky tedy, genetika se nemění a imunologie byla minule dobrá, mám z toho docela dobrý pocit, že už jsme pro to udělali co jsme mohli a teď to prostě dopadne tak, jak to má být ![]()
Příčinou naší neplodnosti je taky spg, konkrétně dlouhodobě tragická morfologie, převážně 0%. A s tím žádné vitamíny nehnou… Proč jste se rozhodli pro minimálku?
My sme uz vycerpali vsetky pokusy IVF…mali sme aj dlhy protokol aj kratky a dceru mame z nativu…pri poslednej minimalke sme mali 10 folikulov,10 vajicok a 7 embryji, ktore prisli az do blastocysty, napriek tomu nevysiel ani ET ani KETY…dcera je z 8 bunkoveho embryja…
Takze je ho hlavne vec financii ![]()
Teraz nam robili podrobny spg.,ale vysledky sa este len dozvieme…
Ked genetik videl nas spg.,tak vravel, ze nevidi dovod, preco to nejde, ale nejde to…
@Anavi tak to chápu… na druhou stranu 7 pěkně se dělících embryií z minimálky je moc pěkné řekla bych, to nemá spousta lidí ani z normální stimulace
a dcera z nativu, paráda ![]()
já mám 2×IUI neg., 1.IVF poz. (pouze ICSI, PICSI ještě nebylo běžně dostupné, 24 folikulů, 6 slušných embryií, 2 se transferovali 10 a 12 buněk, jeden z nich je náš chlapeček
), pak přirozeně MA 19tt, po povinné pauze KET neg. (2 nepřežili mražení starou metodou, jedno se nevyvíjelo, jedno krásné transferováno, nicméně nereagovala jsem úplně ideálně na estrofem), IUI neg. no a teď se uvidí ![]()
první transfer byl bez miniheparizace, dneska se to už dělá, před rokem jsem po KETu píchala fraxiparin, ačkoliv nemám žádnou z trombofilních mutací. Dr. to nechal na mě, preventivně ji spíš používají (ale málokdo má před IVF dělanou hematologi), nemáš s tím zkušenost?
Si velmi mila
ALe napriek 7 blastocystam to nevyslo…preto Dr. vravel, ze ich, ak sa bude dat, preskumaju…
Robili nam aj hematologiu…,ale neviem, co by ta zaujimalo…vysledky mam doma, takze prip. sa ti na „nieco“ mozem pozriet az doma… ![]()
Inak, Dr. z hematologie nam preventivne napisala fraxiparin aspon pocas stimulacie…a dostala som zelezo, ale to nesuvisi s IVF…Pamatam sa, ze sa genetik na hematologiu pytal, ohladom nejakej latky, ale, nastastie, sme ju mali vporiadku…
Je mi velmi luto…,co vas strelo
Neviem si to ani len predstavit ![]()
Nam sa podarilo prirodzene otehotniet 2×, ale oba razy som zacala krvacat v 6-7 tt, takze to nikto neriesil…
@Anavi těžko říct proč, sama jsem zvědavá, co vám genetik poví ![]()
aha, takže fraxiparin máš, ale při stimulaci, zajímavé, já ho měla až po transferu
něco málo jsem zaregistrovala, že některá centra používají i léky na jiném principu, tak jsem myslela jestli jen čistě náhodou nevíš něco víc
a taky jestli se to vůbec ještě používá, včera jsme např. řešili monitoring embryií zda ano či ne a bylo mi řečeno, že je to velkým zklamáním, že se od toho hodně slibovalo, ale statisticky se teď ukázalo, že to nemělo v podstatě žádný efekt…
to mě mrzí, vždycky je to těžké když člověk ví, že je to běh na dlouhou trať…
Wobludka, vies, niekedy mam pocit, ze cim menej vies, tym je to lepsie…pri nasom 1. IVF som bola absolutne vpohode a cim viac som sa o IVF docitala, tym je to pre mna narocnejsie aj psychicky aj fyzicky…
Raz bolo velke halo ohladom embryjaglue…/dufam, ze to pisem spravne
/ a moj Dr. povedal, ze od toho ocakavali daleko viac…a uz to ani nejako velmi neponukaju…obavam sa, ze je to fakt len na prirode a sikovnosti Dr…,ale s tym, my - pacienti, uz vela nespravime… ![]()
Ale na druhej strane som celkom rada, ze je to nase posledne…budem velmi nestastna, ked to nevyjde, ale zaroven rada, ze ten kolotoc uz skoncil…
Kolko rokov ma vas chlacek?
@Anavi To bych řekla že spíš záleží na povaze, já jsem od malička typ člověka, co potřebuje věcem rozumět. Takže už do prvního IVF jsem šla poměrně informovaná a smířená s mírně pozitivním, ale pokorným přístupem. Teď je ta pokora možná o něco větší, ale zase za ty roky člověk zákonitě trochu otupí a už ho jen tak něco nesemele ![]()
jsou mu tři roky a kousek
a jsem moc pyšná máma ![]()
už jsem po letech taky unavená, i manžel, ale rozhodli jsme se ještě naposledy pořádně zabojovat, a pak už to konečně hodit za hlavu ![]()
Jééé holky, můžu se k vám přidat? TAké mam dítko z IVF ( napoprvé jsme měli mega kliku), druhé už ale nejde, mam za sebou dva kety a teď jsem po neúspěšném 2IVF, máme 6 mrazáků, tak jdu na ket v září a když se nezadaří ze zmrzlinek, už do toho nejdu, hrozně se mnou ty hormony cloumaj a mam pak výčitky, že zanedbávám syna, jsem protivná, unavená a vystresovaná a bohužel málokdo v okolí to pochopí, buď se diví, proč to tak prožívám, když už dítě mam nebo mi řeknou, ať se na to vykašlu a už do toho nejdu, jenže já jsem sama jedináček a vím, jak mi sourozenec chyběl a tolik bych chtěla ještě jednou zažít malé miminko a vše od začátku, nicméně mě tedy nečeká IVF ale ket, tak jestli se můžu vtírnout ![]()
@MR no jasně že jo
koukám že máš deníček, pak si ráda počtu, ale dneska už musím taky udělat něco i pracovně
![]()