Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hanka79 Přesně, dnes už je to pohodička, zavoláš, kdy chceš, po Skype se děcka vidí s babičkou atd. Dopravní dostupnost je lepší, pokud teda člověk nebydlí někde v odlehlých končinách.
Já jsem taková rozpolcená poslední dobou. Být tak daleko má své výhody - odpadá takové to rodinné hašteření
Ale zas by bylo super zajít k ségře jen tak na kafe. ![]()
@Ukulina No to jo, ikdyz ja s nasima i se segrama vychazim dobre, ale nepopiram, ze jsem si s mamkou obcas nelezla uz na nervy
… ale jinak ona zase rika, ze kdyz vidi malyho na Skype, ze je to pro ni taky hrozny, kdyz si ho nemuze obejmout a tak
…ale neda se nic delat, dneska je ta doba takova, ze proste clovek za dobre placenou praci proste musi jit…vybirat si clovek moc dneska nemuze…
![]()
@Hanka79 My taky vycházíme dobře. Jen když občas slyším, co všechno řeší ségra, co já nemusím, tak jsem ráda. Ale taky vím, že k rodinnému životu to patří, a přemýšlím nad tím, jak to bude jednou, až naši budou staří a budou potřebovat pomoc větší. ![]()
Já bych do toho šla, už jen kvůli větší možnosti sehnat práci a bydlení ve vlastním.
Navíc je to opravdu kousek a nebude pro tebe problém skočit na autobus. Jestli máš možnost jet autem, tím líp.
Kdysi jsem si to nedovedla představit. nyní bych odjela klidně na druhý konec republiky nebo i do zahraničí ![]()
@Ukulina píše:
@martina.se Jsem tady zaháčkovaná - hypotéka, teď se nám točila fixace, mám tady svoje podnikání. Začít podnikat tam se mi nechce, dál rušit to tady je pro mě noční můra - organizačně asi i emočně. Je to vůbec můj problém, už dlouho zvažuju, že založím diskusi, ale nevím, jestli by to k něčemu bylo..
Chlap má taky dítě z předchozího vztahu, ale už teď je to za ním skoro 100 km a navíc má problémy s tím ji vídat.
Takže takové zapeklité.
Já už jsem tady dlouho, rodina mi nechyběla, ale jak je dcerka na světě a roste, začíná mi chybět…
naprosto chápu… já to mám podobně, rodina mi nikdy moc nechyběla, ale teď tedy někdy hrozně, navíc mému synovi strašně.. sice je u babi a dědy kdykoliv to jde, ale co chodí do školy, tak to vychází max 2-3× ročně na týden, což je fakt málo
A můj chlap tu má dítko cca 30 km, vídá ho sic jen 1× za měsíc, ale asi i tak ho drtí ta myšlenka, že by ho nemohl vidět častěji. Navíc za mamkou jezdí co týden, na tu vzdálenost by to prostě nešlo…
no, u vás, ať se rozhodnete jak chcete, tak přeju jen to nej. Moc dobře vím, jak je takové rozhodování těžké.
@Ukulina píše:
@Hanka79 My taky vycházíme dobře. Jen když občas slyším, co všechno řeší ségra, co já nemusím, tak jsem ráda. Ale taky vím, že k rodinnému životu to patří, a přemýšlím nad tím, jak to bude jednou, až naši budou staří a budou potřebovat pomoc větší.
Jo nad tou pomaci az budou stari jsem taky premyslela, ale jeste tam maji u sebe prinejhorsim sestry a ja jsem u nich autem po dalnici za 30min
tak to snad nejak pujde ![]()
@martina.se píše:
naprosto chápu… já to mám podobně, rodina mi nikdy moc nechyběla, ale teď tedy někdy hrozně, navíc mému synovi strašně.. sice je u babi a dědy kdykoliv to jde, ale co chodí do školy, tak to vychází max 2-3× ročně na týden, což je fakt máloA můj chlap tu má dítko cca 30 km, vídá ho sic jen 1× za měsíc, ale asi i tak ho drtí ta myšlenka, že by ho nemohl vidět častěji. Navíc za mamkou jezdí co týden, na tu vzdálenost by to prostě nešlo…
no, u vás, ať se rozhodnete jak chcete, tak přeju jen to nej. Moc dobře vím, jak je takové rozhodování těžké.
Přesně tak, dokud měla ségra děti malé, tak mohly jezdit často, teď můžem jezdit my, ale jak půjde dcera do školy, tak už to nepůjde tak snadno.
Díky za přání. U nás to zatím není nijak aktuální, spíš o tom začínáme mluvit… Uvidíme. Každopádně já vám tak přeju, ať to vyřešíte a zvládnete dobře! ![]()