nevim si rady

24320
4.4.09 12:53

nevim si rady

Ahojte poradte, mame dokrmovat odpoledne a na noc 2× denne.dokrmujeme tak dlouho a mala je spokojena kdy dostane nutrilon.Jenomze tedka uz asi tak 4 vzdycky tak o pul 12-12 kolem obeda se zacne vztekat.Kdyz ji dam prso v tomto pripade obe tak je beztak nespokojena.Dneska jsem to nevydrzela a dala jsem ji jeste po kojeni flasku a najednou klid a mame spokojene miminko.jenomze pokud to takto budu delat porad tak bude akorat pribirat protoze ona si vytahne jeste s flasky 180.Tak mi poradte co mam delat.premyslim ze ji budu davat akorat Nutrilon a bude klid.Ale zas jak to mam udelat aby se mi netvrdla prsa.Jeste dovetek:kdyz ji dam 90pouze tak mam tady beztak rev a vubec i tim nepomuzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1762
4.4.09 13:37

Ahoj,
je několik možností: máte špatnou techniku kojení, takže malá se od tebe nenapije dost a má hlad. Nebo toho vypije málo,protože je líná a z flašky to teče lépe. Nebo máš mléka teď zrovna méně a ona potřebuje víc, mléko se za pár dní vytvoří. Nevím, jak je to s tím slabým mlékem, které málo zasytí.
Můžeš zkusit ještě pár dní vydržet, jestli se udělá víc mléka (ale ty asi nemáš pocit, že ho máš málo).
Nevím kolik je malé a jak moc chceš kojit, ale spokojené dítě je asi nejdůležitější.
Takže pokud to není proti tvým zá:,–(ám a myslíš, že už jsi se snažila dost, tak kojení omezuj a přejděte na UM.
To je můj názor, držím palce,
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
4.4.09 14:17

spatnou techniku si nemyslim.Protoze ze zacatku to bylo v pohode zacalo se to lomit okolo 5-6tydne tedka bude mit 3mesice.Ona pravdou je ze je velka ma 62cm a 5650g :) ona pri narozeni vazila 4620g.Me totiz ty 4dny prijdou hodne.Me samo prijde ze ho mam mene a mene.rano kdyz se probudi tak je vse v pohode.Ale zacne se to lamat okolo te pul 12.tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
4.4.09 14:36

A proč jsi vůbec začala přikrmovat?
A jak často kojíš? Tak to zkus třeba každé dvě hodiny. Ve třech měsícech je růstový spurt, kdy potřebují více mléka, ale když budeš častěji kojit, tak se ho bude i víc dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
4.4.09 14:48

Ty dve hodiny sem zkousela od doby co jsme zacali prikrmovat dokonce i jsem ji davala s obou prs a davam.zacali jsme prikrmovat z duvodu ze sem mela odpoledne a vecer malo mleka.A mala byla vztekla a to jsem ji prikladala co chvila.Zasitila se tak na pul hodky.No a dalsi vec je tam ze se budila a budi k jidlu az okolo 4rano takze mleko by se melo dotvorit a melo by ho byt hodne.Bylo mi kvuli tomu doporuceno ze pres noc ji mam nechat spat a ze to mleko se dotvori a nemel by byt problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
4.4.09 14:51

Ja bych zkusila kojit casteji, a z obou prsu, mozna se male nelibi, ze se musi moc namahat, kdyz od tebe pije… z flasky to tece lip a rychleji.
Ono taky ve 3 mesicich je rustovy spurt a ditko vyzaduje vic mlika a casteji.
Jeste bych chvili zkusila vydrzet a pokud to nepujde tak prejdete na ten Nutrilon uplne… Ale byla by to podle me skoda, pokud mliko mas a normalne kojilas az doted.
Jo a ze by ti zeslablo mliko je blud, akorat vzdycky na zacatku kojeni tece chvilku jen takovy ridoucky mlicko (myslim se mu rika predni mliko) ale po chvilicce se ditko dopracuje k tomu zadnimu mliku, a to uz slaby nebo silny neexistuje. Mozna se mala proste unavi a nedopracuje se az k tomu zadnimu mliku.
Mozna nezacalas taky jist neco, co by ji treba nemuselo v mlicku pak smakovat? Nebo u nas taky mlicko min jelo, kdyz jsem mela menstruaci (nebo, nez jsem ji zacala zase pravidelne dostavat, v dobe kdy bych ji normalne mela), pak jsem musela kojit casteji a z obou prsu.
Preju zdar a vydrz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
4.4.09 17:33

´Menstruaci jsem dostala min.tyden ale to uz od vikendu nemam.Ono totiz jde na ni videt v urcitych okamzicich ze se snazi tahat ale neni co.No uvidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
4.4.09 21:26

Ahoj Kattkko, nevim, jestli to ctu pozorne, ale pokud ano, tak tvoje mimco neni vubec velke vzhledem k porodni vaze. To pribrala za 3 mesice jenom 1kg? To je malo! Miminko by melo do sesti mesicu zdvojnasobit svoji porodni vahu, ale pokud mate spravnou techniku kojeni, tak se na dvojnasobek dostanete mnohem drive - obvykle kolem 4-5. mesice. Dokrm Ti byl dle meho nazoru doporucen spravne. Sama si muzes stahnout rustove grafy (http://www.szu.cz/…y-ke-stazeni) a zadat si tam miry od narozeni, abys mela prehled o prospivani miminka. Pokud skutecne pribrala jenom 1kg za 3 mesice, tak ma zcela jiste hlad a rychle si privykla na flasku, ze ktere konecne dostala, co potrebuje. Bumbani s flasky je pro deti mnohem snazsi nez z prsa. Pokud vam problemy zacali po sestinedeli, tak je to z toho duvodu, ze do te doby tvorbu mleka ovlivnovali hormony a za tu dobu se musi mimco naucit efektivne sat, protoze posleze se mlicko tvori pri sani miminka. Pokud mimco nesaje efektivne, tak je problem. Na tvem miste bych se poradila s lekarem ohledne prospivani miminka a laktacnim poradcem ohledne kojeni - zkus Jirinku Mrazkovou v online poradne - www.kojeni.net nebo jukni do databaze, kde je bud rubrika,kdy pouzit dokrm UM a nebo „jak me dite prospiva“. Do 3 mesicu je minimalni vahovy prirustek 120-150g tydne a vy mate jeste mene, pokud jsem to pochopila spravne. Pokud chces dal kojit, tak budes muset zrusit flasku a dokrm podat jinym alternativnim zpusobem nez z lahvicky, ale pokud uz si mala na flasku zvykla, tak se pomalinku stejne odstavi sama, pokud vyzaduje dokrm 180ml po kojeni - jeste porad ji treba muzes mlicko odstrikavat a davat lahvickou, taky to dela spoustu maminek. Doufam, ze jsem te moc nevystrasila, ale rozhodne bys to mela resit. Jinak skutecne ve 3 mesicich byva rustovy spurtik, kdy maji deticky vetsi hlad a musis kojit nebo dokrmovat casteji a pokud jsi mela MS, tak se Ti docasnetvorba mleka mohla snizit :cry: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
4.4.09 21:48

jeste dodatek

Jeste me napadla jedna vec, bylo by dobre si nekde vypujcit kojeneckou vahu - treba u pediatra - a zjistit, kolik mala od tebe skutecne vytahne a pak si dle jeji hmotnosti spocitek, kolik by mela vypit na jedno kojeni (1/6 vahy na den, tzn. pokud ma 5kg, tak by mela vypit cca 800ml mleka denne - to si vydelte poctem kojeni a vyjde vam cca prumer na 1 kojeni, ale je samozrejme jasne, ze nekdy vypije vice a nekdy mene - chce to skutecne odecitat treba 2-3 dny). Kdyz se narodi nadprumerne velke mimco a je v grafech na 99percentilu, tak je jasne, ze se na nem nejspis neudrzi, ale nemelo by spadnout pod urcitou hranici minimalnich prirustku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
5.4.09 08:17

No stou vahou to neni spatny napad.My jednou pribirame malo pak akorat na poslednim vazenim moc.:-)posledni vazeni bylo 500navic.Za 14dni.Coz zase bylo moc takze jsem nemela davat odppo sunar tak jsem to zkusila a mala tady rvala hlady.Mam pocit ze to je zacarovany kolotoc.Ja si myslim ze mi nespadame do zadnych tabulek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
6.4.09 13:22

Tak pro orientaci: byli jsme u doktorky mala pribrala okolo tech 250.no a pokud ji to nestyci tak ji mam dokrmit.Dneska jsem ji dokrmila akorat 90 a pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová