3,5letý syn neposlouchá – nevím si rady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6907
28.12.14 22:26

@moje prdelky tak natacet a fotit jsem taky zkousela. Dodnes mam schovany hudebni duet, kdyz jsem prisla z porodnice a byla poprve s detmi vecer sama. Je videt jak syn stoji, diva se do kamery a pridava na sile. Je videt, jak si brekot vynucuje. A kdyz jsem to zkusila jindy, tak mi rekl at to nedelam, ale jinak to efekt nemelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
28.12.14 22:27

Mě připadá že ho třeba ta daná věc (kreslení) už přestane bavit. tak prostě přestane a vymýšlí blniny. to že procházel kolem sestry a kopnul ji je podle mě taky roupama. prostě neví co dělat tak zkusí tohle, já bych nevydržela a seřezala ho. tohle je dle mě přes čáru u těch hraček bych to tak neřešila, zamrzí to to je jasné ale já bych mu řekla že je to velká škoda že to rozbil a teď už si s tím nepůjde hrát. upozornila bych ho na to že když zničí další věci tak mu za chvíly nic nezůstane. to bych říkala pokaždé kdyby néco úmyslně rozbil, nemyslím si že by na auto na ovládáni byl nějak malý. a stím bratrancem a proutkem bych předcházela situací. určitě byli dost rozdivočeni a nezvládl se mít pod kontrolou. snažila bych se je zbrzdit při hře a klidné mu řekla preventivně jestli adámkovi ublíži už si s ním nebudew moct hrát a půjdeme domů. mě to teprve čeká tak snad neplácam blbiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
28.12.14 22:27

Vložené dvakrát

Příspěvek upraven 28.12.14 v 22:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
28.12.14 22:30

Je pravda, že takové všelijaké problémy jsme měli i my tehdy s 5 letým, když se nám narodil malý, snažila jsme se mu věnovat, ay zbytečně nežárlil atd.. ale taky jsem mu několikrát říklaa, aby mi malého - pak b atole netahal a pořád a spadl s ním, tak dostal na zadek- což nedávám.. určité věci by si fakt doovlit neměl, jaké kopnutí, plácání atd.. do malé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
28.12.14 22:31

@Magda81 no dobre, ale urcite neni dobre, kdyz nekomu ze vzteku ublizuji. To ze si poplacou, ok, ale ublizovani uz tak ok neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.12.14 22:35

Leni, to urcite neni, ale da se s tim pracovat i jinak formou uznani pocitu a pochopeni. Viz muj prechozi prispevek. Pekny vecer. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
28.12.14 22:37

Moje sestřenice je strašně klidná povaha, s manželem a prostě mají kluky hodně živé, víc jak ty popisuje, starší kopá i tátu, plácl silou i mě, když jsme byli na dovolené a ona je ten typ, co všechno vysvětluje, všechno psychologicky, sami děti nefackují..
Kluk bude mít 5 let a takto se chová dva roky a taky neví co

Příspěvek upraven 28.12.14 v 22:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
28.12.14 22:37

@Ivčis jenze ono se tomu vzdycky predejit neda. :( Kdyz jsou moc rozdivoceni tak je krotime a spis dokazes predvidat, ze se neco stane. Kdyz jsou v klidu nikdy nevis co je napadle a kdy se jejich chovani zmeni. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
28.12.14 22:39

@jdukolem jo musíš zacílit jinam, třeba nejde na fotbal, ztráta kapesného a podobně. Vždycky se dá najít kam se má trest vrhnout, aby byl pocítěn. Hranice se právě posunují, protože nemůžou zůstat stejné. Musí se měnit s věkem dítěte. Třeba když učím, tak vím, že dávat poznámky notorickýmu zlobidlu nemá absolutně žádný účinek. Musím najít jinou cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
28.12.14 22:40
@Magda81 píše:
Leni, to urcite neni, ale da se s tim pracovat i jinak formou uznani pocitu a pochopeni. Viz muj prechozi prispevek. Pekny vecer. M.

omlouvam se asi jsem to napsala trochu agresivneji nez jsem chtela. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
28.12.14 22:42

@moje prdelky a ja prave tu cestu hledam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
28.12.14 22:44

@26lenka To je pravda :think:. Zkoušela bych ho upozornit asi i doma když se budete vypravovat na hřiště, říct mu jestli bude dětem ubližovt půjdete ihned domů po cestě mu to ještě zopakovat. Kdyby někomu ublížil opravdu bych nekompromisně šla domů a zopakovala bych mu co udělal špatně a řekla že to zítra zkusíte znovu a když nebude ubližovat můžete být venku třeba dvě hodiny a k tomu vzít třeba odrážedlo. Opakovat je pro prcky můž důležitý, než si to v těch hlavičkách seskládají a uspořádají jak má být trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
28.12.14 22:53

@26lenka To jsem pochopila. Máš tady spousty názorů, tak se k někomu přikloň a nebo prostě jich pár vyzkoušej a uvidíš, co zabere. Vždycky něco zabere neboj:-)) Jen to nevzdat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
29.12.14 02:37
@moje prdelky píše:
@3HE Jenže právě to, že dítě má hranice a ví za který nesmí jít se mě v pubertě nešprajcne. To mě spíš s těma psychologickýma řečima pošle do háje, protože to nesnáší. O to jde, mít od malička pevně nastavený hranice. Děcka potřebují vše, lásku, péči, ale i autoritu. A nemysli si, že by se se mnou nemazlili, nepovídali si o problémech a podobně.

já se dohadovat nebudu… to, co píšeš, to jsem taky dělala… zákazy jsou k prdu… a víš co… ještě jsi puberťáka neměla… uvidíš sama… :mavam: samo, že ti přeji, aby byli hodní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
29.12.14 02:39
@jdukolem píše:
to je velký omyl.. šprajcují se právě ty hodně přísně vedený děti..
mám staršího 17 let a vím jaké je mít doma puboška..to je zcela jiný level..tam musí ty hranice dávat smysl aby je respektoval
:pankac: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect