Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pri planovanem cisari jsi vetsinou umrtvena jen lokalne, takze mimco vnimat budes. Manzel u tebe muze byt, pokud nejsou komplikace. Prubeh a naplanovani probiha az tak cca tyden samotnym porodem ( cca v 39tt), vse ale zalezi na porodnici ve ktere budes.
To bude nemocnici od nemocnice jiné. U nás manžel přítomný být nemohl, anestezii jsem měla lokální, člověk si to může navrhnout, ale zhodnotí a rozhodne anesteziolog, jestli je to vhodné. Miminko jsem viděla hned po sekci a potom mi ho nosili co tři hodiny na kojení, druhý den jsem ho už měla u sebe. Nastupovala jsem do nemocnice den předem a pustili nás čtyři noci po sekci.
Taky jsem měla plánovaného, ale byla jsem v celkové anestezii, protože mám problémy se srdcem. Nemohla jsem se probudit, takže jsem malou viděla až asi po šesti hodinách
Byla jsem tam od pondělí do pátku, v neděli večer nástup. Ale žádné problémy se nekonaly jinak, rozkojila jsem se druhy den, nosili mi ji na JIP, na pokoji se mnou byla třetí den.
Treba v Havl. Brode vidis mimco hned po vyndani a pak, kdyz ho osetrej, tak ti ho donesou na sal a mas ho nejakou dobu u sebe. Tatinek ceka na chodbe a pak ma mimco na klokankovani na hrudi v porodnim pokoji. Po zasiti prikladaj mimi na prisati k prsu. Na JIP e zustava tak dve hodky, pak se jede na pooperacni pokoj. Mimco nosej prvni den na kojeni dle potreby a pokud je mamka ok, tak ho ma od druheho dne u sebe na pokoji.
Já měla plánovaný císař taky. Měla jsem na výběr jestli chci lokální nebo celkovou anestezii. Vybrala jsem si lokální, manžel byl na sále se mnou, jak miminko vytáhli, manžel už byl s malým, sestry ho měřili, vážili, omývali, oblékali…manžel byl u toho, potom mi ho přinesl ukázat
Až syn putoval na novorozenecké, tak šel manžel s ním a mě potom převezli na JIP.Na přiložení mi ho dali cca 2 hodky po operaci.
Při druhém porodu mi lokální epi nezabral, tak mi museli dát celkový. Probrala jsem se až na JIPce a manžela na sál nepustili.
Když je vše OK, tak císařem můžeš rodit 3×.
Přeju hezké těhulkování ![]()