Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To by chtělo dr. House
Né vážně to může mít tisíc příčin, od fyzických po psychické. Myslím že by to sonem nemělo skončit, doktoři mají vyšetřovací postupy, jeden po druhým… Nevzdávala bych to a nechávala se dál vyšetřit…
Test na parazity ze stolice ti delali? Pak bych asi zacala resit ty zada, od zad muze byt prakticky cokoli.
@Helileli píše:
Test na parazity ze stolice ti delali? Pak bych asi zacala resit ty zada, od zad muze byt prakticky cokoli.
Nedelali, ani jsem nevedela, ze neco takoveho existuje.
Anonymni
Existuje, dostanes domu nadobky, donich vzdycky odeberes vzorky a pak to v laborce vyhodnoti. Zrovna zahadne nepravidelne nevolnosti muzou byt zusobeny parazity. Jeste by se hodila gastroskopie s testem na heliobacter, kolonoskopie, zda nejsi celiak, zda nemas srusty ve streve atd, ale chapu, ze do takovych zakroku se cloveku moc nechce
Edit:spatna citace
@Helileli píše:
Anonymni
Existuje, dostanes domu nadobky, donich vzdycky odeberes vzorky a pak to v laborce vyhodnoti. Zrovna zahadne nepravidelne nevolnosti muzou byt zusobeny parazity. Jeste by se hodila gastroskopie s testem na heliobacter, kolonoskopie, zda nejsi celiak, zda nemas srusty ve streve atd, ale chapu, ze do takovych zakroku se cloveku moc nechceEdit:spatna citace
Prave gastroskopie a kolonoskopie se dost bojim, jinak uz bych tam davno byla.
@Anonymní píše:
Prave gastroskopie a kolonoskopie se dost bojim, jinak uz bych tam davno byla.
Tak zkus alespon tu celiakii z krve, pokud ti nedelali. A vest si denik, co jsi jedla a co bricho, to muze odhalit potravinove intolerance, ty mohou vzniknout kdykoli v prubehu zivota. Ja takto odhalila intoleranci, akorat u me se priznaky stupnovaly, nejdriv lehka nevolnost, tezko od zaludku a postupne jsem se dopracovala k pomerne prudkym reakcim i na male mnozstvi potraviny ![]()
@Helileli píše:
Tak zkus alespon tu celiakii z krve, pokud ti nedelali. A vest si denik, co jsi jedla a co bricho, to muze odhalit potravinove intolerance, ty mohou vzniknout kdykoli v prubehu zivota. Ja takto odhalila intoleranci, akorat u me se priznaky stupnovaly, nejdriv lehka nevolnost, tezko od zaludku a postupne jsem se dopracovala k pomerne prudkym reakcim i na male mnozstvi potraviny
Ja mam prave pocit, ze tu celiakii mi kdysi delali. Ale z
@Helileli píše:
Tak zkus alespon tu celiakii z krve, pokud ti nedelali. A vest si denik, co jsi jedla a co bricho, to muze odhalit potravinove intolerance, ty mohou vzniknout kdykoli v prubehu zivota. Ja takto odhalila intoleranci, akorat u me se priznaky stupnovaly, nejdriv lehka nevolnost, tezko od zaludku a postupne jsem se dopracovala k pomerne prudkym reakcim i na male mnozstvi potraviny
Ja mam prave pocit, ze tu celiakii mi kdysi delali. Ale zkusim to nejak vypozorovat, diky ![]()
Hezky vecer, zacinam byt trochu zoufala, protoze zhruba kazdy mesic mam dva az pet dni lehke nevolnosti. Nejsem tehotna a neni to vyhradne kolem ovulace, ani menstruace. Jsou to lehke nevolnosti, nezvracim a dokonce mam chut k jidlu. Ted me k tomu treba boli i zada (ty mam casto zatuhle), plus trochu motani hlavy. U dr jsem byla, krevni testy v poradku a sono bricha taky. Nevite, co by to mohlo byt?