Nevím si rady s dvouleťákem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14548
8.2.26 03:09
@Anonymní píše: Více

Bohuzel to vypadá na autismus. Měla bys s malým jít co nejdrive na vyšetření. Tohle už neni běžné „zlobeni“. Pokud se to potvrdi, poradi vam, jak s takovym ditetem pracovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33380
8.2.26 06:54

Třeba si v klidu sedne ke stolečku a jí, je úplně v pohodě, co má na vidličce hodí na zem. V tu chvíli bych mu jídlo vzala, a vůbec s ním nediskutovala. Chápu že ti z toho už hrabe, ale přijde mi, že svámi pěkně cvičí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
8.2.26 08:27
@Kipa22 píše: Více

Tak určitě tím testuje fyzikální vlastnosti věcí. :lol: Jediný, koho tím testuje, jsou rodiče. Vzala bych mu vše čím mrská a hodila ho do ohrádky a tam ho nechala, dokud se neuklidní. Dvouleté děcko bych si po hlavě skákat nenechala, a to jsem vychovala 4 a myslím, že velmi dobře. Toto jsou důsledku dnešního trendu kultu dítěte, které může všechno, od házení věcí po matce, házení jídlem až po vztekaci scény v obchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10892
8.2.26 08:28
@syslomil píše: Více
:hug: to me mrzí, máte mnohem náročnější situaci..u nas to bylo opravdu jen o vyzralosti mozku, byl hodně divoký, neměl pud sebezáchovy, porad jsem ho odnekud sundavala, lovila, prvni 2 roky byly náročné..mladší je podobný resp dráždivý a hypersenzitivni taky, spani problém, jidlo bylo problém..ale zase je bojacny, vyloženě takove afektivni zachvaty nemel a nema..I s nim jsem cvicila Vojtovku, ale je mu uz skoro 2 a trictvrte, umí s nim byt uz krásná domluva, kdyz nema blbý den
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
8.2.26 08:31

Vysvětlování nemá smysl, dej mu na zadek, to funguje. Byť je to teď zakázané. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
8.2.26 08:40

Syn byl taky satanek a ted je to tak zlaty a chytry dite, ze to az nechapu. O techto narocnych detech se rika, ze jsou inteligentni, timto jsem se casto uklidnovala. Ale taky jsem byla jednu dobu presvedcena, ze je autista riznutej ADHD. :mrgreen: Nastuduj si neco o vyvoji detskeho mozku, je kybl knizek, podcastu, treba Pocitam do tri. Az kdyz nic z toho nepomuze, premyslela bych nad diagnozou. Ale zakazy, trestani, to je u takoveho decka jako rudy hadr na byka a jeste to tu situaci vyhroti. Jasne, placnes ho a on treba prestane v tu chvili, ale dlouhodobe to bude jeste horsi. Takze laskava duslednost, trpelivost, hravost, HLIDANI a cas pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
8.2.26 08:58
@Andyss píše: Více

Pravděpodobnost vysoké inteligence je stejná jako u ostatních dětí. O introvertech se taky říká, že jsou inteligentní. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
8.2.26 09:17

To, že je mu 8 let, neznamená, že má vyzrálou nervovou soustavu. Moje zkušenost je, že řada dětí, i v tomto věku, má problém odpovědět na otázku proč. A pokud by u něj byl nějaký Asperger, tak tím spíš je otázka proč pro něj nezodpověditelná. A pokud je nějaké dítě nezralé a víc dráždivé, obvykle ho ostatní děti nenápadně dráždí, protože jeho následný výbuch je pro děti zábavný. Tresty ho akorát poníží a začne ještě šaškovat a předvádět se. Jdi na to podporou, zkus se domluvit s učitelkou a byť mi tu ostatní dají sodu, tak umetej ve škole cestičku, ať se z občasného nevhodného chování a reakcí nestane ukotvené chování. Zkus ho eliminovat, ať se z toho nestane pravidlo a dítě si nakonec osvojí běžné fungování. Upevňuj ho pochvalou. Opravdu, pokud je dítě nezralé nebo jakkoliv hendikepované a je trestáno, spíš se to zhorší, protože to jeho nervovou soustavu přetíží ještě víc. Bude se samozřejmě bránit dál nezralým způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
8.2.26 09:25

@Zuzulezabka A proč by mu měla dávat na zadek? Taky jsem vychovala několik dětí, když se tím oháníš, a na zadek jim dávat nebylo potřeba. :kytka: Stačilo je umět vychovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.26 09:49
@Zuzulezabka píše: Více

Hm, tak to u nas babicka taky zkusila. Priste kdyz trvala na tom ze nebude lezt na stul s jidlem tak ji flaknul, a divil se, proc je problem, ze on nechtel aby ho sundavala, a ona jehontaky bouchala kdyz nechtela aby neco delal. Dlouho, dlouho jsem pak vysvetlovala ze se zadnych okolnosti nebouchame.

• Citovat
  • Upravit
2068
8.2.26 10:21

Ten věk jsem nemyslela tak, že je zralý, to byla jen informace k dokreslení situace. Jenže nevím, co dělat prakticky. Podle učitelky konflikt vyvolává on tím pošťuchováním. Učitelky dávají dětem často oddech, denně chodí na procházky, mají i snoezelen, ale když chtějí syna odvést pryč, když se naštve, tak nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
8.2.26 11:00
@Zuzulezabka píše: Více

Zajímalo by mě, kolik toho máte nastudováno z fyziologie zrání zraku, kolik z psychologie a z vývojové psychologie, protože zatím tu vládne „psychologie“ typu - nenechala bych si dítě skákat po hlavě, šoupla bych ho do pokoje a zavřela dveře, seřezala bych ho - to je psychologie typu proplesknout a mít klid. Myslíte, že psychologie a fyziologie jsou nesmysly, které se studují z nudy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
8.2.26 11:02

Necítí se v kolektivu odstrčený? Nemá problém s navazováním přátelství? Není sociálně neobratný?… Jakmile zjistíte, kde je problém, přijdete na to, jak s dítětem pracovat směrem ke změně chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
8.2.26 11:15

Máme domluvenou návštěvu SPC koncem měsíce, tak doufám, že paní to rozklíčuje :( Sociálně neobratný je, doma přidávání ke hře i odmítnutí trénujeme, ale když je to pak jinde načisto, odmítnutí druhé strany mu stejně vadí. I doma vidíme, že NE nechce nebo nedokáže respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
8.2.26 11:47
@Lil Kitkatt píše: Více

Tak já jsem synovi řekla přijď až budeš chtít a on tam zůstal klidně 20 minut před obchodě. pak jsem ho odtáhla s řevem domú..to fakt nemusí být výchovou ale diagnozou …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí