Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ja reda pouzivam obycejne supermarketove cerstve drozdi v kostce a pokud je cerstve, jeste se mi nestalo, ze by nevzeslo
@Eliška píše: Více
Stejně tak
I třeba tyden po expiraci, na pohled i čich v pohodě a krásně vykynulo
Nedávno jsem použila na skořicové šneky téměř rok prošlé sušené droždí. A byly fajn a nakynuly.
Já mám třeba problém s robotem. Nikdy to těsto není pořádně zpracované a nevím, čím to je. Lepí se na stěny a nespojí se.
Tak holt se stalo. Můžeš zkusit znovu a nebo nebude dost nakynutá. Svět se nezboří. ![]()
Můžu poprosit o nějaké recepty? Letos bych zkusila asi poprvé. ![]()
To je zvláštní postup, ale jestli ti loni fungoval, bude asi problém v droždí, nicméně bych tomu dala ještě čas. Mně vánočky kynou přes noc, po půl hodině bych asi taky žádný rozdíl neviděla, zadělala jsem těsto v pátek ve 23h, první vánocky pletla v sobotu v 14 h, poslední v 17h a ty jsou nejhezčí ![]()
@annlady píše: Více
Tak ja jsem z malého města a vím o 3 místech, kde ho tady prodávají. Dvě jsou menší lokální supermarkety a jedno je malá místní pekárna s prodejnou.
Myslím ze i v Praze bude spoustu obchodu, kde by se to dalo koupit.
Mě těsto včera kynulo 2 hodiny, kynutá přikrývám čistou utěrkou a dám pod peřinu. Na pizzu třeba kynulo jen 40 minut, tak jsem se bála že nevykyne a nakonec krásně vykynulo. Ale teda do všech kynutých těst si dělám kvásek zvlášť. Já hnětu vše ručně.
@smile_xxx 30 min je málo a chce to někam do tepla
. Já nechávám 90 min v koupelně tam je dost teplo. Záleží i jestli se sůl nedostala k droždí, tuk může taky dělat problém.
Pokud je to takový postup, tak bych ho nechala kynout déle a hlavně v teple - třeba v trochu nahřáté troubě. Nejspíš to trvá déle, než se droždí aktivuje.
@Eliška píše: Více
to dělá Maršálek a je to super
Jinou už nedělám a to dlouhé hnětení taky má super výsledek ![]()
Čau, zrovna jedem z Celestúnu do Uxmalu, taky by jsi to měla zkusit, místo trápení se s těstem. A do Vánoc máš ještě dost času na pokusy.