Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Z trochy plísně, která to ani podle mě není, ještě nikdo neumřel. A echt plesnivé bys poznala po chuti. Bude to v pohodě, uvidíš.
To bude mouka. Taky to mame na nejakych kouscich, kde jsem vic podsypala moukou pri rozvaleni.
@vanilková zmrzlina byla by logicky… kdyby zakladatelka hned na úvod nenapsala, že MOUKA to nebyla…
Chuť plísně přece člověk pozná na sto honů.
Bude to mouka. Tutovým znamením bude, že ten povlak je jen na spodní části.
Za mně to vypadá na plíseň, je to takové namodralé a dělá to kruhy, já bych to vyhodila, a někdo psal o typické chuti plísně
tak to nevím, jak chutná, v životě jsem nic plesnivého nesnědla, aspoň o tom nevím,
jako za mně nazdobit jakési „plesnivé“ perníčky a pak to třeba nabízet hostům, kteří nic netuší - docela kekel ![]()
Každopádně bych osobně žádné cukroví nenechala na balkoně. Ani suché perniky. Dřív to mělo smysl, dokud byla táhlá zima. Ale teď se střídá tepleji, chladněji, vlhko je. To je pro cukroví smrt. Potřebuje jednotnou teplotu. Ne výkyvy.
Jelikož bych si nebyla jistá, tak bych s tím taky špelila. Nikomu bych nedala cukroví, které si nejsem jistá, že je ok.
@Kelsey1 píše: Víceže? přesně tak, bývalo někdy i 8 stupňů, vlhkost posledních dnů je neuvěřitelná, někde i 89 % - to plíseň mohla klidně být, a takové perníčky nazdobit a podávat - no děkuji nechci,
Taky mi to připadá jako plíseň. Kdyby to byla mouka, tak ta by byla vidět na upečených perníčkách hned a ne až za týden. Toho by jsi si asi musela všimnout už když jsi je dávala do krabičky.
Že by to byl cukr na uoečeném cukroví si teda taky nemyslím.
Mně přijde, že to má nazelenalý nádech - takže plíseň. Cukroví potřebuje stálou teplotu, na balkon nedávat.
Za mě taky plíseň.
Už je to zas o pár dní později, tak se hezky rozrostla, a o Vánocích budou perníčky s šedozeleným kožíškem. ![]()
Perníčky jsou suché, taky jsem si říkala to s vlhkosti a zaparenim. Ale nevím jak poznat spory. Nazdobili jsme je, tak uvidíme, cast dam do lednice, kdyztak je vyhodime. Ty nejvic bile jsem vyhodila.