Foto: Plesnivé perníčky?

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.12.25 14:41

Plesnive pernicky?

Ahoj, prosim o radu. Před týdnem jsem upekla perníčky, dala v plastové doze na balkon. Dnes jsme chtěli zdobit a na některých perníčkach je bily povlak. JSou plesnivé? Když jsem je tam dávala, žádná mouka tam nebyla. Některé jsou úplně v pořádku, některé bile. Ochutnala jsem to bile, je to bez chuti s divnou moucnou strukturou. Tento týden bylo teplo, mohlo tam svítit sluníčko. Perníčky byly po upeceni měkké. Nevím jestli je vyhodit nebo ne. Nebo vyhodit jen něco?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
121
13.12.25 14:54

To bude spíš vysrážený cukr a ne plíseň. Pokud to nijak nesmrdí, normálně bych zdobila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
13.12.25 14:59

To bude cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.25 15:00

Perníčky nesmrdí na plíseň, ale to bile není sladké. Spíš bez chuti, jako mouka.

• Citovat
  • Upravit
24536
13.12.25 15:02
@Anonymní píše: Více

To se někdy udělá i málo kvalitní čokoládě třeba. Ono to být sladké nemusí. Ale plíseň to podle mě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.25 15:04

Moc dekuji za uklidneni, tak snad nám z toho nebude špatně.

• Citovat
  • Upravit
21311
13.12.25 15:16

Tohle se mi objevuje na testu, z kterého vykrajuji ke konci - jak to xkrát valim, zbytky seškrábnu a znovu vyvaluji, tak ten konec už je to těsto více moučné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
13.12.25 15:16

Ono to nemusí chutnat sladce, jestli ty s bílým povlakem pro klid duše vyhodíš, nic tím nezkazíš, ale dle mého úsudku to fakt plíseň není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8763
13.12.25 15:31

To vypadá jak mouka, která je špatně zpracována v těstě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
13.12.25 15:48

Tak já psala pro klid duše :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30299
13.12.25 15:56

Typuji na mouku. Je to jen na některých, takže asi víc podsypáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
13.12.25 16:48

Za mě to jako plíseň vypadá, ale tu bys poznala podle vůně, jestli na ně svítilo slunko a byly uzavřené, klidně se tam udělat mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24740
13.12.25 17:03

Mně se to teda vůbec nelíbí, v té plastové doze venku na balkoně byla velmi vysoká vlhkost… jsou perníčky suché, nebo hodně vlhké? pokud suché, tak ty bílé bych vyhodila, zbytek nechala otevřený doschnout doma a ráno bych se lupou mrkla, zda jsou někde nějaké spory… já právě nejsem příznivec cukroví na balkoně-natož v plastu - když už, tak papírová krabice, která dýchá.. denně tam mohou být teplotní výkyvy spoustu stupňů mezi nocí a když na ně svítí slunce… zvaž ten plast… mohlo se to zapařit.. jak říkám, moc se mi to nelíbí, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí