Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj potřebovala bych se jen zeptat
Jak to máte s bydlením s rodiči přítele. ; S přítelem vyděláváme stejně takže v domácnosti platíme vše na půl.
Mate dvě děti ( 8 a 3)
Dům se bude rekonstruovat
Bydlím s tchánem (62let ) bere důchod cely den sedí u PC nebo TV a nebo chodí na pivo. Do domácnosti nepřispívá ani korunu. Čeká kdy přijdu z práce a navařim aby se najedl když o o něco poprosím tak se naštve a hnedka si začne stěžovat cely rodině.
Prosím jak to máte vy. ;(přispívají vám nebo je živíte ) ; ( pomáhají vám nebo se o ně staráte vy (vaříte perete uklizite atd… platite za ně jejich pvinnosti)
Vůbec nevim jak se zachovat dekuji za rady
![]()
Dostanes tu klasickou odpoved, ze se mas odstehovat. Pokud to z mnoha duvodu neni mozne, tak se zamysli nad tim, kolik byste platili najemne jinde a kolik vas tchan stoji.
Rozhodne bych mu ale neposluhovala, ma svoje ruce nebo at si pocka na syna.
Pises malo informaci, ktere prostory jsou spolecne, jak je to s vlastnictvim.
To je pak tezko.
@ajkiki píše:
Ahoj potřebovala bych se jen zeptat
Jak to máte s bydlením s rodiči přítele. ; S přítelem vyděláváme stejně takže v domácnosti platíme vše na půl.
Mate dvě děti ( 8 a 3)
Dům se bude rekonstruovatBydlím s tchánem (62let ) bere důchod cely den sedí u PC nebo TV a nebo chodí na pivo. Do domácnosti nepřispívá ani korunu. Čeká kdy přijdu z práce a navařim aby se najedl když o o něco poprosím tak se naštve a hnedka si začne stěžovat cely rodině.
Prosím jak to máte vy. ;(přispívají vám nebo je živíte ) ; ( pomáhají vám nebo se o ně staráte vy (vaříte perete uklizite atd… platite za ně jejich pvinnosti)
Vůbec nevim jak se zachovat dekuji za rady![]()
Ne, za 62 letého chlapa bych jeho závazky neplatila. Nebydlela bych s ním v jedné domácnosti. Jak jste se dohodli na začátku, tak to s přítelem máte. Ty nejsi jeho manželka, on od tebe nemůže čekat vyvařování a placení. Leda tak od syna. Ja nemám problém tchýňce něco pomoci, donést nákup, umýt okna. Někdy zvu na oběd. Dávám upečené sladké.
@VitaminC
Bohužel toho je víc někdy mám chuť vzít děti a odejít k mamce ale syn tu má školu plno kamarádů a nechci aby on kvůli tomu musel trpět.
Tchán mne považuje za člověka který po něm musí vše udělat.
Z lednice nebo ze skříně si vezme jídlo a sáček nebo obal chodí zpátky a čeká že to uklidím a lince nechává všechno koupelně chodí špinavé věci na zem a zase čeka že to dam do koše xkrat jsem mu to řekla jen se usmál a to vše a stejně to děla pořad.
Dům nemáme až tak velký zatím ( příští rok by se mělo dělat podkroví ) zatím ma postel v obývacím pokoji.
Měl také období kdy mému synovi by hnusný a vyhrožoval mu že mu dá facku.
Dům je koho? Jak jste se na začátku bydlení dohodli, že budete fungovat? Manžel na to říká co?
Tak se na něho taky jen usměj, až bude chtít, abys mu uvařila..
Nebo lépe, by si s nim snad měl manžel pořádně promluvit.
Ufff.. bydlíme s tchány. Dvě bytové jednotky. Náklady na dům máme spočitané na korunu (voda, plyn, uhlí, vývoz žumpy, daně, pojistka, internet, elektřina, plynař, kominík) a platíme my 60%, tcháni 40%. Nás je o jednoho více, oni zase celý den doma..těžko řící kdo má spotřeby větší menší. Ale já to tak chtěla. Když je nedoplatek platí se navíc, když je oprava platí se taky… přeplatky se dávají bokem do obálky a z toho taky případně opravy.
Oni si sami nakupují, vaří, uklízí.. pomůžu jim když s něčím potřebuji…
Hnus! Jakx zas podkroví? A půlku dáš ty do jejich baraku ne? Šla bych k mámě okamžitě.
@ajkiki píše:
@VitaminC
Bohužel toho je víc někdy mám chuť vzít děti a odejít k mamce ale syn tu má školu plno kamarádů a nechci aby on kvůli tomu musel trpět.
Z lednice nebo ze skříně si vezme jídlo a sáček nebo obal chodí zpátky a čeká že to uklidím a lince nechává všechno koupelně chodí špinavé věci na zem a zase čeka že to dam do koše xkrat jsem mu to řekla jen se usmál a to vše a stejně to děla pořad.
Dům nemáme až tak velký zatím ( příští rok by se mělo dělat podkroví ) zatím ma postel v obývacím pokoji.
to bych nedala…takže společná kuchyn, koupelna?? Spí ve vašem obývaku.. neee a neee a neee!!! Šílené!!!
@Russet
Ano to jsem mu též řekla on mi jen na to řekl že to v životě neslyšel že když bydlíme společné domácnosti tak snad si nebude vařit sám.
Jen mne tu štve že nepřispívá ani korunu a jen si stěžuje.
Já tedy nechápu proč mu tedy vyhovis a vše za něj uděláš. Nevarila bych mu, neprala…je dospělý a má ruce. Pokud si z tebe dělá službu a tobě to vadí, proč na to přistupuješ? A pritel/manžel se na to tváří jak?
@ajkiki tak at to s ním řeší jeho syn. Blbečka bych nikomu nedělala a ani tam nebydlela. jak tam nasypete peníze tak už se nikdy nikam stěhovat nebudete. Vždyť je mu jen 62 ![]()
@ajkiki píše:
@Russet
Ano to jsem mu též řekla on mi jen na to řekl že to v životě neslyšel že když bydlíme společné domácnosti tak snad si nebude vařit sám.
Jen mne tu štve že nepřispívá ani korunu a jen si stěžuje.
Máte společnou kuchyň? Měli jste to hned na začátku bydlení nějak dohodnout. Já bych u zdravého šedesátníka nepředpokládala, že mu musím vyvařovat a ještě zadarmo. On si tě přítel není schopný ani vzít, ale farskou kuchařku by chtěl… ![]()
@ajkiki píše:
@VitaminC
Tak tam by mě nikdo nedonutil jít bydle dřív, než to bude rozdělené. Nastoupila bych na přitele a řekla, ať si tátu srovná. Nebo přestávám uklízet.