Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Elen8 píše:
@neumisa Přesně tak, mě by to „strach“ nedovolil! Asi je nás více, co si myslí, že platit se má, tak jak je to dáno!
A mě by zase svědomí nedovolilo pronajímat něco takového, v čem žije zakladatelka a ještě za to chtít peníze. Moji nájemníci mají v bytě dokonce trvalé bydliště, což je tady pro mnohé asi sprosté slovo, a brání se tomu jak čert kříži. Když si nájemníci předělávali sprchový kout na vanu, neplatili 5 měsíců nájemné žádné, než se splatilo co do toho investovali.
@Anonymní píše:
Platím eletriku panu domacímu, nejdřív platím eletriku a pak nájem, jelikož to mám až do konce měsíce
jediné, co mně napadá, že ON neplatí elektriku elektrárnám a třeba mu vyhrožují, že ji přijdou odpojit ![]()
@evill píše:
A mě by zase svědomí nedovolilo pronajímat něco takového, v čem žije zakladatelka a ještě za to chtít peníze. Moji nájemníci mají v bytě dokonce trvalé bydliště, což je tady pro mnohé asi sprosté slovo, a brání se tomu jak čert kříži. Když si nájemníci předělávali sprchový kout na vanu, neplatili 5 měsíců nájemné žádné, než se splatilo co do toho investovali.
To máš pravdu, ale bohužel, i takoví magoři se najdou
A pak se najdou i lidi, co to tomu magorovi platí ![]()
Ty platíš nájem měsíc pozadu k poslednímu v měsíci??? Nebo k poslednímu na další měsíc?
To je druhá věc, v jakém stavu ten byt je. Ale nikdo zakladatelku v tom bytě násilím nedrží, ne? Když se jí tam nelíbí, ať si najde lepší. Ale pokud tam zůstává, tak holt bude muset dodržovat smlouvu. Jinak trvalé bydliště v nájmu mám taky, to není zas tak výjimečná věc. Můj vztah s panem domácím je založen na plnění podmínek z obou stran, na které jsme oba dobrovolně přistoupili.
Stav bytu nemá nic společného s tím, že zakladatelka nezaplatila. O stavu bytu měla jednat s majitelem, to ji neopravňuje přestat platit.
@neumisa píše:
To je druhá věc, v jakém stavu ten byt je. Ale nikdo zakladatelku v tom bytě násilím nedrží, ne? Když se jí tam nelíbí, ať si najde lepší. Ale pokud tam zůstává, tak holt bude muset dodržovat smlouvu. Jinak trvalé bydliště v nájmu mám taky, to není zas tak výjimečná věc. Můj vztah s panem domácím je založen na plnění podmínek z obou stran, na které jsme oba dobrovolně přistoupili.Stav bytu nemá nic společného s tím, že zakladatelka nezaplatila. O stavu bytu měla jednat s majitelem, to ji neopravňuje přestat platit.
Splatnost je až za čtrnáct dní, o tom že nezaplatila, se můžeme bavit až v srpnu.
Neopravňuje jí stav bytu přestat platit (což zatím neudělala), ale opravňuje jí k tomu požadovat snížení nájemného. Změna stavu bytu (píše, že když se nastěhovala, vypadalo to jinak, pochopila jsem, že tam začalo zatékat a plesnivět). Byt nevidím, ale v případě, že je byt neobyvatelný, jí to opravňuje i požadovat úplné nezaplacení nájemného. Musí ale komunikovat s majitelem. Ví vůbec majitel co pronajímá?
@atominnka píše:
jediné, co mně napadá, že ON neplatí elektriku elektrárnám a třeba mu vyhrožují, že ji přijdou odpojit
Však to už víme, že on to neplatí. Vždyť zakladatelka psala, že dluh na elektrárnách je 18 tisíc za celý dům.
Platím eletriku panu domacímu, nejdřív platím eletriku a pak nájem, jelikož to mám až do konce měsíce