Dokrmuji Nutrilonem,dělám chybu?

1280
4.4.09 08:47

Dokrmuji Nutrilonem,dělám chybu?

Kojim,ale myslím že malému to nestačí,jelikož po kojení stále hledá,a to ho mám přiloženého jak dlouho on potřebuje,co se týče váhy , tak za 4 týdny přibral 300g,nevim jestli to je dost nebo málo,ale proč vlastně píšu,včera jsem zkusila v lékárně koupit Nutrilon , a malého dokrmuju,a zdá se mi , že je i spokojenější, co myslíte , udělala jsem hloupost,nebo když mu to vyhovuje , tak to mám tak nechat,a další co mě trápí , jak to mám oznámit doktorce,že ho dokrmuju , myslím že mě asi ukamenuje,ale zase je to mé vnitřní rozhodnutí , a měla by to pochopit , co si myslíte vy?Doufám že mě i vy tady za to neukamenujete,a třeba se i najde některá maminka, která to dělá také takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2026
4.4.09 08:52

ahojky,

nezoufej určitě neni konec světa že dokrmuješ. Já jsme párkrát taky dala nutrilon kor ted když jsme meli laktační krizi Dr. to klidně řekni, že jste tak spokojenejší a je to. Za 4 týdny mi přijde 300 málo ale co doktorka do názor. Hlavně se tim nestresuj miminko potřebuje maminku v pohodě. :wink: hodně štěstí a zdravíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
4.4.09 09:01

Ahoj

pokud je maly spokojenejsi a ty tim padem taky tak se nestresuj zes udelala neco spatne.Mudr to klidne rekni-nechapu proc by te mela ukamenovat.
Hlavni je ze ty a maly jste v pohode a vklidu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
4.4.09 10:41

Ahoj, ja se zezacatku dokrmovani branila.Malou dokrmuji odpoledne a vecer nez de spat takze pouze 2×.Jenomze me vetsinou vypije tu 180 tech 6odmerek.Kdyz ji to vemu driv nebo udelam mene tak rev.:-).Odpoledne bych ji to davat nemela ale bohuzel se to opet neobeslo bez rvani.Mala mi pribrala za 14 pro zmenu 500g.Coz je zase moc.Podle Mudr jenomze kdyz ji tu odpoledni davku nedam tak rev.Spis se divim ze ti to Mudr nenavrhla sama.Nam to navrhovala protoze mala predtim pribirala malo.Ale ono je to tezko protoze oni doktori sice nejake tabulky maji kolik by dite melo pribivat v danem mesici ale to si myslim by melo byt v pripade normalniho ditka ktere se narodi s vahou okolo 3kg.A ne svahou jak nase mala 4620g.Protoze pak si myslim ze ma jinou potrebu a nemuze zapadat do tabulky jako 3mesicni momentalne ale tak 4-5mesicni.Jinak pokud je spokojenej tak mu to davej je to jen a jen tvoje rozhodnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
4.4.09 14:07

Ahoj,

u druhe dcery jsem zkusila Nutrilon bez doporuceni doktorky. Mala furt rvala. Kojeni probihalo vzdy hodinu a za dalsi hodinu chtela znovu. Tak jsem zkusila dat po tom hodinovem kojeni flasku Nutrilonu, abych vedela, kolik toho potom vypije. Z prsu fakt pri pokusu o odsavani po kojeni nic neteklo a najednou jsme meli hodne a spokojene dite.
Doktorce jsem to rekla az pri dalsi poradne a vubec to neresila.

Takze pokud vam to vyhovuje, nevidim v tom problem.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
5.4.09 10:28

Oli - ale doktorka ti do toho nemá co kecat, prostě ji to zděl jako hotovou věc a za svýám rozhodnutím si stůj. JE TO TVOJE DíTě!!!!!!!! Ona ti ho pořád nechová a nekojí, tak její rady jsou pouze doporučení a ne nařízení. osobně na tom nevidím nic špatného pokud si myslíš že vám to pomáhá. Hlavně si zkus zachovat možnost kojení co nejdýl to půjde a kombinuj. Neboj je hromada miminek co zvládá jak flašku tak prso. Jenom ty víš jak na tom maličký je a co opravdu potřebuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
5.4.09 10:49

Souhlasím, doktorka ten řev neposlouchá! A ten přírůstek se mně zdá taky malý na váš věk, tak myslím, že děláš jedině dobře. Taky souhlasím s tím, abys kojení nevzdávala kombinovala, jestli to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
5.4.09 13:27

jasně. Je to jen tvoje rozhodnutí. Hlavni je že jste ty a miminko spokojení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
6.4.09 11:01

KOukám,že mám asi zlatou doktorku. Mě dokrmování v podstatě „nařídila“,doporučila,protože my jsme nepřibírali,a malá byla stále pod 3kg a hrozně slaboučká. Když jsem to obrečela,tak mi říkala,že naše generace taky vyrostla na sunaru,a že jsme zdraví,tak at z toho nedělám tragedii-dala nám Nutrilon HA,jakožto nejlepší možnou variantu pro malou,prostě nechtěla nic podcenit. Kojení za každou cenu nemá fakt smysl.
A co najednou zjištuju v okolí,tak na UM nebo aspon dokrmování je kdekdo. to jen mohutná propaganda kojení z nás dělá blbce,že kojit může každá ženská.. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
6.4.09 15:20

Taky dokrmuji.A souhlasim s befanou ze dokrmuje kde kdo.Muzu rict ze ja si v tom tak trosku libuji.Mala je spokojena neni uknourana.Kdyz to srovnam s jednim klukem od znamych tak ten je plne kojenej kojiho co 2hodiny ale uz po hodine zacina byt uknouranej.A ja to beru tak ze kdyz mam hlad ja tak se najim.tak proc budu nechavat o hladu dite?takze dokrmovani zdar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.09 10:56

Klidně dokrmuj, jen ať je mimčo spokojené, pak budeš klidná i spokojená i ty. Ale doktorce to řekni, my jsme plně na UM a nesmíme dávat kapky s vitamínem K (ty jednou týdně), je obsažen v UM, nevím ale jak je to u kombinace UM a MM. Doktorka ti nemůže nic vytknout, spíše by měla poradit co nejkvalitnější UM pro Tvoje mrně.Mě malej dokonce vynechává jednu dávku pro svůj věk a to večer, takže se pěkně vyspí 7 h, nakrmím a pak spíme další 3 hoďky, paráda, jen by nemusel mít tu příšernou koliku a bylo by to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.09 10:59

Teď koukám, žs Tvoje mimi je jen o jeden den starší než ten náš brouček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
10.4.09 16:23

Jasan, že neděláš chybu. Já jsem doma z porodnice asi 4 dny a už je to tady zase. U 1. dcerky jsem musela dokrmit z příkazu doktorky a teď u druhé dcerky je to to samé, ale s tím rozdílem, že mi dokonce odmítá i prso!!!!! Nutrilon jsem malé naordinovala sama. Takže pakárna - musím odsávat a dáváme mateřské mléko z láhve. Pokud má malá málo, dokrmím Nutrilonem. Příští pátek máme dvoutýdenní kontrolu, tak jsem taky trošku zvědavá, jestli mi doktorka nebude nadávat, ale věřím, že ne, je celkem prima a řídí se „zdravým selským rozumem“. Sice jsem se UM chtěla vyhnout už kvůli penězům, ale co se dá dělat, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.4.09 08:12

Re: Dokrmuji Nutrilonem,dělám chybu?

Ahoj holky,jsem tady dneska poprvé,nevím,jestli odpovím tam kde chci. Já jsem taky už dvakrát přikrmovala,mám Kubíka 2 a půl měsíce starého,je strašný jedlík. Narodil se 3,25 a už má 6,20.Mám dobré mlíčko a taky dost,ale když on prostě chce pořád víc,tak co mám jiného dělat,že? Já dávám Nutrilon místo jednoho krmení,navečer už mám prsa vyždímané,takže před večerním kojením mu dám mlíčko a pak za 2 hoďky ještě nakojím.Spinká mi 10 hodin. Jo a ještě mám dotaz,když jsem tu chtěla uložit fotku,tak mi to ukázalo,že je moc velká,jak jste to udělaly,že tam máte fotky a to stáří mimča? Mám 2 kluky,tak bych tu chtěla oba dva!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.12 11:43

Ahoj,muj chlapecek bude mít 2 měsice za týden,já začala dokrmovat protože malej bývá u kojení po nejaké delši době sáni strašně protivnej a řve i když sem ho krmila,pak ho dám do postýlky a taky jak ty vždycky furt hledá i když byl u prsa a pil tak sem kopupila taky nutrilon prvni se ktomu nejak moc nemel asi semu spatne pilo ze savičky ale začinasi pomalu zvykat podle me je taky klidnejší.dostala sem nedávno měsíčky tak jestli to není aji tím porádte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová