Nezaměstnaná a RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
nezaměstnaná a RD
Chtěla bych se zeptat, termín porodu máme přelom srpen, září. Momentálně jsem nezaměstnaná, přítel práci má… kdy začít vyřizovat rodičovský příspěvek? Nárok na PPM nemám, tak hned po porodu bych měla pobírat RP ne? a to prvních 9 měsíců věku dítěte se pobíra 7600kč u všech variant a od 10.měsíce se zbytek podle zvolené varianty rozpočítá? a když si chci vybrat přes přítele 3-letou variantu, to začnu vyřizovat až pozděj, aby to bylo do toho 9-měsíce věku vyřízené, nebo se to ohlašuje hned? A jak to vůbec funguje..přítel na sebe nechá přepsat RD alespoň na jeden nebo i víc? a já během té doby se někde registruju a kdo za mě platí pojištění? a během doby co by byl přítel na RD mu zaměstnavatel strhává jeho řádnou dovolenou? Děkuju moc za odpovědí, otázek je hodně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky rodičák můžeš vyřizovat až se narodí miminko a budeš mít v ruce rodnej list miminka. Dřív ti nikdo nic nevyřídí.
jinak nic si na sebe nebude přepisovat tvůj manžel žádné dny.
Jen potřebuje z práce potvrzení o příjmu k datu narození miminka s tím pak půjde na OSSZ kde mu na základě tohoto papíru vystaví denní vyměřovací základ. Ty potřebuješ od gynekologa papír na PPM i když na ni nárok nemáš musíš ho mít. A vyplněné papíry k rodičovskému příspěvku. a potřebuješ ten rodnej list a pokud to půjde vyřizovat po narození miminka tvůj muž, tak u nás můj manžel potřeboval moji občanku. pokud manžel splní podmínky, tak si budeš moci zvolit váši příspěvku na měsíc.
a jinak už si nevolíš 2 3 nebo 4 letou variantu, ale máš 220000 a ty si rozdělíš kolik chceš brát měsíčně. Já si to vydělila tak aby mi to vyšlo do 3 let malého a budu brát 6111kč. což bude i tvůj případ, pokud budeš chtít být 3 roky s miminkem doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda žádnej papír na ppm nepotřebovala, přítel musel jet na správu soc. zabezpečení, a vyřídit to..a já si vzala 5000 na 3 roky a 8 měsíců, mám to do srpna 2015, kvůli školce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky prosim vas, kdyz se zada RP pres otce ditete, tak jake podminky musi splnit abych si mohla vybrat 3 letou variantu? jeho plat je hrubeho asi 23000,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminy, chtěla bych poradit. Je mi 20 let. Jsem ve 33 týdnu a termín mám na 15.srpna. Jsem studentka co nyní dokončila 1. ročník vyšší školy + mám dlouhodobou stálou brigádu (od prosince). Jsem svobodná, ale otcovství už jsem určila. Bydlím u rodičů. Na které dávky a příspěvky mám tento rok nárok. A kdy bych měla začít oběhávat všechna ta papírování? Díky za každou radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyAnnBH bojím se, že pokud to máš jako brigádu, tak na PPM nárok mít nebudeš, jen na rodičovský příspěvek ode dne porodu.. možná na porodné a pak přídavky, ale budou se do příjmů počítat asi i rodiče
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky chci se zeptat jak je to kdyz mam pritele se kterym cekam mimco a chci aby melo prijmeni po nem potrebuju k tomu nakej papir? nebo to jen nahlasim v porodnici sem z toho naka zmatena
dekuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky chci se zeptat jak je to kdyz mam pritele se kterym cekam mimco a chci aby melo prijmeni po nem potrebuju k tomu nakej papir? nebo to jen nahlasim v porodnici sem z toho naka zmatena
dekuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, ctěla bych se zeptat, jestli budu mít na RP když jsem nezaměstnaná, a samoživitelka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čekám totiš svoje první mimčo tak nevím co a jak.Moc se na mimčo těsím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No na porodný bys měla mít nárok, protože mi na sociálce řekli, že na něj dosáhnou jen ti co nemají příjem žádný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit