Nextka prosí o radu :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102539
14.9.21 20:23
@petulka23 píše:
K těm doktorům… děti běžně odjíždějí hned po škole kdy jsem ještě v práci a pojištěnecký karty se běžně zapomínají… pokud bylo třeba, vyfotila jsem a poslala telefonem. Nikde u doktora s tím zatím neměli problém a vždy ošetřili. Duplikát mi na pojišťovně řekli, že nejde vystavit. To by se musela ta původní nahlásit jako ztracená a tím pádem by neplatila. Otázka jak moc by to někdo zkoumal, jestli je kartička platná nebo ne :nevim:

Nevím jak ostatní pojišťony, ale třeba OZP má aplikaci, kde si v telefonu vyvoláš kartičku pojištěnce a ukážeš. Hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
14.9.21 20:45
@Lama Lama píše:
V cr se platnost overuje podle rodneho cisla

To ano, ale rč je stejné na obou kartičkách takže vlastně nejlze poznat jestli mam u sebe tu puvodni nebo nove vydanou?? Nevim, vic jsem nezjistovala. Bylo mi receno, ze dve karty nejdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
14.9.21 20:46
@j.a.n.i1 píše:
Nevím jak ostatní pojišťony, ale třeba OZP má aplikaci, kde si v telefonu vyvoláš kartičku pojištěnce a ukážeš. Hotovo.

U vzp jsem nic takoveho nenasla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66860
14.9.21 21:28
@petulka23 píše:
K těm doktorům… děti běžně odjíždějí hned po škole kdy jsem ještě v práci a pojištěnecký karty se běžně zapomínají… pokud bylo třeba, vyfotila jsem a poslala telefonem. Nikde u doktora s tím zatím neměli problém a vždy ošetřili. Duplikát mi na pojišťovně řekli, že nejde vystavit. To by se musela ta původní nahlásit jako ztracená a tím pádem by neplatila. Otázka jak moc by to někdo zkoumal, jestli je kartička platná nebo ne :nevim:

mame dve karty, bez zduvodneni, VoZP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
14.9.21 21:30
@petulka23 píše:
To ano, ale rč je stejné na obou kartičkách takže vlastně nejlze poznat jestli mam u sebe tu puvodni nebo nove vydanou?? Nevim, vic jsem nezjistovala. Bylo mi receno, ze dve karty nejdou

Ano. Takže v podstatě jsou obě platne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
14.9.21 21:43
@matkabagristy píše:
mame dve karty, bez zduvodneni, VoZP

Oficialne je platna jen ta nová. V cr se to ale nepozná. V zahraničí se zadava to dlouho číslo. A to se sparuje jen ta nová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66860
14.9.21 21:50
@Lama Lama píše:
Oficialne je platna jen ta nová. V cr se to ale nepozná. V zahraničí se zadava to dlouho číslo. A to se sparuje jen ta nová.

diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
14.9.21 22:40
@Lama Lama píše:
Oficialne je platna jen ta nová. V cr se to ale nepozná. V zahraničí se zadava to dlouho číslo. A to se sparuje jen ta nová.

No vida. To jsem netusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
15.9.21 05:59
@Lama Lama píše:

No my taky máme dvě:-) a prakticky to lamo znamená co? Problémy s ošetřením v zahraničí? Zatím jsme v zahraničí nepotřebovali, nevyzkoušeli, nemáme praktickou zkušenost. Zatím jsme oba rodiče využili jen v ČR a to bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
15.9.21 08:41
@lamicina píše:
No my taky máme dvě:-) a prakticky to lamo znamená co? Problémy s ošetřením v zahraničí? Zatím jsme v zahraničí nepotřebovali, nevyzkoušeli, nemáme praktickou zkušenost. Zatím jsme oba rodiče využili jen v ČR a to bez problémů.

nevim, tak záleží, jestli si to budou ověřovat přes ten EHIC a to nevíme. si to vyzkoušej tady https://www.vzp.cz/ehic
Já mám zkušenost jen jednou v chorvatsku, tam byla doktorka z doby krále klacka, komp neměla, opsala si cosi do sešitu, jak to pak dopadlo poději nevím, interpol mi nehledá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
20.9.21 00:00

Jen k tomu poskytování informaci o dítěti… toto právo rodiče je zakotveno v par. 890 ObčZ („Rodiče jsou povinni si vzájemně sdělit vše podstatné, co se týká dítěte a jeho zájmů.“).
„Může si to zjistit sám“ úplně u soudu neprojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna