Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já měla u první dcery první příznak těhotenství u porodu - kontrakce, do té doby jsem pomalu nevěděla, že jsem těhotná. Za týden čekám druhou princeznu a s tou už je to horší - už týden mám poslíčky, ale do té doby opět nic. ![]()
Mě bylo vždycky divne už před pozitivním testem. Ne na zvracení, to až vždycky v tom 5 tydnu ale predtim mi bylo jako bych měla být nemocna, zimnice se střídala s navaly horka, bolest v krku, hlavy, celého těla.. pak byl pozitivní test, všechno tohle zmizelo, a začala jsem zvracet.. každopádně to nic nevypovídá o prosperitě tehotenstvi.. bylo mi blbě vždy, a i jsem několikrát potratila..
prosím o zachování anonymity
Já když zjistila že jsem těhotná to jsem už byla cca v 5 týdnu tak mě teda bylo zle a nadále je bojuji s tím každý den
v práci, doma nejsem schopna udělat nic vidím jídlo je mi zle a hlavně furt zvracím
těším se na dny co mi bude fajn bez jakého koliv zvracení ![]()
U druhého těhotenství se mi jeden večer zhoupl žaludek tak, že jsem hned věděla, že jsem těhotná a to jsem ještě ani neměla termín MS, takže to bylo opravdu velmi brzo. Tohle mezi špatná znamení nepatří, neboj nic, někomu prostě není blbě vůbec, někdo problije celé těhu a pak milion možností mezi tím ![]()
U obou těhotenství mi bylo zle už od 5 týdne. U druhého to trvalo až skoro do konce těhotenství. ![]()
Mně bylo vždycky blbě tak od 6 do 9 tt. Ale nikdy jsem nezvracela. U prvních dvou šlo spíš o nechutenství, u třetího jsem měla často hlad, ale ne chuť, a když jsem se nenajedla, bylo mi slabo a špatně. Teď jsem ve 14 tt a už mi je úplně dobře. Tak jsem ráda, že se všechny tehu se obešly bez velkých nevolností a návštěv wc.
Já u prvního neměla absolutně nic, u druhého jsem jednu chvíli myslela, že se ani nenarovnám od záchoda
@Hannahe
Za cele tehotenstvi jsem nemela ani jednu nevolnost, nikdy mi nebylo spatne, nevadily mi zadny pachy a vune a nemela jsem ani žádné chute ![]()
Mně nebylo vůbec špatně..bolely mě prsa, ale těhotenství mě nenapadlo ( říkali nám, že přirozeně to nepůjde)
Mě začalo být špatně tak v 5-6 a teď jsem v 10 a pomalu to posledních pár dní ustupuje. Prsa jenom ze začátku, ale ten žaludek tak tři týdny jsem byla úplně vyřízená, celodenní nevolnosti. Teď už mám až tak od 2 odpoledne do večera, tak aspoň dopo můžu fungovat.
@Gwendík
Já u prvního těhu ani nevěděla co jsou poslíčci, nějaké roztahování svalstva, chutě apod. Úplná pohoda, přibrala jsem za celé těhu cca 6 kg a z porodnice jsem šla se svojí váhou. Do porodnice jsem jela MHD a hned mě poslali na sál. Tam to bohužel dopadlo sekcí, jsem si říkala, že to mám za to super těhu.
Takže se vůbec neboj, jde to i bez příznaků a nevolností.
Užívej si, že je ti fajn a neboj ![]()
@Evelýna 1 píše:
@Gwendík
Já u prvního těhu ani nevěděla co jsou poslíčci, nějaké roztahování svalstva, chutě apod. Úplná pohoda, přibrala jsem za celé těhu cca 6 kg a z porodnice jsem šla se svojí váhou. Do porodnice jsem jela MHD a hned mě poslali na sál. Tam to bohužel dopadlo sekcí, jsem si říkala, že to mám za to super těhu.
Takže se vůbec neboj, jde to i bez příznaků a nevolností.
Užívej si, že je ti fajn a neboj
do porodnice jsi jela MHD? Tý jo to jsi dobrá
to bych asi nedala ty jo. ![]()