Nezabrala antibiotika

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Johy17
19.6.23 11:49

Nezabraly ATB

Dobrý den, min. týden jsem brala Ofloxin na zánět močových cest, ale přijde mi, že buď by to chtělo ještě jedny a nebo málo zabraly… odjíždíme na dovolenou, takže tohle je trochu špatná situace. Stalo se vám taky tohle nekdy, ze vam ATB malo zabraly? Dekuji. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
216
19.6.23 11:55

Me se tohle stalo minulou dovolenou, atb vybrany a paleni porad nekoncilo (dovolena byla utrpeni), nakonec jsem sla i na gynekologii a tam mi rekli, ze obvodaci velmi radi davaji atb a pritom z 90% je to gynekologicke a atb tomu pak jeste pridaji…to jen muj postrech (zkusila bych si dojit na gyndu )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Johy17
19.6.23 12:06

@andreabak z gyn. hlediska v poradku… ja mam vysoke ph v moči, prostě zánět, prochladnutí.

• Citovat
  • Upravit
1554
19.6.23 12:11

Taky se mi stalo, musela jsem brát ještě druhé. Zavolala bych, jestli ti pošlou ještě recept, že už nemůžeš dojít. A nezapomeň na probiotika, ideálně ženské

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7949
19.6.23 12:18
@Johy17 píše:
Dobrý den, min. týden jsem brala Ofloxin na zánět močových cest, ale přijde mi, že buď by to chtělo ještě jedny a nebo málo zabraly… odjíždíme na dovolenou, takže tohle je trochu špatná situace. Stalo se vám taky tohle nekdy, ze vam ATB malo zabraly? Dekuji. :zed:

a ta ATB byla nasazena podle kultivace nebo naslepo? Na chinolony (ofloxin) roste u bakterií vyvolávajících močové infekce rezistence, takže je možné že antibiotika nezabrala protože bakterie nebyla citlivá. Takže pokud není efekt tak ideálně vyšetřit moč na kultivaci a vyčkat výsledku. A pokud se něco nasazuje naslepo, tak volba číslo jedna je Furolin nebo Urifos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
19.6.23 12:28
@Johy17 píše:
Dobrý den, min. týden jsem brala Ofloxin na zánět močových cest, ale přijde mi, že buď by to chtělo ještě jedny a nebo málo zabraly… odjíždíme na dovolenou, takže tohle je trochu špatná situace. Stalo se vám taky tohle nekdy, ze vam ATB malo zabraly? Dekuji. :zed:

Bohužel stalo. A nezabraly až tak, že se mi zánět rozšířil a měla jsem z toho zánět ledvin, nebyla to žádná sranda.. Tu bolest a horečky bych nepřála nikomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Johy17
19.6.23 12:39

@korn123 @Lucka1111 byla nasazena naslepo…uz nekolikrat jsem tyto antibiotika brala a v pohode 🤷‍♀️je to lepší než minulý týden, ale neni to uplne ok.

• Citovat
  • Upravit
4385
19.6.23 12:51
@Johy17 píše:
@korn123 @Lucka1111 byla nasazena naslepo…uz nekolikrat jsem tyto antibiotika brala a v pohode 🤷‍♀️je to lepší než minulý týden, ale neni to uplne ok.

Přesně takhle jsem to měla já, až na to, že mně vůbec nezabraly, ba naopak mi po nich bylo zle. Když bych si „nedupla“ u doktorky, že chci podrobnější vyšetření přímo na urologii, tak nevím kam by to až zašlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12569
19.6.23 15:09
@Johy17 píše:

Taky se mi to tahlo, koupila jsem si nejaky rozpustny prasek, dobala brusinky a pak to preslo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí