Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My se nevídáme vůbec. Ale s maminkou bývalého partnera jsme měly hezký vztah, na kafe jsme spolu nechodily a po rozchodu už se nevídáme. Telefonní číslo jsme na sebe měly, k narozeninám mi pekla dort a slavili jsme je všichni dohromady. U vás mi tedy nepřijde že byste neměli vztah, když spolu výletujete.
@Serpentini Děkuji za odpověď.
Myslela jsem to tak, že se občas vídáme i s partnerem a oběma rodiči.
Výlet je například jednou za 3 měsíce.
S tchýní na kafíčko tedy nechodím
, nicméně když k nám přijdou, tak jim ho uvařím. Navštěvujeme se normálně všichni pohromadě a popovídáme si v rámci návštěvy. Z mého okolo nikdo jen tak na kafe s tchýní nechodí. ![]()
Vy se dohromady nenavštěvujete? Když chodíte i na výlety.
@Anonymní píše:
@Serpentini Děkuji za odpověď.
Myslela jsem to tak, že se občas vídáme i s partnerem a oběma rodiči.
Výlet je například jednou za 3 měsíce.
No, vždyť mi právě nepřijde, že by s vaším vztahem bylo něco v nepořádku. Třeba tvoje potenciální tchýně prostě jen nechce být nejlepší kamarádka s o generaci mladší holkou.
Kolik že ti je?
Myslím, že je to optimální vztah se skoro tchýní.
styk jednou za tři měsíce je ideál ![]()
@Anonymní píše:
@Serpentini
píše: Více
Aha, tak až ti bude víc tak pochopíš, že i tam kde jsou hezké vztahy prostě tchýně není úplně to samé jako kamarádka
tchýni máš v pohodě, važ si toho a nehledej problémy, kde nejsou ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím!
Zajímalo by mě, zda to máte s tchyní stejně / či podobně.
S přítelem jsme spolu přes 3 roky, bydlíme spolu.
Do teď jsme spolu s partnerovou mamkou nebyly nikde na kávě / cokoli jiného.
Nemáme na sebe kontakt, jak telefonní číslo tak ani na soc. sítích.
K narozeninám mi za oba rodiče jednou popřál partnerův táta, jinak nic.
Občas se vídáme, jedeme někam na výlet, něco málo si řekneme, ale jinak nic moc.
Ráda bych se s ní více sblížila, občas zašla na kávu například.
Trochu mě to mrzí, jelikož nejsem úplně zvyklá na takovéhle,,nevztahy” v rodině.
Partner si s mými rodiči napíše, když třeba něco táta potřebuje /partner tak si navzájem pomohou, zajdou na pivo.
Jak to máte Vy? Vídáte se? Píšete si?
Předem děkuji za odpovědi
Přejeme si, vídáme se, vycházíme spolu. Telefon na ni mám, sociální sítě nepoužívá.
Zkus udělat první krok a někam ji pozvi. Nebo k vám. Dej jí na sebe telefon. Je možné, že je to studený čumák a kámošky nebudete. Ale aspoň to zkusíš.
Tchyně bydlí o patro vejš
na kafíčko spolu nechodíme, ani spolu neprobíráme bůhvíjak důvěrná témata. Máme se myslim docela rády, respektujeme se, je skvělá babička, holky ji milujou. Telefon na ni mám z provozních důvodů, píšeme/voláme si tak třikrát do roka, vidíme se tak jednou za týden na chodbě nebo se staví za holkama a vezme si je nahoru. Považuju to za dobrý vztah tchyně/snacha.
Na tchyni mam cislo, mam ji na fb i instagramu. Ale na kafe spolu teda nechodime. Na vylety s ni bez manzela taky nechodim. Nepiseme si a nevolame si, jen obcas organizacni veci ohledne hlidani nebo mi posle fotky kdyz hlida deti, ale primarne toto resi s manzelem.
Ale ja na kaficka nechodim ani se svoji mamkou ![]()
Tak nějak fungujeme. Telefonní číslo mám, sociální sítě taky. Tak nějak si vycházíme vstříc. Což ale neznamená že mi neumí zvýšit tlak. To jako umí. Často reorganizuje všechno tak aby se to hodilo víc ji. Spoustu věcí přehlížím nebot se mi hodí její 9bcasna výpomoc při hlídání. Což ale musí zase vyhovovat ji a v nejlepším případě nás u toho musí mít. Jen tak na kafe bych s ní nesla. Tebou spíš o a by nikam nesla protože nebude dávat peníze za kafe co si udělá doma.
Takže rekapitulace. Snažím se s ní vycházet i když mi to někdy danfakt praci ![]()
No popravde, byla bych dost prekvapena, kdyby slecny mych synu se mnou chtely chodit na kafe nebo na vylety. Jo par spolecnych akci jsme meli, kdyz jsme se dostali k zajimavym listkum a vzali jsme i pro ne.
Telefon na svou tchyni mam, kamaradky nejsme, v ramci rodiny se normalne stykame a komunikujeme, ale neni to zadny extra vztah. Kafe si obcas spolu dame na chate. Nejakym delsim rozhovorum se spis vyhybam, protoze se vzdycky dozvim jak jsem nemozna a to neni o co stat.
@Anonymní píše:
Zdravím!
Občas se vídáme, jedeme někam na výlet, něco málo si řekneme, ale jinak nic moc.
Trochu mě to mrzí, jelikož nejsem úplně zvyklá na takovéhle,,nevztahy” v rodině.
Partner si s mými rodiči napíše, když třeba něco táta potřebuje /partner tak si navzájem pomohou, zajdou na pivo.
Partner kontakt na mámu jistě má, tak jí zkus zavolat a někam jí pozvi. Kdo ví, jak to ona má, třeba nabídku s radostí přijme, a nebo taky ne. Uvidíš no ![]()
Zdravím!