Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@smile_xxx píše: VíceČasem si to vychytáš. Nedělám kynutá těsta v robotu. Na těsta se mi osvědčila domácí pekárna. Vybrala jsem si Etu. Dám suroviny, zapnu a vytáhnu krásné těsto.
Vážené droždí mají pekárny, takové ty, co si samy pečou od zadělání těsta. Miluju drozdovou pomazánku. Ale vánočku klidně dělám z kostky, ne Fala.
@smile_xxx píše: Více
Jojo, britská marmite…
Já dělám klasika, osmahnout cibulku, rozpustit droždí na ni, zahustit vajíčkem. Jim ji doma jen sama, ale miluju ji. Drogová pomazánka je dobrej překlep, té bych asi na chuť taky přijít nemohla ![]()
@smile_xxx píše: Více
A co používáš? Heroin? Nebo snad jen light verzi s THC? ![]()
Na kynuté těsto musí být všechno v pokojové teplotě, aby se neudělal „brousek“. A nejlepší je udělat kvásek z kvasnic extra, abys viděla, že byly kvasinky živé. Nech to ještě jednou zkynout na teple, klidně na radiátoru a dlouho, třeba i hodinu. A pak teprve udělat vánočku a ještě nechat aspoň půl hodiny.
@ugluk píše: Více
Ano, dělám ji stejně, někdy do ní pak zamíchám hořčici. Mňam. A drogovou jsem zatím nezkoušela. ![]()
@Buba mara píše: Více
já tedy dávám tuk vždy studený, do většiny těst a povede se vždy vše, i vánočka, zrovna jsem ji vytáhla z trouby
@Menton a já zrovna letos na sypkém droždí pohořela ne u vánočky, ale u chleba, vánočka jedině kostka droždí a udělat kvásek a pak dát pozor na teplotu mléka a másla, ani horké ani vařící a nedat dohromady se solí
Mě se letos povedla krásná věc, nedala jsem do vánočky vejce, zapoměla sem a taky dobrá, to nevykynutí je horší
@nick mandarinka píše: Více
Já peču bezlepkový a v pekárně. Záleží i na mouce…
Ale klasické droždí nepoužívám. Mám sušené, kdykoli k dispozici.