Nevycházíme s otcem

142
16.12.15 17:11

Nevycházíme s otcem

Ahoj holky, chtěla bych poradit nebo ulehčit od stresu, který teď mám ohledně rodiny a přítel se o tom moc bavit nechce.
Bylo by to hrozně na dlouho, tak ve zkratce, myslím, že můj otec je nějak psychicky narušenej, protože poslední dobou začne úplně histericky řvát nad věcmi, které by se dali normálně vyřešit… Bydlíme od rodičů 300km, my jsme u Prahy a oni na Moravě, moc tam nejezdíme, ale často si voláme, píšem atd… Nicméně, jednou jsme přijeli a vyhodil nás z baráku, kvůli tomu, že po mně řval, že je „MOJE“ vinna, že pes sousedů pokousal jejich čivavu, že kdybych ji nedotahla, tak by se to nestalo (ale že mají sousedi dobrmana a nemají plot a toho psa pouští na volno.. jo, za to můžu já)… Takže ho chtěl přítel uklidnit, ať přestane řvát a místo toho jsme si vyslechli „já jsem tady doma, já si tady řvát můžu“. Takže jsme v minutě odjeli zpátky do Prahy.
Teď jsem těhotná, už začínám 9. měsíc a chtěli jsme být týden u našich, protože přítel si dělal na Moravě kurz. Přijeli jsme na noc a za pár hodin jsme byli vyhozeni (ve 23:30) večer… Kdy jsme šli spát, všechno bylo ok, akorát jsme sebou vzali pesany, jako vždycky (máme dva pinče), kteří spí s náma v pokoji a ne na dvoře a ještě v zimě. Bohužel mám bráchu, který je astmatik, alergik a ekzémista… Ale když byl o prázdninách měsíc u nás, tak mu psi vůbec nic nedělali, teď začal večer kašlat, začal jak nemůže dýchat, tak si šel hned dýchat toho jejich dýchátka atd… (Myslím, že jen hrál scény, aby právě další den nemusel do školy, když já tam měla u nich týden být)… Otec se toho zase hned chytl, úplně histericky zamnou přišel, šel naprosto nasraně ke mně a já se fakt bála, že mi i vrazí facku nebo něco… Začal tam po mně řvát ať okamžitě s těma čoklama vypadnu… A já „ječela“ po něm ať ty psi nechá na pokoji, protože jak se ke mně blížil, tak jsem fakt nevěděla, čeho je schopný a co udělá… No, jen tam teda po mně řval ať vypadneme a že jsem kráva a takovy… a šel zpátky do ložnice… tak jsme skoro o půlnoci volali babičce z mamčiné strany, já brečela, klepala jsem se… Jeli jsme tedy na týden spát k babiče… Ale jak jsme se sbalili a hned jeli pryč, tak bráška s otcem už se chlámali a koukali se na comeback (zajímavé, když před 10 minutami brácha nemohl dýchat a fotr po mně histericky řval), jenže on je prostě takovej, že za 5 minut jakoby nic… Není si vědom, že by něco přehnal, že by se měl panebože omluvit nebo cokoliv. Prostě, všechno ok…

Jenže já teď prostě nevím, jak to s tou rodinou bude dál… Fotra už v životě vidět nechci, když jsem se mamky ptala, jestli něco od toho incidentu říkal, tak že prý nic, jen říkal, ať uklidí mamka v podkroví, že tam půjde malé nachystat postýlku - jako co si myslí? Že mě bude měsíc před porodem vyhazovat v domu o půlnoci a já mu tam někdy povezu na prázdniny moje dítě? Aby bylo jen dalším svědkem jeho histerických scén?… A taky, mamka s bráchou můžou přijet vlakem se podívat na malou, nebo přijet za náma, to mi problém nedělá, jenže s nimi v domě na Moravě bydlí babička s dědou (z otcovi strany), kteří mi vždycky finančně pomohli, rádi nás viděli a na malou se samozřejmě hrozně těší, jenže ti nikdy vlakem nepojedou, babička už je ráda, že ujde ještě pár kilometrů pěšky… A já prostě do toho domu už vstoupit nechci, i kdybych si měla vytipovat kdy bude fotr v práci, aby jsme tam na pár hodin přijeli, ale co? Poslouchat od babči proč nepočkáme na tatu a ještě nějaky vyčítavy řeči? Protože od této scény jsem s babičkou ještě nemluvila a jsme ji neříkali, že jedeme pryč a proč, protože tata je její miláček a nedá na něho dopustit (on je ještě ke všemu adoptovanej, takže možná proto si o něm nenechá říct křivé slovo, když je za něho tak hrozně ráda, že má vůbec nějaké dítě)… Už když jsem byla menší, tak jsem si ji šla postěžovat, jakej je otec „debil“, právě proto, že tam po mně a mamce něco řval taky kdysi a to mi tenkrát řekla, „že jestli ještě jednou budu takhle mluvit o tatovi, tak jsem u ní zkončila“… Takže co, mám ji znovu říct to samé? Že je to debil, který řve na těhotnou dceru a myslí si, že je to v pořádku, vyhazovat ji o půlnoci z baráku, když bydlí 300km daleko… Prostě, by se ho zase jen zastala, že tatínek je andílek a dělá pro nás všechno…

Takže já už prostě nevím, jak s touhle rodinou mám dál pokračovat. Přítel, ten už chtěl otci dát tentokrát přes hubu, jen tak tak se udržel, ale taky se zavřel do toho, že tam už nevkročíme a stejného názoru jsem i já… Jen se to stupňuje, ten člověk hledá důvody, proč si pořádně zařvat… Zřejmě to bude nemoc, jenže prostě, co s tou babčou… Já už nevím jak mám tady tu rodinu držet pohromadě… :/

A pardon, že je to tak dlouhé, potřebovala jsem se z toho vypsat a třeba mi navrhnete něco skvělého, co mě samotnou nenapadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
16.12.15 17:20

@Dogina nijak, prostě tam nejezdi. :nevim: nebo jeďte tam a bydlete někde na hotelu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
16.12.15 18:30

Po takové zkušenosti bych tam už nejezdila. Leda po otcově omluvě, možná. Představ si, jak by asi reagoval, až by ho vzbudilo dítě v noci ze spaní… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
16.12.15 18:31

Už by mě tam dobrovolně nikdo neviděl

• Citovat
  • Upravit
142
16.12.15 19:14

@bubulina No, to si nedokážu představit, a právě, pořád řve po mámě, po babičce, dědovi a nemíním aby to mé dítě poslouchalo, když doma může mít klidnou rodinu…

Jenže, jak to říct babče, že v životě neuvidí své pravnouče, dokud si nepřijede ona za náma… Jak říkám, nedá si na synáčka dopustit.. :/

@Alay88 Tak to tě docela chápu! A vůbec nezávidím, hlavně, my asi máme co nejmíň co mluvit do toho, aby oni se šli léčit, že jo… Jsme přece jen jejich děti, co my můžeme vědět… A hlavně, s mým otcem se nedá nic normálně řešit, takže jen něco takového navrhnout… mmm… to bych asi jednu fakt schytala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
16.12.15 20:12

@Dogina psala jsi, že když vás otec vyhodil, šli jste k babičce, tak proč nepřijedete s mimčem a nebudete u babičky, a mamka tam může přijít se podívat. Nebo půjdete k mamce když otec nebude doma a pak zpátky k babi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
16.12.15 20:43

@renda81 To by šlo, jenže, tato babi bydlí 3km daleko a je ze strany mamky - jenže tam je zase děda, který denně chodí po práci do hospody a jezdí dom ožralý… Takže taky nic vhodného pro malé mimčo, aby jsme u nich spali… Neodpustil si hospodu ani teď, když jsme tam byly týden, neudělal by to ani kvůli malé, protože pro něho je to jediný smysl už života, že si po práci zajde mezi lidi… :/ A taky nevím, co by nastalo, kdyby jsme si právě vytipovali, kdy fotr bude v práci a na pár hodin jeli od té babči k našim domů, kde dole bydlí bába z tatové strany… A tam právě nevím co by nastalo, ještě by nás zařekla kvůli tomu, že nechceme ukázat malou tatovi (jejímu miláčkovi synáčkovi - na kteryho nedá dopostit)… jenže bába nikdy za náma nepřijede, mamka jo, ta sedne na vlak a je to vyřešeno… Ale bába těžko… Měli se přijet na malou přijet všichni podívat autem na jaře… Ale na to může fotr po tom posledním incidentu zapomenout… A je mi hrozně nefér vůči babče, že neuvidí malou jen proto, že je fotr takovej debil… ale zase, ona hraje do noty s ním… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81179
17.12.15 11:17

Jezděte do hotelu a je to. Krátká návštěva s kafem to snad vyřeší, a kdybys měla dojem, že i tak je otec poněkud hysterický, můžete se scházet v hotelu a je to.
A k těm psům a astmatu - nemůžeš vědět, jestli bratr záchvat hrál nebo ne. A pokud nevíš, jaký je to pocit, když se ti dusí děcko (ano i když je mu třeba 20 let, je to tvoje děcko) tak ho nesud. Je to příšerný stres, se dívat, jak lape po dechu a modrá. Tolik jenom k přítomnosti dvou psů v domácnosti alergika a astmatika.
Jo a výraz fotr - pokud se takhle vyjadřuješ, tak u vás asi nikdy moc úcty a vzájemného pochopení rodiče - dcera nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
17.12.15 11:26

@inkakřivák vyraz fotr jsem zacala pouzivat nyni, protoze timhle vsim u me ten clovek zkoncil… a to toho bylo mnohem vic (jako treba, ze dal do koupelny skrytou kameru a tvrdil nam, ze je to cidlo na pozar, az po par dnech zkoumani jsem u nej v pc nasla me videa a samozrejme mamky - tez mu to nebylo blbe, ale to jsme vsechno jeste spolkli a presli)…
A bracha ma 10 let, nikdy v zivote se mu zachvat nestal, obcas jen kasle. Coz si myslim, ze je spis nejaky problem s pruduskama, jenze doktori radsi naordinuji 10 expertu, nez aby nasli dotycnou pricinu. A to, ze cele dny sedi u pc jen ve slipech a tricku, bez ponozek a kalhot mu v tom urcite nepridava. Ale to uz je vychova nasich, to at si delaji jak chteji. Nicmene u nas s tema psama i spal, akorat u nasse musel rano oblict, vecer umyt atd… doma se o neho nikdo nestara… a oni doma maji civavu, ktera s nimi spi v posteli a tez je vse ok… takze ano, toto mu fakt nebastim. ;-) Zvlast kdyz za 10 minut co jsme odjizdeli se uz hihnal u pc… jooo, zlaty pristroj dnesni doby, ten vyleci od astmatu az po anginu, staci se k tomu posadit a vsichni jsou hned zdravi. :-)

Ale samozrejme, treba to nehral… to je to „treba“… ;)

Ale jak rikas, leda se tam zastavit tak mozna na kafe… ale to stejne bez pritomnosti fotra… tak asi tak… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81179
17.12.15 11:37

Hm, no je to na tobě, ale s tím fotram bacha, ony se děti velmi mnoho, ba nejvíce, učí nápodobou. Takže abyste to jednou neslyšeli doma. Jenom to tak připomínám, protože mi to přijde tak hnusné - můžeš používat přece otec, je to označení vztahu a není podle mne citově zabarvené, nějak láskyplné jako třeba táta, tatka, tatínek. Ale fotr? Hnus. Nikdy bych to nepoužila, a nikdy mne tak ani nenapadlo o tátovi přemýšlet, i když jsme od něj třeba dostali výprask, v dětgství, anebo v pubertě zaracha a tak. Vždycky to byl táta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
17.12.15 11:43

@inkakřivák rozumim. Samozrejme pred malou o nem mluvit ani nebudu… jen pochop, ze po tom vsem uz na toho cloveka nemam slov. Vyprask jsem taky jednou malem dostala, kdyby nepriletela mamka a nezabranila mu v tom… je proste hrozne divny, kdyz s nekym vyrustas v jedne domacnosti a myslis si, ze ho znas… a on te dokaze vic a vic prekvapovat… i kdyz co si tak vybavuju co vse jsme mu za ty 3 roky odpustili a presli to, nechapu, ze jsem ho nezavrhla uz davno, ze ja blba tam vubec jeste jela… treba to ted vnimam jinak jen diky tehotenstvi. Predtim to byl prece tata, presne jak rikas… ale kdyz po mne rve v 9. mesici tehotenstvi, tak uz jsem ho videla jako zrudu, kterou uz nechci v mem zivote mit… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
18.12.15 00:32

Taky mám otce cholerika. Celý život trpím ty jeho záchvaty, po kterých se nikdy neomluví. Možná tak ironicky. Pořád mi dává najevo, jak je nespokojený s tím, co dělám, nebo co zrovna nedělám nebo jak vypadám nebo s kým chodím. Jakýkoli přítel, se kterým jsem kdy byla, byl automaticky jeho nepřítel a vykládal, že nám to stejně nevydrží. Neměl např. rád práci, kterou jsem donedávna dělala a vyčítal mi, že nedělám něco lepšího. Když jsem dala výpověď, byl naštvaný taky, protože jsem neměla hned zajištěnou jinou práci (ačkoli sehnat práci v mém oboru není moc velký problém a pro všechny případy jsem měla úspory). Když jsem měla nadváhu, nadával mi do tlustých prasat a když jsem pak začala úspěšně hubnout, kupoval mi čokolády a když jsem si během diety vařila večeři, tak kritizoval, že si dávám moc velké porce. Když jsem se s ním snažila normálně konverzovat o sobě, tak je vždycky všechno, co se mě týká, špatně. Přítel si chce vzít hypotéku, abychom nebyli v nájmu - je to špatně, že jsme v nájmu je taky špatně. Mám jenom magisterský titul - je to špatně (tohle mi zrovna vyčítá pořád). Když jsem byla před časem nemocná, tak mi opakoval, že mě v práci určitě vyhodí a nařizoval, které lékaře mám navštívit (řval do telefonu). Ale když nemluvíme o mně, tak je moc příjemný a skvěle si rozumíme. Jenže se musím pořád vyhýbat určitým tématům a jsem napůl v očekávání, kdy zase kvůli něčemu vylítne a začne na mě řvát. Jakákoli snaha si s ním rozumně promluvit končí tím, že se víc a víc rozčiluje. Tak už se snažím kontaktu vyhýbat, a když s ním mluvím, tak se snažím nemluvit o mém životě, ale o něčem neutrálním. Hrozně bych chtěla mít ten vztah lepší, ale asi to není v mých silách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
18.12.15 01:20

Proč bys měla babičce (po tvém bábě) říkat, že nepůjdeš za fotrem, protože je to debil? Stačí jí říct, že dítě nesnáší hluk a otec je hlučný příliš, že malou nechceš stresovat. Buďto bude chtít pravnouče občas vidět a příjme to, nebo nepříjme a stejně s tím nic nenaděláš. Když s dítětem nedorazíš vůbec, tak se jí to nebude líbit určitě. Chvíli to taky můžeš držet na výmluvách - jen projíždíme, musíme být v x hodin zpátky v Praze, malá nesnáší nocování jinde apod.

Jinak těžko držet pohromadě něco, co evidentně moc nefunguje. Mámě třeba vůbec nevadilo, že tě otec vyhodil? To jen koukala, jak se balíte? Já bych udělala obrovskej bengál, příště by si něco takového rozmyslel. Moje máma byla rozpolcená. Leckdy mi ublížila tím, že se přiklonila na stranu psychopatického otčíma, ale když mě vyhodil z baráku, tak měl tak zle, že za mnou ON dolezl a doprošoval se, abych se vrátila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
18.12.15 08:04

@enyf tak to me mrzi, to je hrozny… ale to je ono, cholerici. Ten muj mazas takovy „cerny humor“ a rad se do me tez pousti, ac nevim, zda je to sranda nebo to mysli vazne… :roll:

@kadlina tak to u nas bohuzel nejsem tak silne povahy abych se mu postavila. Akorat pritel ho okrikne a jak rikam, ted uz mu chtel fakt i vrazit, jak si muze dovolit rvat po tehotne, ale udrzel se… a mama, ta akorat kdyz jsme balili, tak tam sedela semnou, brecela, omlouvala se za neho, a rikala at nikam nejezdime, at jdu spat, ze uz je v klidu (ano, pustili si s brachou comeback a hrozne se smali)… ja mamce akorat rekla, ze mu muze vzkazat at si vymaze me cislo a ze uz nas tady v tom dome nikdy neuvidi. No a pak zbytek tydne zamnou mamka jezdila k te babci, kde jsme byli… ale ja proste nevim, babca od taty ani neprizna, ze je tata hlucnejsi, i kdyz denne rve po ni. Je to proste jeji milacek… a nebo nam jeste vycte, ze nechcem malou ukazat tatovi, jak se na ni tesil atd… :- tam je to proste hrozne blby a ja nevim co cekat a zda to vubec riskovat a jet tam i v nepritomnosti „otce“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
18.12.15 09:45

@Dogina jo, moje máma má podobný přístup k věci. Vlastně ani nevím, co by se stalo, kdyby udělala něco jako @kadlina máma. Pravděpodobně by táta řval i na ní. Jinak se přikláním k názoru, že tátu občas navštívit můžeš, ale opravdu jen na několikahodinové návštěvy a ideálně někde na veřejnosti. To by se určitě zvládl ovládat. Btw. taky ti přijde, že se cholerici věkem čím dál víc horší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová