Foto: Plesnivé perníčky?

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.12.25 17:41

Tady zakladatelka. Bile perníčky jsem vyhodila, ostatní částečně nazdobila a pozoruji. Chutove jsou úplně v pořádku, žádná zatuchlina nic Jinak jen upřesním, ze zhora potřené vajíčkem byly jen částečně, halabala, takže lesklé nejsou po celém povrchu, prostě jak to vyšlo. Jinak popravdě nemám tolik místa v lednici, aby se mi tam vešlo jeste cukroví, a v paneláku fakt nevím kam jinam to dát. Budu to sledovat a uvidím. Nevím jestli ještě stihnu dělat dalsi várku, max tak dva plechy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.25 17:44

Jinak teď když nad tim přemýšlím, tak je možná ze ke konci deti víc podsypavaly moukou, hrubou jsem neměla, tak polohrubou. A pak jsem to sesypala na hromadu a uz nekoukala na všechny zespoda. Fakt nevím.

• Citovat
  • Upravit
8766
14.12.25 17:48
@Eliška píše: Více

Když necháš pečené suchary někde doma v dóze. Tak to bude ok. Je to jak sušenky nebo piškoty. Ale absolutně bych to nedávala na balkon, kde se střídá různé počasí (hnusně, hezky, vlhko). Děláš dobře, že plníš průběžně, co se vleze do lednice. Sice to máš pracnější, než si udělat vše jedním tahem. Ale zas neriskuješ zdraví svoje ani nikoho ve tvém okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8766
14.12.25 17:54

Podsypávat těsto polohrubou moukou?
Každopádně pro příště není třeba vůbec podsypávat moukou při rozvalování. Stačí použít potravinovou fólií/sáček pod těsto a na těsto. Rozválet přes něj, jak tenké chceš a vykrájet. Taková vychytávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24741
14.12.25 18:15

@Kelsey1 já podsypávám celý život ;) ale jsem houby pekařka, to o vaření mohu psát sonáty.. takže mi zaručíš, když to zítra rozválím na té folii, že se těsto na ni nepřilepí a půjde vykrajovat jedna báseň?? jako fakt??? já to nikdy neslyšela.. jako zkusím to, už kvůli tomu bordelu z mouky, ale chraň tě ruka Páně, jak se to bude lepit :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8766
14.12.25 18:22
@Lucy75 píše: Více

Naučila jsem tenhle fígl i kluky šesťáky v ČSP. Ukázala jsem jim jedno rozválení a pak jeli bomby. Trouba nestíhala jejich rychlost. Holky si zkusí příští týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24741
14.12.25 18:27

@Kelsey1 přísaháš?? mi letos válel těsto chlap - technik, montér, fakt to měl luxusní a rovné a stejné, narozdíl od mého postoje -jak to vyjde, tak to vyjde :mrgreen: řekl mi, že se to na tu spodní folii nalepí (čehož se i já bojím), ale stojí nám to kvůli tomu bordelu za pokus, tak dám-e zítra info :mrgreen: člověk se holt učí i v 50+ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8766
14.12.25 18:31

Nám se dosud žádné těsto nepřilepilo. Vykrajovalo se hezky. Dělám to takhle roky.
Video nevložím. Jen fotky. Jde to stejně i přes pečící papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3120
15.12.25 15:54

Pliesen to fakt nieje, ta vyzera inak, toto je vyzrazany cukor, alebo tuk, to iste ti urobi cokolada alebo cokolvek ine pri zmene teplot a vlhkosti…

Kazdopadne na slnku by som nic neskladoval. Vzdy temny priestor bez pristupu UV ziarenia kde nemrzne a prudi vzduch.
V byte v spajzi doma v komore. Keby som nemal inu moznost ako balkon, tak by som dal upecene kolacky do papierovych krabic a tie by som zakryl krabicou vylozenou alobalom dnom nahor), naspodu aj na vrchu alobalovej krabice by som urobil diery tak aby sa tam dostalo minimum slnka a zaroven diery boli na opacnych stranach krabice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24741
17.12.25 17:28

folie forever :-)

@Kelsey1 :srdce: klobouček, omluva, je to bez bordela a mouky a krásná čistá práce :mrgreen: :dance: :srdce: i v 50 se člověk učí, já to moučení a lepení těsta právě vždy nesnášela.. takže i pro gerontku jako já parádní vychytávka a již nikdy jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8766
17.12.25 20:10

Jsem ráda, že jsem tě přesvědčila :mrgreen: :*. Tady pasuje známé. Důvěruj, ale prověřuj :kytka:.
Edit. Kdyby nebylo jasné. Tohle funguje na každé těsto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24741
17.12.25 20:15

@Kelsey1 peču asi 30 let, vždy se mi to lepilo, vím, že hlavně záleží na teplotě, zvláště když jde o těsta s vysokým podílem másla, kdy se má pracovat - tak akorát…
tomuto jsem fakt moc nevěřila, ale dnes si u osmi plechů díky tobě ušetřila spoustu bordela a mouky :potlesk: :srdce: :kytka:
takže moc děkuji za přitom jednoduchou vychytávku :srdce:
já jsem dobrá kuchařka a špatná pekařka, takže jsi mi trochu pomohla na mé trnité cestě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.12.25 20:19
@Kelsey1 píše: Více

Ja ti tímto děkuji. Dnes jsem dělala ještě ořechové linecké, které se lepí příšerně a zkusila to. A mouka nebyla třeba vůbec a ani jsem nenadávala, že mi těsto zůstává na válu. Super věc :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24741
17.12.25 20:23

@Tichošlápek :oops: a přitom taková blbost, co :mrgreen:
 https://www.youtube.com/watch?…

že děkujeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.12.25 20:24

@Lucy75 když já to mám asi jako ty - vařím ráda a zvládnu kdeco. Ale to pečení. To mne jednou přivede do cvokhausu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí