Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Niki, tak jsem dneska dočetla - je super, že se přítel rozhoupal a vyrazili jste. Neboj příště už to bude naostro a pokud ne, vyraž při každém menším zneklidnění - tak, jak sama píšeš radši x krát zbytečně než jednou pozdě.
Alkohol k porodu se doporučuje víno, ale ani jednou štamprdlí tvrdého svět nezboříš a nic se nestane… stejně je už te´dka pryč… tak se nenervuj.
Z tvých příspěvků mámm pocit, že nejsi tak moc mladá, ale neumíš se sama sebe zastat a bojíš se ozvat. S tím, ale můžeš něco dělat a třebas zkušenost s porodem, tím, že se staneš matkou ti dodá sebevědomí a ty začneš pracovat i na sobě.
Moc držím palečky, aby Gábi brzy vykoukla a užívej si. Takový klid už nezažiješ
.
Navli dekuji taky doufam ze seberu sebevedomi a ja pak budu moct rict vse. verim ze to chce jenom cas.
dokud jsem neměla děti,byla jsem taky taková mouchy snězte si mě,ale po porodu se to změnilo,dokonce mi už nedělá žádnej problém seřvat partu ožralů,který močej do kanálu přímo před mejma dětma,dřív bych z nich měla strach,teď mám potřebu bránit za každou cenu svoje děti,musím mít na to sílu.Porod mě opravdu hodně změnil a je to dobře,už si nenechám sr.. na hlavu ![]()
Rozmary, taky tak nějak. Sice první „otužování“ začlo v současné práci, ale nejvíc mě dokázal změnit příchod Lukáška. Jak píšeš…parta ožralů, nebo sprostě mluvících pubošů…dřív bych prošla co nejrychleji s pohledem zarytým do země a teď mi nedělá problém je zpucovat ![]()
Ahoj Všem, jsem tady dnes první den a mám pocit,že často píšete o mě. Připadám si už tak trochu jako blázen,ale stejně se Vás zeptám. Také plánuji miminko a tak 14 dní jsem měla hustý čistě bílý výtok,3 týdny mám teplotu těla 37,2 a nejsem nachlazená. Prsa mám již 14 dní tak o číslo větší a v noci mne hodně bolí. Testy jsem si dělala a poslední před 4 dny a je negativní. Vše by mi hrálo na těhotenství,jen 3 dny mám MS a jinou jen v tom,že první 2 dny skoro nic a 3 den teprve více krvácení (normálně opačně) Prsa a teplota jsou stále i při MS stejná. Moc děkuju za rady a přeji Všem hodně štěstí
A měřila sis bazální teplotu? Nebo jen normální tělesnou? Nejlepší rada je, zajít si na odběr krve jako samoplátce (stojí to cca 200,–), aby ti zjistili hodnotu hcg v krvi. Pokud půjdeš hned ráno, tak odpoledne máš výsledky. To ti jednoznačně řekne, jestli těhu ano nebo ne. My se tady můžeme jen domnívat.
Ahoj Kakiko,teplotu si měřím jen tělesnou. Vím,že mi doktor řekne,ale byla jsem tam před 6 týdny,kdy mi řekl,že těhotná nejsem a pak dodal po ultrazvuku,že do 2 měsíců budu,tak trochu si myslím,že to se normálně neříká. Moc se mi tam nechce,proto se ptám tady. Taky jsem si dělala před MS test a po 2 min byl negativní,ale nedalo mi to a druhý den tam byla slabá čárka,ale třeba je to u TT normální ![]()
Na doktora kašli, jdi normálně do laborky, kde odebírají krev (nevím, odkud jsi, běžně to bývá na poliklinikách). Jako samoplátce nepotřebuješ žádnou žádanku, jen řekni, že si chceš nechat odebrat krev na zjištění hodnoty hcg a je to. Bez doktora a budeš to vědět jistě. Kdyby jsi teď šla k dr. tak by stejně nic neviděl. Maximálně zvýšenou sliznici, ale to není zas tak směrodatné
Mě to test ukázal až 4.den po vynechané ms, většinou to tak bývá, tělo se musí na to tzv. nastartovat. Držím pěstičky
Teď moc času ráno nemám,ale pokusím se. Moc děkuju,snad to dopadne dobře
ahoj maminy,tak tu nějak čekám jak to vše dopadlo a asi zakladatelkarodí že se neozývá ![]()
ladynka1 píše:
ahoj maminy,tak tu nějak čekám jak to vše dopadlo a asi zakladatelkarodí že se neozývá
před chvilkou byla online
aha,já jen tak nekoukam kdo je online
hlavně mě to ještě nenapadlo ,myslela jsem že už rodí ![]()
jestli nemíchá taťkovi maltu
Pardon,ale nedalo mi to
jestli rodí,tak přeju hodně sil ![]()
Byla jsem drive hubena diky brisnim tancum. Nikdy jem tlusta nebyla.