Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
To bude spíš vysrážený cukr a ne plíseň. Pokud to nijak nesmrdí, normálně bych zdobila.
Perníčky nesmrdí na plíseň, ale to bile není sladké. Spíš bez chuti, jako mouka.
@Anonymní píše: Více
To se někdy udělá i málo kvalitní čokoládě třeba. Ono to být sladké nemusí. Ale plíseň to podle mě není.
Moc dekuji za uklidneni, tak snad nám z toho nebude špatně.
Tohle se mi objevuje na testu, z kterého vykrajuji ke konci - jak to xkrát valim, zbytky seškrábnu a znovu vyvaluji, tak ten konec už je to těsto více moučné
Ono to nemusí chutnat sladce, jestli ty s bílým povlakem pro klid duše vyhodíš, nic tím nezkazíš, ale dle mého úsudku to fakt plíseň není.
Typuji na mouku. Je to jen na některých, takže asi víc podsypáno.
Za mě to jako plíseň vypadá, ale tu bys poznala podle vůně, jestli na ně svítilo slunko a byly uzavřené, klidně se tam udělat mohla.
Mně se to teda vůbec nelíbí, v té plastové doze venku na balkoně byla velmi vysoká vlhkost… jsou perníčky suché, nebo hodně vlhké? pokud suché, tak ty bílé bych vyhodila, zbytek nechala otevřený doschnout doma a ráno bych se lupou mrkla, zda jsou někde nějaké spory… já právě nejsem příznivec cukroví na balkoně-natož v plastu - když už, tak papírová krabice, která dýchá.. denně tam mohou být teplotní výkyvy spoustu stupňů mezi nocí a když na ně svítí slunce… zvaž ten plast… mohlo se to zapařit.. jak říkám, moc se mi to nelíbí, no…
Ahoj, prosim o radu. Před týdnem jsem upekla perníčky, dala v plastové doze na balkon. Dnes jsme chtěli zdobit a na některých perníčkach je bily povlak. JSou plesnivé? Když jsem je tam dávala, žádná mouka tam nebyla. Některé jsou úplně v pořádku, některé bile. Ochutnala jsem to bile, je to bez chuti s divnou moucnou strukturou. Tento týden bylo teplo, mohlo tam svítit sluníčko. Perníčky byly po upeceni měkké. Nevím jestli je vyhodit nebo ne. Nebo vyhodit jen něco?