Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kdyz jsi mu nezaplatila, tak se asi neni cemu divit, ne? Pred cim se chces branit? Je v pravu ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky.
Potřebova bych poradit. Bydlím v bytě (jedná se spíše o dvě malé místnosti cca 18m)
jsme tu 3 osoby, wc a koupelnu a kuchyň(pouze dvouvařič)máme na chodbě.
Platíme měsíčné 5000,– a za tento měsíc jsem mu ještě nezaplatila.
Dnes mi oznámil že jestli mu nedám do pátku peníze, že tu vypnou eletriku. O eletriku se dělíme s více nájemníky, všichni pravidelně platíme. Teď jsme dostala byt od města, tak jsme tam musela zaplatit nájem, ale tam též nejede eletrika, nevím jak se mám bránit, ani co dělat. Poradíte
Postupovat podle písemné smlouvy.
Nechápu proti čemu se chceš bránit? Zkus to více rozvést. Kde teda bydlíš? V bytě od města (jestli ne, proč tam platíš nájem?) nebo v pokojích 18 m? Kolik dlužíš majiteli peněz? Jednu splátku nájmu? Elektrárna odpojuje elektřinu po cca třech nezaplacených fakturách, takže by to musel majitel odpojit ručně (asi jen Váš byt/Vaše pokoje, těžko by odpojil celý dům, když ostatní platí) a to si můžete zase ručně zapojit.
No nejlepší je zaplatit dluhy. V čem je problém? Na nájem nemáš?
Nemůžeš zaplatit aspoň něco? Ono ho nebude zajímat, že máš byt jinde, ale vždy je dobre projevit snahu a nedělat mrtvého brouka. Zkus se s ním domluvit, že daš aspoň něco. Nebo ať to vezme z kauce, pokud jste ji skládali. Předpokládám, že v bytě stejně koncis. Zkrátka za ním zajdi a domluvte se.
Btw. jestli jde o to, že se stěhuješ z pokojů do městského bytu - máš zaplacený nájem v městském bytě, takže se přestěhuj tam, a nemusíš řešit, že Ti ve starých pokojích odpojí elektřinu. Zapojení el. v novém bytě je otázka chviličky. Do dvou dnů můžeš svítit, pokud je teď byt odpojen a pokud v něm někdo bydlí tak budeš svítit pořád a udělá se jen přepis.
Podle mě jedno pár denní zpoždění platby není důvodem pro odpojení elektřiny, takže nesouhlasím s tím, že se nemáš proti čemu bránit. Nicméně bych se nebránila. S býovalým majitelem bych se domluvila na splátkovém kalendáři (klidně na tři měsíce 5000/3 ) a šla co nejrychleji bydlet do nového bytu ať Ti náklady nenarůstají v obou bytech. Prostě starý byt přestaň řešit, ať se v něm děje co chce, ty napiš jen žádost o splátkový kalendář a běž do nového.
Taky bydlíme v nájmu a máme stanované datum do kterého musíme zaplatit nájem a inkaso, strach by mi nedovolil to datum překročit ![]()
Nejedná se pouze o mě, ale i o ostatní nájemníky kteří platí pravidelně a v čas, nezaplatila jsem jen tento měsíc..jinak platím pravidelně…už si stěžoval že má dluh na elektrárnách 18 000.přitom od února tady netopí. těch 18 metru je dohromady za dva pokoje, v zimě topil jen přes den..
Pan domácí se musí nějak bránit ![]()
Možná jsi mi to měla oznámit dřív, že budeš mít problém se zaplacením, třeba by se s ním dalo dohodnout.
No tak zaplať a nebo se přestěhuj do nového bytu… ne? Tam si elektřinu nech zapojit ty a nebudeš odkázaná na charitu pana domácího…
Ahoj holky.
Potřebova bych poradit. Bydlím v bytě (jedná se spíše o dvě malé místnosti cca 18m)
jsme tu 3 osoby, wc a koupelnu a kuchyň(pouze dvouvařič)máme na chodbě.
Platíme měsíčné 5000,– a za tento měsíc jsem mu ještě nezaplatila.
Dnes mi oznámil že jestli mu nedám do pátku peníze, že tu vypnou eletriku. O eletriku se dělíme s více nájemníky, všichni pravidelně platíme. Teď jsme dostala byt od města, tak jsme tam musela zaplatit nájem, ale tam též nejede eletrika, nevím jak se mám bránit, ani co dělat. Poradíte