Nevykynula mi vánočka

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17867
21.12.25 13:06

Ja reda pouzivam obycejne supermarketove cerstve drozdi v kostce a pokud je cerstve, jeste se mi nestalo, ze by nevzeslo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
21.12.25 13:14
@Eliška píše: Více

Stejně tak :pankac: I třeba tyden po expiraci, na pohled i čich v pohodě a krásně vykynulo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.25 13:27

Nedávno jsem použila na skořicové šneky téměř rok prošlé sušené droždí. A byly fajn a nakynuly. :D Já mám třeba problém s robotem. Nikdy to těsto není pořádně zpracované a nevím, čím to je. Lepí se na stěny a nespojí se.
Tak holt se stalo. Můžeš zkusit znovu a nebo nebude dost nakynutá. Svět se nezboří. :palec:

Můžu poprosit o nějaké recepty? Letos bych zkusila asi poprvé. :oops:

• Citovat
  • Upravit
185
21.12.25 13:34

To je zvláštní postup, ale jestli ti loni fungoval, bude asi problém v droždí, nicméně bych tomu dala ještě čas. Mně vánočky kynou přes noc, po půl hodině bych asi taky žádný rozdíl neviděla, zadělala jsem těsto v pátek ve 23h, první vánocky pletla v sobotu v 14 h, poslední v 17h a ty jsou nejhezčí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.25 13:34
@annlady píše: Více

Tak ja jsem z malého města a vím o 3 místech, kde ho tady prodávají. Dvě jsou menší lokální supermarkety a jedno je malá místní pekárna s prodejnou.
Myslím ze i v Praze bude spoustu obchodu, kde by se to dalo koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1592
21.12.25 13:35

Mě těsto včera kynulo 2 hodiny, kynutá přikrývám čistou utěrkou a dám pod peřinu. Na pizzu třeba kynulo jen 40 minut, tak jsem se bála že nevykyne a nakonec krásně vykynulo. Ale teda do všech kynutých těst si dělám kvásek zvlášť. Já hnětu vše ručně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
21.12.25 13:41

@smile_xxx 30 min je málo a chce to někam do tepla ;). Já nechávám 90 min v koupelně tam je dost teplo. Záleží i jestli se sůl nedostala k droždí, tuk může taky dělat problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41780
21.12.25 14:18

Těsto teklo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
21.12.25 14:30

Pokud je to takový postup, tak bych ho nechala kynout déle a hlavně v teple - třeba v trochu nahřáté troubě. Nejspíš to trvá déle, než se droždí aktivuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
21.12.25 14:34
@Eliška píše: Více

to dělá Maršálek a je to super :palec: Jinou už nedělám a to dlouhé hnětení taky má super výsledek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
21.12.25 15:06

Čau, zrovna jedem z Celestúnu do Uxmalu, taky by jsi to měla zkusit, místo trápení se s těstem. A do Vánoc máš ještě dost času na pokusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
21.12.25 15:12
@smile_xxx píše: Více

tak hura!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...