Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky - vy které jste přestali zavinovat..za jak dlouho začalo zas dítě klidně spinkat?? Nezavinuju měsíc a je to masakr.. dřív spal v klidu do 4-5 hodin do rana na prvni jídlo a teď se mezi 23-2 probírá po půl hodině a mezi 2-3h už má hlad..
Přestala jsem zavinovat z důvodu vedra, první noc spal krásně.. druhá noc horší.. třetí noc ještě horší, tak jsem zkusila zavinout ale už to nechtěl - vzpouzel se a vždycky stejně nějakým zazrakem ruku vyndal.. Takže jsme bez zavinovaní..ale spaní je teda děsný
Za jak dlouho si Vaše děti zvykli??? ![]()
Ahoj, já přestávala postupně a opravdu jsem odzavinula až když jsem viděla, že jí to nevadí, takže hned. V horku se dá zavinout do plenky… no pozdě bycha honit, asi budete muset vydržet
Ahoj já přestala také prakticky hned jak jsme dorazili domu:-) i v bříšku se miminko hýbalo tak jsem ho nechtěla jako by svazovat ![]()
Zavinovala bych dál. Zjevně to potřebuje. Dcera musela spát svázaná ještě v 8 měsících ![]()
Jestli je horko, dej mu jen tílkové body a zavinuj do tetraplíny třeba, nebo do prostěradla… Svaž ho pevně
, aby se z toho nedostal
Se bude zas dva dny vztekat a zvykne si, když mu to předtím vyhovovalo…
Já přestala zavinovat asi v 1 měsíci. Pak spacáček. Nemám pocit, že by to nějak pomáhalo. Nemá prostě žízeň? teď je teplo. Prostě bych krmila častěji.
Taky jsme zavinovali dlouho - určitě do 6-7 měsíců. Protože jak měl ruce volné, byla siréna jistá.
No on nemá problém usnout nezavinutý, ale prostě spí neklidněa často se budí. Asi se mi ho nechce nanovo začít svazovat po měsíci.. ale zkusim jestli fakt nemá žízen treba
to mě nenapadlo
Jen jsem chtěla vědět za jak dlouho si děti zvykli.. no budu muset vydrzet ![]()
Pokud spal první noc krásně, nemusí to se zavinutím souviset. Může to být jen shoda náhod, kdy ho začalo trápit něco jiného v době, kdy jsi začala zavinovat
Nemůže ho trápit bříško?
@celipipka54 já myslím že s bříškem snad problém nemá. Nepláče. Jak to poznám? ![]()
@darkblack píše:
@celipipka54 já myslím že s bříškem snad problém nemá. Nepláče. Jak to poznám?
Postýlku má na stejném místě i pokládám na stejnou část postýlky. Má prostě divoké ručičky
Nekroutí se a nepláče..
Já teda nazavinovala, ale malá spala dlouho ve spacáku. Když má, jak říkáš divoké ručičky, tak mu zkus dát plínu nebo kapesník do ruky. Malá si ho vždycky žmoulala až z toho usnula. ![]()
Já jsem synkovi dala penku přes hlavu a přes ručičky a on ji žmoulal a usnul.
@Ebixa @Retezka no vidíte, to mi nenapadlo
a přitom přes den když usíná tak taky rád žmoulá - dávám mu vždycky „ňahňací plínku“..že mě to nenapadlo dám mu to i na noc
vyzkouším! Nemáme teda problém s usínáním, ale častým probouzením..ale třeba když se porobere a bude mít co žmoulat tak zas usne,.. uvidíme ![]()