Nevím si rady s naším domacím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
17.7.13 12:44
@Anonymní píše:
To jsou fotky z pokojů kde bydlím z 15 měsíční dcerou..je to měsíc zpátky co nám sem zateklo přes střechu..bohužel jsem musela jednu matraci vyhodit cela mi zplesnivěla, a nezůstalo jen u matrace..Nájem platíme vždy posledního v měsíci. takže mám pořád čas, ale nevím zda mu to mám platit. :think:

Máte písemnou smlouvu? Jaké datum placení nájemného pro daný měsíc je v ní uvedeno?
Se stěhováním vám snad mohou pomoci známí nebo kamarádi. Z takového pidibytu toho moc nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.7.13 12:44
@Anonymní píše:
Jen nevím, kde seženu někoho kdo mě odstěhuje, jelikož já auto nemám..

co nákladní taxi? Nebo nějaký kamarád… stačí se zeptat, určitě se někdo už stěhoval a má třeba dobré zkušenosti… nebo do google zadat stěhovací služba a vaše město a najde ti to určitě nějaké odkazy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35843
17.7.13 12:45

Hele na druhou stranu s tema fotkama, co bys nechtela za ty penize..
Kdyz je nekdo ochotnej za tohle platit a bydlet tam, vzdy bude pan domaci takovy mily jako na vas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.7.13 12:45

Hele takhle - nezaplatilas, tak proti čemu se chceš bránit? Že vyhrožuje? No promiň, ale někdy ti rovnou tu elektriku odpojí bez výhrůžek…

@Anonymní píše:
Jen nevím, kde seženu někoho kdo mě odstěhuje, jelikož já auto nemám..

Kamarády nemáš?

Jinak s tou plísní - savo, větrat a po domácím chtít opravu :nevim: ale nechápu, co má co plíseň dělat s elektrikou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.13 12:46

Ten byt byl neobyvatelný, teď bydlí v jedné místnosti, jelikož ten zbytek není opraven, není tam kuchyň.
když sem zatekla voda, tak jsem mů to řekla a abych pravdu je mu to uplně jedno…

• Citovat
  • Upravit
24379
17.7.13 12:46
@T.Hololinka píše: Že si opravuje byt na vlastní náklady?
Moje kamarádka taky bydlela v podnájmu a mohla si byt předělat, dělala snad jen plovoučky a obkládala záchod a koupelnu a dohodla se s majitelem, a ten jí podlahy proplatil, ale koupelnu už ne :palec:

Fakt jo? To koukám. Mamka vlastní byty a vždy potřebná úprava je proplacena. Což podle fotek od zakl.bych řekla, že nutnost je. Jinak pochopitelně, pokud si někdo chce něco vylepšit za vlastní náklady tak proč vlastně ne, že :think:.A nesnížil tomu kamarádovi aspoň nájem? Přeci jen vrážet peníze do rekonstrukce koupelny cizího bytu jen tak, mi přijde divné, i když teda asi ne nereálné :).Pokud se ale nepletu, většinou do určité fin. částky a neomezující závady k bydlení není majitel povinen vše proplatit.No nevyznám se v tom nějak moc, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
17.7.13 12:47
@Anonymní píše:
Ten byt byl neobyvatelný, teď bydlí v jedné místnosti, jelikož ten zbytek není opraven, není tam kuchyň.
když sem zatekla voda, tak jsem mů to řekla a abych pravdu je mu to uplně jedno…

Kdy se máte stěhovat do toho nového bytu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
17.7.13 12:47
@atominnka píše:
Hele takhle - nezaplatilas, tak proti čemu se chceš bránit? Že vyhrožuje? No promiň, ale někdy ti rovnou tu elektriku odpojí bez výhrůžek…

Kamarády nemáš?

Jinak s tou plísní - savo, větrat a po domácím chtít opravu :nevim: ale nechápu, co má co plíseň dělat s elektrikou :think:

Zakladatelka asi chce přehodit problém na někoho jiného. staví se do role ublížené, která platí nehorázné prachy za hnusný malý byt a zlý pan majitel po ní chce dohodnutou částku. No upřímně, neměl by za tohle platit ještě on jí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.7.13 12:49

@wildcherry my třea máme byty a tam si nájemník opravuje vždy do určité částky sám, větší opravy mu proplácíme. Jednou si paní dělala sádrokartonové stropy a novou kuchyň a snížil se jí pak na několik let nájem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.7.13 12:51

@blecha72 :think: no vždyť ty prachy za ten humus platit nemusí, může jít jinam :nevim: Né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
17.7.13 12:52

@wildcherry
Tak koupelna je vyšla na 1500kč, dávala tam pouze nalepovací dlaždice, nic víc. Vana už byla zazděná a byla obležená dlaždicemi, ale stěny ne, tak si je sama vylepšila, ale samozřejmě se nejdříve optala. Co se týká těch plovoucích podlah, tak ty jim proplatil, jelikož by je tam stejně časem dával a v tom bytě oni už bydlí skoro 6 let a teď ho možná odkoupí, takže to nebyla zas tak špatná investice, ale i tak je to vždy o domluvě.
To že někdo opraví né svůj byt na vlastní náklady, to je už jeho rozhodnutí.
Pokud by jim třeba prasklo topení nebo něco se stalo s elektřinou, tak by to asi musel majitel bytu řešit a na vlastní náklady opravit, pokud by to tedy nebyla vina podnájemníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
17.7.13 12:53
@atominnka píše:
@wildcherry my třea máme byty a tam si nájemník opravuje vždy do určité částky sám, větší opravy mu proplácíme. Jednou si paní dělala sádrokartonové stropy a novou kuchyň a snížil se jí pak na několik let nájem :nevim:

Jo, tak jsem to myslela, vlastně i napsala výše :palec:…Ne že bych to potřebovala vědět, ale zajímá mě to. Když si Vaše nájemkyně udělala novou kuchyň, zhodnotila tím Váš byt, nebo si při potencionálním odstěhování kuchyň může odmontovat? I když je to i na dohodě, chápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Máme to písemně,,odpojí to elektrárny, jelikož jsou tam vysoké dluhy, které se neplatí..Přitom platím pořád, elektriku totiž platím zvlášť, každý měsíc pan domácí děla odečet, a podle toho platím..většinou to jsou malé částky tak kolem 500,–
v koupelně máme jen průtokový ohřívač, a když jsem se sem stěhovali, slíbil že zápoji bojler, který tu leží a práší se na něj. šla jsem sem jen na přechodnou dobu, čekaly jsem totiž na byt..a taky proto že jsem neměla jinou možnost

• Citovat
  • Upravit
66815
@atominnka píše:
@blecha72 :think: no vždyť ty prachy za ten humus platit nemusí, může jít jinam :nevim: Né?

Ale ona chuděra nemůže. Kdo za ni zaplatí dluh, kdo ji přestěhuje…? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
17.7.13 12:55

Každopádně v takovém bytě bych nebydlela a už vůbec ne s dítětem :zed:
Za 5 tis. se dá pronajmou i 1+1 a má víc metrů, aspoň tedy u nás ve městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný