Nevyléčená trombóza

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
67
26.1.19 20:31
@Lucie1793 píše:
Mě jde hlavně o to, aby to tomu těhotenství nějak nevadilo, že mám některý žíly neprůchozí, hlavně v ty pánvi a břiše aby to tam neprekazelo :mrgreen:. A s tím ředenim nevím no, jeden doktor říkal, že by mi je klidně zkusil vysadit a když mě viděla jiná doktorka, říkala, že by bylo nejlepší je nechat napořád, ale že se uvidí, jestli se to třeba ještě nezlepší, což si myslím, že takhle stará srazenina už se beztak nerozpustí ani o kus

Mě se stará sraženina už nikdy nerozpustí,takže si myslím,že ani u tebe ne.Spíš bude potřeba do budoucna dát pozor,abys nedostala trombozu znovu.V těhotenství plus šestinedělí to budeš muset ředit injekcemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
26.1.19 20:34
@libertado píše:
Ne,jsem hlídaná na hematologii,takže asi ví,co dělají.Mám v pánvi sraženinu (v 16 jsem brala antikoncepci a z toho trombozu dostala),která srostla se žílou a nemá se jak uvolnit,takže ředit krev už nemusím.Nesmím brát už nikdy žádné hormony,v těhotenství krev ředit a tím není už riziko,že bych trombozu dostala znovu.

Až na ten konec souhlas. Riziko tam samo je vždy. Vyšší u všech, kdo už trombozu prodělal. Jen je nižší, než riziko krvácení při dlouhodobé léčbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
28.1.19 14:58

Cestovani

Holky ještě by mě zajímalo, jak je to s cestováním, stačí když mám na tu krev xarelto nebo mi na cestu dají i ty injekce? :think: Já od ty doby co se mi to stalo nikde nebyla a doktor mě hlavně ani ten první rok nikam nepustil tak nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
28.1.19 15:23
@Lucie1793 píše:
Holky ještě by mě zajímalo, jak je to s cestováním, stačí když mám na tu krev xarelto nebo mi na cestu dají i ty injekce? :think: Já od ty doby co se mi to stalo nikde nebyla a doktor mě hlavně ani ten první rok nikam nepustil tak nevím :think:

Xarelto stačí.. K tomu punčochy a pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
28.1.19 15:28
@Lama Lama píše:
Xarelto stačí.. K tomu punčochy a pít.

Děkuji moc, myslela jsem, že bude stačit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
28.1.19 15:29

Já mám taky sraženinama natrvalo ucpanou jednu žílu a kousky plic od 17 let, bylo mi řečeno, že z toho nic nehrozí. Ta stará sraženina už se utrhnout nemůže, prostě to tam prý vrostlo jako kus masa :-D, krev si našla náhradní cesty a teče více jinými žílami.
Já si ani v běžném životě nepíchám, jen při hospitalizaci,znehybnění, let nad 4 hodiny a samozřejmě těhotenství. Musím si dělat pravidelně testy, aby se těhotenství podchytilo v úplném začátku a hned se nasadí clexane.
Jinak jsem otěhotněla, donosila a porodila, nechci napsat bez problémů, ale problémy s tou srážlivostí nesouvisely. Takže bych řekla, že se není až tak čeho bát. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Forest_Gump1
28.1.19 15:31
@Lucie1793 píše:
Ahoj, mám dva roky pro prodelane tromboze a embolii po porodu. Srazeninu už nejde rozpustit, takže některé žíly v pánvi a noze mám pořád ucpané. Krev si budu ředit do konce života, mám leidenskou mutaci. Má někdo zkušenosti s těhotenstvím v tomhle stavu?

S těchotenstvím fakt zkušenosti nemám, ale s trombózou takového rozsahu mám. Měl jsem to co ty, hlubokou žílu na pravé straně nemám průchodnou, takže je vše v kolaterálních žilách. Těhotenství v tomhle stavu bude asi riziko,ale kyslík dostává miminko jinudy. Spíš to ředění bude asi problém. Já beru lixianu, protože warfarin způsobuje nekrózu mikro cirkulace, dal bych asi na doktory, ale řešil bych to na vyšším pracovišti (Vojenská, IKEM)

• Citovat
  • Upravit
67
28.1.19 17:41
@BlaZenkaB píše:
Já mám taky sraženinama natrvalo ucpanou jednu žílu a kousky plic od 17 let, bylo mi řečeno, že z toho nic nehrozí. Ta stará sraženina už se utrhnout nemůže, prostě to tam prý vrostlo jako kus masa :-D, krev si našla náhradní cesty a teče více jinými žílami.
Já si ani v běžném životě nepíchám, jen při hospitalizaci,znehybnění, let nad 4 hodiny a samozřejmě těhotenství. Musím si dělat pravidelně testy, aby se těhotenství podchytilo v úplném začátku a hned se nasadí clexane.
Jinak jsem otěhotněla, donosila a porodila, nechci napsat bez problémů, ale problémy s tou srážlivostí nesouvisely. Takže bych řekla, že se není až tak čeho bát. :srdce:

Takhle podobně to mám i já. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
28.1.19 21:33
@BlaZenkaB píše:
Jinak jsem otěhotněla, donosila a porodila, nechci napsat bez problémů, ale problémy s tou srážlivostí nesouvisely. Takže bych řekla, že se není až tak čeho bát. :srdce:

Mě to tenkrát hrozně sebralo, nechápala jsem že se něco takového stalo zrovna mě. Takže jsem z toho pořád taková ustrasena. :D nicméně děkuju, že jsi napsala svoji zkušenost, vždy se mi tak nějak uleví, když má někdo zkušenosti s tím co ja :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí