Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Me se tohle stalo minulou dovolenou, atb vybrany a paleni porad nekoncilo (dovolena byla utrpeni), nakonec jsem sla i na gynekologii a tam mi rekli, ze obvodaci velmi radi davaji atb a pritom z 90% je to gynekologicke a atb tomu pak jeste pridaji…to jen muj postrech (zkusila bych si dojit na gyndu )
@andreabak z gyn. hlediska v poradku… ja mam vysoke ph v moči, prostě zánět, prochladnutí.
Taky se mi stalo, musela jsem brát ještě druhé. Zavolala bych, jestli ti pošlou ještě recept, že už nemůžeš dojít. A nezapomeň na probiotika, ideálně ženské
@Johy17 píše:
Dobrý den, min. týden jsem brala Ofloxin na zánět močových cest, ale přijde mi, že buď by to chtělo ještě jedny a nebo málo zabraly… odjíždíme na dovolenou, takže tohle je trochu špatná situace. Stalo se vám taky tohle nekdy, ze vam ATB malo zabraly? Dekuji.
a ta ATB byla nasazena podle kultivace nebo naslepo? Na chinolony (ofloxin) roste u bakterií vyvolávajících močové infekce rezistence, takže je možné že antibiotika nezabrala protože bakterie nebyla citlivá. Takže pokud není efekt tak ideálně vyšetřit moč na kultivaci a vyčkat výsledku. A pokud se něco nasazuje naslepo, tak volba číslo jedna je Furolin nebo Urifos.
@Johy17 píše:
Dobrý den, min. týden jsem brala Ofloxin na zánět močových cest, ale přijde mi, že buď by to chtělo ještě jedny a nebo málo zabraly… odjíždíme na dovolenou, takže tohle je trochu špatná situace. Stalo se vám taky tohle nekdy, ze vam ATB malo zabraly? Dekuji.
Bohužel stalo. A nezabraly až tak, že se mi zánět rozšířil a měla jsem z toho zánět ledvin, nebyla to žádná sranda.. Tu bolest a horečky bych nepřála nikomu.
@korn123 @Lucka1111 byla nasazena naslepo…uz nekolikrat jsem tyto antibiotika brala a v pohode 🤷♀️je to lepší než minulý týden, ale neni to uplne ok.
@Johy17 píše:
@korn123 @Lucka1111 byla nasazena naslepo…uz nekolikrat jsem tyto antibiotika brala a v pohode 🤷♀️je to lepší než minulý týden, ale neni to uplne ok.
Přesně takhle jsem to měla já, až na to, že mně vůbec nezabraly, ba naopak mi po nich bylo zle. Když bych si „nedupla“ u doktorky, že chci podrobnější vyšetření přímo na urologii, tak nevím kam by to až zašlo.
@Johy17 píše:
Taky se mi to tahlo, koupila jsem si nejaky rozpustny prasek, dobala brusinky a pak to preslo