Nevyzpytatelná menstruace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24716
16.3.25 14:12
@Anonymní píše: Více

Jj jen chodím na pravidelné kontroly na onkogynekologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
16.3.25 14:16

Měla jsem menstruaci po 22 dnech, otravovalo mě to. Teď beru pravidelně magne b 6, každý den. Cyklus se mi upravil na 25 dní.

• Citovat
  • Upravit
6237
16.3.25 14:24

Tak nějak jsem to měla po té 40. od 46 jsem měla krvácení, špinění pomalu furt a až půl roku po Zlyndě nemám MS vůbec. Půl roku to byl teda nářez. Také nemohu normální antikoncepci. Zlynda se může i při leidenské mutaci i tromboze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3719
16.3.25 14:34

Nech si udělat na gynde hormonální profil z krve. Jestli je to hormonální nerovnováha a gynex ti nesedl (ktery podporuje hlavně estrogen), třeba to bude nízká hladina progesteronu a to se da řešit bylinkami, nebo existuji kremy nebo gely. Už teď hned si můžeš koupit v lékárně Ascorutin, je to vitamin C, který zmírňuje krvácení. Můžeš brat kdykoliv během cyklu. Pak můžeš zkusit Drmek, taky bylinka, která me pomahala na zvýšení progesteronu, jinak bych prokrvacela/prospinila celý cyklus. Pak jsem brala probiotika (třeba 3krat týdne, nekde jsem taky vycetla, že správné fungování střev vyplavuje nadbytečné množství estrogenu z těla, tudíž tim pádem se zvysuje progesteron). Zjisti si, jestli mas/nemas hormonální nerovnováhu a da se to pak řešit i bez HA nebo teliska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.25 14:38
@Janli píše: Více

bavila jsem se s jednim bylinkarem a rikal, ze tak 2-3 mesice trva nez telo zacne reagovat, tak zda mas podobnou zkusenost?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.25 14:39
@nikitice píše: Více

a do tech 46 si to mela jak? jako musim rict, ze teda se neni vubec na co tesit :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.25 14:42
@suzka1 píše: Více

ja jsem na testech byla pred par mesici a vzdy mi vysel nizky progesteron
a diky estrogenu mam v prsou fibroadenomy a cysty
tudiz nesmim zadne umele hormony, jsem hlidana na onkologii
ted navic na sobe citim, ze mi pri menstruaci vubec nesplaskly prsa a stale me boli, takze by to mohla byt nejaka hormonalni zalezitost, vykyv?

• Citovat
  • Upravit
6237
16.3.25 14:46

Právě tak nějak jako ty. Třeba po 24 dnech 5 dní a když jsem si myslela, že to končí, tak další tři. Zkoušela jsem různé bylinky, kapky a nic. Pak mi doporučila neteř s leidenskou mutací Zlyndu. Myslela jsem, že to nevydržím. Doktor říkal, že tři měsíce krvácení nebo špinění je ještě málo na to vzdát to. Vydržela a jsem ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.25 15:06

ja jsem prave odkazana jen na ty bylinky a kapky, protoze sem hlidana s prsy na onkologii a mam zakaz hormonu :?

• Citovat
  • Upravit
3719
16.3.25 17:27

Hele, a zkusit bylinky jakože cinskou medicinu? Nebo ten drmek jsou bylinky ovlivňující ten progesteron. V lékárně by třeba neporadili? Ten ascuritin bych ale možná zkusila. Je to velké množství vitaminu C a nemela bys tak silnou ms. Zkus i ty probiotika, taky to nejsou hormony a taky by možná pomohly snížit vysokou hladinu estrogenu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.25 18:34
@suzka1 píše: Více

ascorutin beru, ale prave mi neprijde, ze by nejak moc zabiral :?
na ten drmek mrknu a probiotika bych mohla zaradit, streva si taky obcas delaji, co chcou. Dekuji :)

• Citovat
  • Upravit
6237
16.3.25 18:39

Já měla také drmek i ascorutin, nic nezabíralo. A ta Zlynda, nevím, koukni. Zlynda: Na rozdíl od kombinovaných tablet neobsahují POP žádný hormon estrogen, ale pouze gestagen. Bere se i při kojení, jen srovnání menzes trvá fakt dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.25 19:51

ja se obavam, ze se svou povahou bych nezvladla pul roku cekat na srovnani :,(
a ten drmek si brala cely cyklus?

• Citovat
  • Upravit
6237
16.3.25 20:20

dlouhodobě a nic. Hele nemít manžela tolik let, tak mě jebne. Brečela jsem kolikrát i v práci, že to nemám dva dny a pak zas jo. Bylo to krvácení nebo špinění, bez to moc nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
16.3.25 20:43

Na úpravu délky cyklu mi pomáhá drmek. Na zmírnění krvácení čaj z kokosky pastusi tobolky při začátku krvácení. Pravidelně beru také magnesium a zrovna zkouším ashwagandhu. Jinak asi zkusit zapracovat na celkovém životním stylu- eliminovat stres, dost spát, hýbat se, rozumně se stravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí