Nevím si rady s naším domacím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.7.13 13:40

Platím eletriku panu domacímu, nejdřív platím eletriku a pak nájem, jelikož to mám až do konce měsíce

• Citovat
  • Upravit
evill
17.7.13 13:42
@Elen8 píše:
@neumisa Přesně tak, mě by to „strach“ nedovolil! Asi je nás více, co si myslí, že platit se má, tak jak je to dáno!

A mě by zase svědomí nedovolilo pronajímat něco takového, v čem žije zakladatelka a ještě za to chtít peníze. Moji nájemníci mají v bytě dokonce trvalé bydliště, což je tady pro mnohé asi sprosté slovo, a brání se tomu jak čert kříži. Když si nájemníci předělávali sprchový kout na vanu, neplatili 5 měsíců nájemné žádné, než se splatilo co do toho investovali.

• Citovat
  • Upravit
22614
17.7.13 13:43
@Anonymní píše:
Platím eletriku panu domacímu, nejdřív platím eletriku a pak nájem, jelikož to mám až do konce měsíce

jediné, co mně napadá, že ON neplatí elektriku elektrárnám a třeba mu vyhrožují, že ji přijdou odpojit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
17.7.13 13:44

A on jí někdo nutí tam bydlet? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.7.13 13:44
@evill píše:
A mě by zase svědomí nedovolilo pronajímat něco takového, v čem žije zakladatelka a ještě za to chtít peníze. Moji nájemníci mají v bytě dokonce trvalé bydliště, což je tady pro mnohé asi sprosté slovo, a brání se tomu jak čert kříži. Když si nájemníci předělávali sprchový kout na vanu, neplatili 5 měsíců nájemné žádné, než se splatilo co do toho investovali.

To máš pravdu, ale bohužel, i takoví magoři se najdou :? A pak se najdou i lidi, co to tomu magorovi platí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
17.7.13 13:46

Ty platíš nájem měsíc pozadu k poslednímu v měsíci??? Nebo k poslednímu na další měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
17.7.13 13:46

To je druhá věc, v jakém stavu ten byt je. Ale nikdo zakladatelku v tom bytě násilím nedrží, ne? Když se jí tam nelíbí, ať si najde lepší. Ale pokud tam zůstává, tak holt bude muset dodržovat smlouvu. Jinak trvalé bydliště v nájmu mám taky, to není zas tak výjimečná věc. Můj vztah s panem domácím je založen na plnění podmínek z obou stran, na které jsme oba dobrovolně přistoupili.

Stav bytu nemá nic společného s tím, že zakladatelka nezaplatila. O stavu bytu měla jednat s majitelem, to ji neopravňuje přestat platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evill
17.7.13 13:56
@neumisa píše:
To je druhá věc, v jakém stavu ten byt je. Ale nikdo zakladatelku v tom bytě násilím nedrží, ne? Když se jí tam nelíbí, ať si najde lepší. Ale pokud tam zůstává, tak holt bude muset dodržovat smlouvu. Jinak trvalé bydliště v nájmu mám taky, to není zas tak výjimečná věc. Můj vztah s panem domácím je založen na plnění podmínek z obou stran, na které jsme oba dobrovolně přistoupili.Stav bytu nemá nic společného s tím, že zakladatelka nezaplatila. O stavu bytu měla jednat s majitelem, to ji neopravňuje přestat platit.

Splatnost je až za čtrnáct dní, o tom že nezaplatila, se můžeme bavit až v srpnu.

Neopravňuje jí stav bytu přestat platit (což zatím neudělala), ale opravňuje jí k tomu požadovat snížení nájemného. Změna stavu bytu (píše, že když se nastěhovala, vypadalo to jinak, pochopila jsem, že tam začalo zatékat a plesnivět). Byt nevidím, ale v případě, že je byt neobyvatelný, jí to opravňuje i požadovat úplné nezaplacení nájemného. Musí ale komunikovat s majitelem. Ví vůbec majitel co pronajímá?

• Citovat
  • Upravit
evill
17.7.13 13:58
@atominnka píše:
jediné, co mně napadá, že ON neplatí elektriku elektrárnám a třeba mu vyhrožují, že ji přijdou odpojit :nevim:

Však to už víme, že on to neplatí. Vždyť zakladatelka psala, že dluh na elektrárnách je 18 tisíc za celý dům.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný