Pomoooooc!!! Asi ucpané mlékovody??? Bouličky v prsu

714
2.4.09 18:05

Pomoooooc!!! Asi ucpané mlékovody??? Bouličky v prsu

Holky, poraďte prosím, od včerejšího večera se mi v levém prsu těsně u bradavky nadělaly bouličky a strááášně to bolí. Zvenku nejsou vidět a ani není prso rudé. Jen to mega bolí. Zkoušela jsem mít prso během dne v teple, masírovat, večer nahřát horkou sprchou a vystříkat a během dneška jsem ho Terezce přikládala co možná nejvíc. Ale bouličky nic. Možná že i přibyly. Myslíte že pomůže tvaroh? V porodnici mi stáhnul horkost z prsa, ale co s bouličkama? Nerada bych si zadělala na nějaký zánět. Co s tím? :oops: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
2.4.09 18:12

Tvaroh bych určitě dala, tím nemůžeš nic zkazit a hlavně pořád masírovat co to jde a co nejteplejší vodu sneseš - já si namáčela prso do dřezíku s vařící vodou nebo masírovala horkou sprchou a rukou.
Jestli jsou ty bouličky tvrdé, tak jsou to asi fakt ty ucpané mlékovody a z toho by se mohl vyklubat zánět. Odstříkat a kojit jde dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
2.4.09 18:20

no kojit teče toho asi málo protože se terka u toho vzteká, takže dlouho nevydrží a brzy začne křičet a chce druhý no a proto se mi asi udělaly další ty bouličky. Taky zkusím prso namáčet do horký vody. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
2.4.09 19:03

Koncentrovaný alkohol (slivovice, líh na pupík, Alpa, rum…cokoli přes 40%) nalít na plínu, přiložit jako zábal. Nejsem žádná slavná „dojička“, ale při městnání mi tahle babská rada od babiček pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
2.4.09 20:26

Tohle jsem zažila u malé,přesně ke konci jejího 7měsíce…byla jsem na pohotovosti tenkrát a dr.mě prso rozmasírovala a ručně odstříkala…šílená bolest.....ale tvrdost zmizela.....malá byla jedlík zeleninových příkrmů,tak o prso přestávala mít zájem a já nakonec si nechala předepsat prášek na pozastavení laktace.......
Tvaroh je super,ale na horkost…boule chce rozmasírovat,úměrně odstříkávat a mezi kojením se dávalo studený a těsně před kojením prsa nahřát,rozmasírovat.....tak ti držím palce! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
2.4.09 22:00

Ahoj, tvaroh me pomohl už nepočítaně. Před kojením rozmasirovat v teplé vodě. Ale pozor! Pokud se již objevuje zčervenání, tak nemasirovat. Roznesla by jsis ten zánet dál. To jsem udělala já a měla jsem prušvih jak ušitý. Pokud budeš mit po kojení pocit stále plnosti, tak odstříkat. Tak at je brzy po problému :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
3.4.09 20:10

Teplý před kojo, po kojo studený - id. v kombinaci s masáží a dej tvaroh, to je skoro jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová