Foto: Plesnivé perníčky?

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
185
14.12.25 08:58

Za mě tedy mouka, jak se podsypávalo při rozvalování těsta. Včera jsem našla v krabici ve špajzu pár kousků zapomenutých loňských perníčků, máme stoletý dům, ve špajzu se nikdy netopí a vlhkost je tam vysoká. Ani po roce perníčky plíseň v tomto prostředí nechytly, neumím si představit, jak by se to mohlo stát po týdnu. Navíc při takhle masívním výskytu by ta plíseň fakt musela být cítit při otevření krabice, že by se to nedalo přehlédnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17866
14.12.25 09:05

Pridam se s dotazem: kde skladujete cukrovi, pokud nemate dum, chladnou spiz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8838
14.12.25 09:22
@Eliška píše: Více

V lednici. To je jediné místo, kde máš trvale stejnou teplotu. Teď jsou mírné zimy. To není ani na skladování ve spíži. Netroufla bych si ho nechat ani v garáži. Dřív se dalo. Ale teď je relativně teplo i v garáži. Takže jediná možnost je lednice. Mít jen tolik cukroví, aby tam vlezlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6084
14.12.25 09:31
@Anonymní píše: Více

Ved to je muka. Pernicky predsa vykrajujes na pomucenej doske…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75435
14.12.25 11:42
@Mkmkz píše: Více

Až na to, že třeba to autíčko má hezky kulatý plísňový flek i z horní strany, která se potírá vajíčkem, takže má být lesklá a mouka z vyvalování na ní nemá co dělat. Stejně tak ten ocas rybky a další kousky, kde jsou skvrny z lícové strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6084
14.12.25 11:51
@sirikit píše: Více

Ano, neskor som si precitala diskusiu… Otvorila som si to v telefone a nevidim tam vlastne nic, iba muku zospodu. Bude to tym zariadenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76049
14.12.25 13:20

zakladatelka ty perníčky už ozdobila :zed: a je připravena je podávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75435
14.12.25 13:22
@stinga píše: Více
Á, tak to potom dobrou chuť! :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76049
14.12.25 13:24

chudáci hosté, kteří netuší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115668
14.12.25 13:25

Jasná plíseň. Balkon plus plastová dóza, to bych se i divila kdyby byly OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115668
14.12.25 13:26
@stinga píše: Více

Aha, no, tak to potom nechápu smysl založené diskuze.
A další důvod proč si nikdy nekoupit domácí cukroví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
14.12.25 13:40

no ona právě psala hned na začátku, že MOUKA dole nebyla, takže já to psala hned, že se mi to vůbec nelíbí a v plastu na balkoně není vážně dobrý nápad… škoda práce, no 8) já to mám v chladné komoře při stálé teplotě, na balkon bych to v těchto střídavých teplotách vůbec nedala… člověka to určitě zamrzí, ale zdobit to a nabízet - to fakt NE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75435
14.12.25 13:46
@Lucy75 píše: Více

To souhlas. Jinak - já se výrobou zdobených medových perníčků cca 10 let živila, takže vím, jak takový perník, ať už s moukou, nebo bez mouky, vypadá.
Dneska máme deset dní do Vánoc, jíst se to bude klidně další týden, celou tu dobu pod polevou plíseň hezky dál pracuje - ať si nikdo nemyslí, že tohle je finální fáze.
Takže až do toho kousne návštěva, hůře tchýně, bude zakladatelka z maskování podezřelých flíčků „od mouky“ zdobením nadosmrti vyléčená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
14.12.25 15:08

@sirikit jo vlastně, ty máš tohle v malíčku, já teprve před pár lety vychytala recept na hned měkké a jsou fakt luxusní :srdce: do té doby to vždy mohlo sloužit jako lamač zubů :mrgreen: přesušovala jsem je, těmhle stačí 6minut v troubě a jsou úplně top dokonalé…
 https://www.vareni.cz/…ni-pernicky/

plíseň bych nikdy nikomu nenabízela :,( je to k naštvání tolik práce vniveč, ale chybami se člověk učí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17866
14.12.25 16:22
@Kelsey1 píše: Více

Plnene a slepovane cukrovi v lednici mam, ale vzdy naplnim a slepim jen to, co se mi tam vejde. Suche mam v krabicichv regalu, to bych musela pect fakt malinko, aby se vse veslo do lednice. Nebo mit druhou lednici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí