Plánovaný císař

Anonymní
28.2.11 19:56

plánovaný císař

ahoj, zítra mám nastoupit na plánovaný císařský řez a v porodnici mi dali injekci, kterou si mám teď v osm hodin píchnout do břicha. Jmenuje se to Clexane. Měla to některá z vás taky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4823
28.2.11 20:11

Ahoj, ja jsem rovnou zustavala v porodnici, tak mi ho pichaly tam. A i nekolik dni po CS, je na redeni krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
28.2.11 20:12

Taky jsem ji dostala v prodnici,byla jsem tam uz den predem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
28.2.11 21:21

Tak já o žádné injekci nevím…císař jsem měla plánovaný, ale nakonec skončil o týden dřív neplánovaně, ale o ničem nevím…jestli mi jí nepíchli až když jsem měla anestezii, tak jsem jí asi nedostala, až pak po porodu do břicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
28.2.11 21:30

Já je dostala i po přirozeném bezproblémovém porodu - 4 dny. do břicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.11 21:35

já teda nevím, jak je to s císařem v celkové narkóze, ale já mám plánovanou spinální analgezii. Byla jsem dnes v poradně a hned mě poslali vyřídit porod, takže to bylo dost narychlo :think:

• Citovat
  • Upravit
25324
28.2.11 21:35

Já jí dostala do špeku na boku v předvečer plánovaného císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
28.2.11 21:44

Ahoj Clexane je nízkomolekulární heparin ,používá se jako prevence tromboz při operacích,ničeho se neboj ,já jsem si něco podobného( NA cLEXANE jsem alergická,píchala jsem si Zibor) píchala rok před těhu,celé těhu a ještě měsíc po porodu.Aplikace téměř nebolí ta jehla je tenoučká problém bývá jen překonat ten strach do sebe píchnout :think: .Držím palce at ti vše dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.11 21:53
martina75 píše:
Ahoj Clexane je nízkomolekulární heparin ,používá se jako prevence tromboz při operacích,ničeho se neboj ,já jsem si něco podobného( NA cLEXANE jsem alergická,píchala jsem si Zibor) píchala rok před těhu,celé těhu a ještě měsíc po porodu.Aplikace téměř nebolí ta jehla je tenoučká problém bývá jen překonat ten strach do sebe píchnout :think: .Držím palce at ti vše dobře dopadne :hug:

jj, už jsem to píchla :mrgreen: vpich teda v pohodě, akorát potom to trošku štípalo. Jak to vlastně teď? Musím po té injekci nějak odpočívat, nebo se žádný zvláštní režim nedoporučuje?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.11 21:53
martina75 píše:
Ahoj Clexane je nízkomolekulární heparin ,používá se jako prevence tromboz při operacích,ničeho se neboj ,já jsem si něco podobného( NA cLEXANE jsem alergická,píchala jsem si Zibor) píchala rok před těhu,celé těhu a ještě měsíc po porodu.Aplikace téměř nebolí ta jehla je tenoučká problém bývá jen překonat ten strach do sebe píchnout :think: .Držím palce at ti vše dobře dopadne :hug:

jj, už jsem to píchla :mrgreen: vpich teda v pohodě, akorát potom to trošku štípalo. Jak to vlastně teď? Musím po té injekci nějak odpočívat, nebo se žádný zvláštní režim nedoporučuje?

• Citovat
  • Upravit
2787
28.2.11 21:57

Tak možná mně jí nestihli dát…kdybych rodila jak jsem měla na domluvený termín, tak mi jí píchli asi taky (ležela jsem na riziku v nemocnici), ale jak to přišlo samo dřív, tak se jelo rovnou i když jsem měla času dost, taky mi dali spin.analg., nemusela jsem na celkovou, ale jestli se to píchá den předem… :think:
A na ten zítřejší SC držím moc palce a přeju ať nic moc nebolí a uzlíčka máš brzo v náručí! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
28.2.11 22:06
Anonymní píše:
martina75 píše:

TAK TO JE DOBŘE ŽES TO ZVLÁDLA ,ne kvuli tehle injekci nemusíš odpočívat ani dělat cikoliv jinak než jsi zvyklá,to ti jen trochu naředí krev aby se ti tam netvořily krevní sraženiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
7.3.11 16:15

ja mam ty injekce vyzvednute, sc zitra , ale nerikali abych si ji vecer pichla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.13 19:19

V pondělí mi bylo potvrzené gynekologem těhotenství. Mám problémy s očima a protože mi oftalmolog kvůli sítnici zakázal jakoukoliv vyšší námahu a zvedání těžkých břemen, uvědomila jsem si, že mi asi hrozí císař. Už jsem u očního objednaná na vyšetření, aby zhodnotil rizika, ale stejně bych se chtěla zeptat, jak to při plánovaném císaři probíhá. Strašně moc bych chtěla rodit přirozeně a miminko vidět hned po narození, ale nechci kvůli tomu riskovat zrak. Předpokládám, že plánovaný se nedělá v celkové anest. ale jen při lokální. Nikdo ze známých s tím zkušenosti nemá, tak se chci zepat - můžu si sama zvolit lokální anestezii a může tam být manžel se mnou? Jsem provorodička, miminko přišlo neplánovaně, chtěli jsme ještě rok počkat, tak jsem se o možnosti moc nezajímala. Jak vlastně ten plánovaný císař probíhá?

• Citovat
  • Upravit
4336
10.10.13 19:23

Ahoj!
Já měla taky plánovanýho císaře a udělali mi to v epidurálu. Malého mi ukázali hned, jak se narodil a pak ještě v zavinovačce a pak jsem ho viděla až za 24 hodin. Nevím, jak je to s partnerem u porodu, ten můj tam nechtěl. Myslím, že je to ale co porodnice, to jinak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí