Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Lama Lama přesně. K lékaři fakt můžete. Na to nepotřebuješ soud.
@greenapple píše:
No, mně právě podle úvodního příspěvku přijde, že má problém. Jinak by přece ani nepsala na emimino, ne
No jo no
Psala ale, že jí požádal přítel, aby se tady zeptala ![]()
Samozřejmě je mi do jejího pití prdlajs, ale její komunikace s námi má sestupnou tendenci. Od té doby co začala víc popíjet. Alkohol vymývá mozek, o tom žádná. Láhev vína, někdy víc, denně je podle nás přes čáru. Neřešili bychom to, kdyby prostě normálně komunikovala. Na jednu stranu nechce střídavou péči, na druhou jsou děti u nás čím dál víc. Nezvládá to časově, nechodí s nimi k lékaři, když má, neřekne nám když už k tomu lékaři jde, že děcku něco zjistili. To má chlap volat k doktorovi, jestli tam jeho ex náhodou nebyla a co řešila? Ta komunikace prostě je nutná, nejde jen o lékaře. Škola, krouzky, cokoli. Není normální přihlásit dítě do drahého kroužku a otci jen poslat účet. Dřív to problém nebyl. Nám to připadá že tu péči prostě nedává a nechce si to přiznat. Ona tu střídavku asi chce, ale nechce přijít o alimenty, vypadá to tak.
Zakl.
@Anonymní píše:
Samozřejmě je mi do jejího pití prdlajs, ale její komunikace s námi má sestupnou tendenci. Od té doby co začala víc popíjet. Alkohol vymývá mozek, o tom žádná. Láhev vína, někdy víc, denně je podle nás přes čáru. Neřešili bychom to, kdyby prostě normálně komunikovala. Na jednu stranu nechce střídavou péči, na druhou jsou děti u nás čím dál víc. Nezvládá to časově, nechodí s nimi k lékaři, když má, neřekne nám když už k tomu lékaři jde, že děcku něco zjistili. To má chlap volat k doktorovi, jestli tam jeho ex náhodou nebyla a co řešila? Ta komunikace prostě je nutná, nejde jen o lékaře. Škola, krouzky, cokoli. Není normální přihlásit dítě do drahého kroužku a otci jen poslat účet. Dřív to problém nebyl. Nám to připadá že tu péči prostě nedává a nechce si to přiznat. Ona tu střídavku asi chce, ale nechce přijít o alimenty, vypadá to tak.Zakl.
hele, bud cheš politovat a lomit rukama nad tím, co máte za čůzu ex, nebo prostě hceš poradit, co dělat s kartama, který rozdal tvůj partner, když se tendle exemplář vybral za matku svým dětem. Kdyby tu byla ona, můžem pracovat s ní, napsat jí, at k doktorům chodí. Takle jsi tu ty. Takže ano, je to nespravedlivé, ale nejsnažší řešení je prostě vzít dítě a ty doktory s ním běhat, nezáisle na matce, pokud je tak nespolehlivá, jak píšeš. Nezávisle na tom rozjet po pečlivém zvážnení opatrovnický spor o střídavku, po poradě s vemi dobrým právníkem.
Já jsem spokojená, dostala jsem tady pár dobrých rad, objasnily jste mi co může chtít a co my musíme. Za to děkuji, jsem ráda. Reagovala jsem na dotazy ohledně toho, proč se do toho montují a co je mi do jejího pití.
Takže ještě jednou diky.
Zakl.
@Anonymní píše:
Samozřejmě je mi do jejího pití prdlajs, ale její komunikace s námi má sestupnou tendenci. Od té doby co začala víc popíjet. Alkohol vymývá mozek, o tom žádná. Láhev vína, někdy víc, denně je podle nás přes čáru. Neřešili bychom to, kdyby prostě normálně komunikovala. Na jednu stranu nechce střídavou péči, na druhou jsou děti u nás čím dál víc. Nezvládá to časově, nechodí s nimi k lékaři, když má, neřekne nám když už k tomu lékaři jde, že děcku něco zjistili. To má chlap volat k doktorovi, jestli tam jeho ex náhodou nebyla a co řešila? Ta komunikace prostě je nutná, nejde jen o lékaře. Škola, krouzky, cokoli. Není normální přihlásit dítě do drahého kroužku a otci jen poslat účet. Dřív to problém nebyl. Nám to připadá že tu péči prostě nedává a nechce si to přiznat. Ona tu střídavku asi chce, ale nechce přijít o alimenty, vypadá to tak.Zakl.
jedina relevantni rada uz tu padla-ty to neres
@Anonymní píše:
Podle mne soud tu střídavku nedá ani omylem. Protože když bydlíte za hranicemi, tak by si tím nasekal brajgl v tom, jestl o další změně poměrů dítěte má rozhodovat český nebo německý soud. Na Tvém místě bych to nechal řešit chlapa, jak radí @Lama Lama A při větším prokazatelném průšvihu exky pod vlivem žádat výlučnou péči.
@catch-22 píše:… po predchozim prestehovani do cr…
Podle mne soud tu střídavku nedá ani omylem. Protože když bydlíte za hranicemi, tak by si tím nasekal brajgl v tom, jestl o další změně poměrů dítěte má rozhodovat český nebo německý soud. Na Tvém místě bych to nechal řešit chlapa, jak radí @Lama Lama A při větším prokazatelném průšvihu exky pod vlivem žádat výlučnou péči.
@Anonymní píše:
Stezujes si, co vsechno nefunguje, ale jsou to prkotiny.
Kdyz do toho zastouras soudem, muze to prestat fungovat uplne.
Stejne vam jde jen o prachy u stridavky, nic jinyho v tom neni.
@Lucie_Sx píše:
Stezujes si, co vsechno nefunguje, ale jsou to prkotiny.
Kdyz do toho zastouras soudem, muze to prestat fungovat uplne.Stejne vam jde jen o prachy u stridavky, nic jinyho v tom neni.
No a ikdyby jo, tak co? Ono to platí i pro tu matku, ne? Že pokud střídavku v této situaci odmítá, tak jde především o prachy. ![]()
Kdyby tu psala matka, že si otec vyřval výhradní péči, přitom jsou polovinu prádznin i času i ní, on nechodí k doktorům, tak by jí tak y spílala, že jde o prachy
@Lama Lama píše:
No a ikdyby jo, tak co? Ono to platí i pro tu matku, ne? Že pokud střídavku v této situaci odmítá, tak jde především o prachy.
Kdyby tu psala matka, že si otec vyřval výhradní péči, přitom jsou polovinu prádznin i času i ní, on nechodí k doktorům, tak by jí tak y spílala, že jde o prachy
Jenze ona to zaobaluje do kdovi jak uslechtilych duvodu
. Ma to napsat rovnou.
@Lucie_Sx píše:
Jenze ona to zaobaluje do kdovi jak uslechtilych duvodu. Ma to napsat rovnou.
By ji uklovali ![]()
Jinak já bych do toho nevrtala. Jako tady byi szridavka přišla správně, ale šance na úspěchů je minimální, šance, že se to rozese.re, je velká.
@Lama Lama píše:
By ji uklovali
Jinak já bych do toho nevrtala. Jako tady byi szridavka přišla správně, ale šance na úspěchů je minimální, šance, že se to rozese.re, je velká.
Tak hlavně by museli nejdříve vyřešit české bydliště, i kdyby mělo být jen formální.
K těm doktorům… děti běžně odjíždějí hned po škole kdy jsem ještě v práci a pojištěnecký karty se běžně zapomínají… pokud bylo třeba, vyfotila jsem a poslala telefonem. Nikde u doktora s tím zatím neměli problém a vždy ošetřili. Duplikát mi na pojišťovně řekli, že nejde vystavit. To by se musela ta původní nahlásit jako ztracená a tím pádem by neplatila. Otázka jak moc by to někdo zkoumal, jestli je kartička platná nebo ne ![]()
@petulka23 píše:
K těm doktorům… děti běžně odjíždějí hned po škole kdy jsem ještě v práci a pojištěnecký karty se běžně zapomínají… pokud bylo třeba, vyfotila jsem a poslala telefonem. Nikde u doktora s tím zatím neměli problém a vždy ošetřili. Duplikát mi na pojišťovně řekli, že nejde vystavit. To by se musela ta původní nahlásit jako ztracená a tím pádem by neplatila. Otázka jak moc by to někdo zkoumal, jestli je kartička platná nebo ne
V cr se platnost overuje podle rodneho cisla