Nezaměstnané kvůli koronaviru

7689
13.4.20 17:24

Nezaměstnané kvůli koronaviru

Zdravím, určitě je nás víc, co jsme teď přišly o práci, tak mě napadlo to tady sjednotit pro případné právní rady, zkušenosti s hledáním nové práce a celkově vzájemnou podporu, protože ačkoli to není konec světa (i když si myslím, že pár sebevražd kvůli tomu bude, to tak při ekonomických krizích bývá) tak to zamává i s psychicky odolnými jedinci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Klopotkova
13.4.20 17:33
@Marieke píše:
Zdravím, určitě je nás víc, co jsme teď přišly o práci, tak mě napadlo to tady sjednotit pro případné právní rady, zkušenosti s hledáním nové práce a celkově vzájemnou podporu, protože ačkoli to není konec světa (i když si myslím, že pár sebevražd kvůli tomu bude, to tak při ekonomických krizích bývá) tak to zamává i s psychicky odolnými jedinci.

Přišla jsi o práci dočasně, ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.4.20 17:56

Mám kolem sebe spousty lidí co dostali výpověď. Jen vedle nás v podniku se propustilo 30% lidí a určitě ne dočasně. Pak znám spousty kteří jsou doma za 60% z důvodu že není tolik práce. Je mi všech líto, každý říká ať karantena trvá co nejdéle ale co pak budou dělat lidé bez práce? Zdraví je top to bezpochyby ale když nebude ani na základní věci co pak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15143
13.4.20 18:08
@Anonymní píše:
Mám kolem sebe spousty lidí co dostali výpověď. Jen vedle nás v podniku se propustilo 30% lidí a určitě ne dočasně. Pak znám spousty kteří jsou doma za 60% z důvodu že není tolik práce. Je mi všech líto, každý říká ať karantena trvá co nejdéle ale co pak budou dělat lidé bez práce? Zdraví je top to bezpochyby ale když nebude ani na základní věci co pak :nevim:

Hlavně ti co jsou doma za 100% nejhlasiteji křičí, ať karanténa trvá co nejdéle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
13.4.20 18:12

Ono ale nikdo nikdy neví, jeslti o práci přijde nebo ne. Unsá v práci je pár lidi na nemocenské, pár na ošetřovné, někdo na 6O procentech, práce málo.. I kdyby ted karanténa skončila v šichninaběhli do práce, tak je vyhodí tak nebo tak a zůstanou na Up..
Nepíšu to jako řešení!!! píšu to jenom proto, že třeba já jsem takdy pro to, aby karanténa nebylo sice do září děti, ale třeba hned na začátku května bych je neposílala. Budeme nemoc klesat tak červen.. Samozřejmě, vím, jaké jsou rizika, ale taky vím, že pokud by to skončilo těd tak mi práci nezaručí.. ted jenom nechci děti hned nahnat do velkého kolektivu, ale případy klesají, tak v tom červnu klidně nech jdou. Ted se čeká co Vůbec 14 dní po Velikonocích bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.20 18:25

Vemte si že manžel je číšník a vy jste dostali výpověď a zkončili na pracáku. A co teď? Hypotéka, děti, jídlo vše něco stojí. A kdyby karantena byla třeba do července z čeho žít? Ano člověk si může půjčit ale z čeho to bude splácet :nevim: Mne přijde že nejvíc to vyhovuje maminkam na mateřské a jejich chlapi jsou na home office za 100%(ze zkušenosti kamarádka spokojená, peníze mají stejné a vydají se více než předtím) bohužel takhle to nemá každý

• Citovat
  • Upravit
6879
13.4.20 18:30
@Anonymní píše:
Vemte si že manžel je číšník a vy jste dostali výpověď a zkončili na pracáku. A co teď? Hypotéka, děti, jídlo vše něco stojí. A kdyby karantena byla třeba do července z čeho žít? Ano člověk si může půjčit ale z čeho to bude splácet :nevim: Mne přijde že nejvíc to vyhovuje maminkam na mateřské a jejich chlapi jsou na home office za 100%(ze zkušenosti kamarádka spokojená, peníze mají stejné a vydají se více než předtím) bohužel takhle to nemá každý

Ale home office je jako by byl v praci, jen tu praci vykonava z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
13.4.20 18:31

Tak asi jde o to, jak se kdo na to dívá, - já se nedivám z pohledu, co mi vyhovuje, ale podle toho jak bude probíhat nemoc. I kdybych si měla pujčit a byla nemoc stoupat, takdši to než řešit jeden měsíc. takže toto je uhel pohledu..
Já jsem na ošetřovém mám pomalu nic, počítáno z kráceného, když se vrátím do práce a ukončím ošetřovné jistotu nemám, to nemá ted nikdo..
Do července nebude, oni chtějí druhá polovina května. já jsem pro začátek června.. takže nemyslím, že se anonymní musíš bát, že na léto budou zase děti doma a do škly nepůjdou nemyslím si, že to projde

Příspěvek upraven 13.04.20 v 18:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
13.4.20 18:31

A muzete napsat konkretne, treba i anonymne, z jakeho duvodu jste vypoved dostali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
13.4.20 18:34

@cecetka u nás známá - konec smlouvy, a durhá známá, z nadbytečnosti. Vrátila se do práce o ošetřovného, dočili se s mužem a hned dostala výpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.20 18:34

Co se týče těch škol ano máte pravdu otevřít hned vše v květnu a nahnat děti je risk ale pokud se neotevřou je do další měsíc kdy nebude fungovat ekonomika protože maminky budou na OČR. A co když se stane že se pak už nebude mít maminka kam vrátit když firma další měsíc nezvládne :nevim: Nebo to řeknu trochu sobecky pro některé ale já pracuji stále jako zdrav sestra v tzv 1 linii. A už se těším až nás bude víc protože když jsou 2 sestry na OČR jde to sakra poznat a padáme na hubu. Pak tam máme Teda i maminky které řeší každou službu hlídáním aby mohly pomáhat (za to jim strašně děkuji) :potlesk: :potlesk: Samozřejmě když hlídání není :nevim: Ale teď nám zarizuji školku pro děti od zdravotníků tak doufám že bude lépe

• Citovat
  • Upravit
26857
13.4.20 18:37

@Janasas Uplynuti doby urcite chapu. Ale s tim je nutne pocitat vzdy a dopredu zjistovat, zda k prodlouzeni dojde nebo ne.
Vypoved z organizacnich duvodu je s vypovedni lhutou a odstupnym, ne? Takze urcity cas na hledani prace je. Hodne neprijemne, taky jsme si tim doma prosli a nikomu to nepreji :?
Drzim vsem takto postizenym palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.20 18:37

Tak u nás co lidé dostali výpovědi z důvodu že není práce (není odbyt tím pádem se nemusí tak vyrábět), pak další restaurace už teď ví že 3 číšníky neuživý až otevřou tak 1 musel pryč, další kuchař z toho samého důvodu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.4.20 18:38

A ty maminka které jsou na ocr z důvodu uzavření škol stejně budou muset ocr nejpozději na konci školního roku ukončit. Takže pak nastane druhá vlna propouštění.

• Citovat
  • Upravit
9880
13.4.20 18:39

Anonymní, ale ono to tak neni.. na ošetřovném můžeše pracovat, ale práce neni. I známá to tak má, nejde o to, že práce je a lidí neni.. Jsou odvětví, kde ta práce neni a ten zaměstnavatel je rád, že jsou matky doma..lidi na nemocenské,
Víš co mi vzkázal můj.. když se dozvěděl, že se chci točit s manželem- pracuje z domova, že nemám si nic měnit ale zůstat doma..
Asi záležín a konkrétní firmě, práci atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí