Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Makca87 píše:
Ne.
Tak potom nechápu váš první příspěvek ze strany 1.
@lucad77 píše:
Tak potom nechápu váš první příspěvek ze strany 1.
Odpovídala jsem konkrétně na vlak.
@Makca87 píše:
Odpovídala jsem konkrétně na vlak.
Ale u toho vlaku by ta odpovědnost toho člověka byla stejná a nějaké sankce by mu hrozily taky. Poškození by po něm klidně mohli vymáhat odškodné a policie by ho s velkou pravděpodobností obvinila z obecného ohrožení. Prostě není pravda, že by se mu určitě nestalo nic, že by ho jen poslali na pár hodin/dní na psychiatrii.
@lucad77 píše:
Ale u toho vlaku by ta odpovědnost toho člověka byla stejná a nějaké sankce by mu hrozily taky. Poškození by po něm klidně mohli vymáhat odškodné a policie by ho s velkou pravděpodobností obvinila z obecného ohrožení. Prostě není pravda, že by se mu určitě nestalo nic, že by ho jen poslali na pár hodin/dní na psychiatrii.
Najdi si výklad obecného ohrožení..
@Makca87 píše:
Najdi si výklad obecného ohrožení..
Chcete tvrdit, že způsobení nehody vlaku nespadá pod obecné ohrožení?
Já jsem jednou slyšela, že kluk skočil pod vlak, zemřel a musela být zajištěna náhradní autobusová doprava a vše dali uhradit rodičům.
@Nell2 píše:
Já jsem jednou slyšela, že kluk skočil pod vlak, zemřel a musela být zajištěna náhradní autobusová doprava a vše dali uhradit rodičům.
Tak to nevím, to mi přijde morálně dost na hraně. ![]()
@Nell2 píše:
@lucad77 píše:
Chcete tvrdit, že způsobení nehody vlaku nespadá pod obecné ohrožení?
Když si to sebevrah na poslední chvíli rozmyslí a uskočí, není to dopravní nehoda.
@Makca87 píše:
Když si to sebevrah na poslední chvíli rozmyslí a uskočí, není to dopravní nehoda.
Když kvůli němu vlak musí začít prudce brzdit a lidi se v něm pomlátí a věci se rozbijí, tak to dopravní nehoda je. Strojvůdce nemůže tušit, že si to ten člověk v poslední chvíli rozmyslí. Víte, jak dlouhou má takový vlak brzdnou dráhu? To fakt není jako to zapíchnout na kole. Vy jste prostě napsala ve svém prvním komentáři ničím nepodloženou domněnku a místo, abyste to čestně uznala, tak se teď pitváte v nesmyslech. Na to už fakt nemám náladu, myslete si, co chcete, já jdu spát. Dobrou.
@lucad77 píše:
Když kvůli němu vlak musí začít prudce brzdit a lidi se v něm pomlátí a věci se rozbijí, tak to dopravní nehoda je. Strojvůdce nemůže tušit, že si to ten člověk v poslední chvíli rozmyslí. Víte, jak dlouhou má takový vlak brzdnou dráhu? To fakt není jako to zapíchnout na kole. Vy jste prostě napsala ve svém prvním komentáři ničím nepodloženou domněnku a místo, abyste to čestně uznala, tak se teď pitváte v nesmyslech. Na to už fakt nemám náladu, myslete si, co chcete, já jdu spát. Dobrou.
Je to Mimořádná událost (dle Zákona č. 266/1994 Sb.- Zákon o dráhách)
@Makca87 píše:
Takže když se pokusíš spáchat sebevraždu, kde nejsi pro nikoho nijak nebezpečná, jsi za to automaticky trestně stíhána?
ale ty jsi reagovala uplne na neco jineho, precti si po sobe ten prispevek… dokazes to? ntb. i ostatni uzivatelky ti na tvuj prispevek reaguji, ze se mylis a to dost… ano, pokud si nekde v lese hodis lano a ono nevydrzi, tam postih nehrozi, ale pokud pokuzijes plynovou troubu a bouchne cely bytovy dum a ty prezijes, pak ano, pak ti postih hrozi… chapes ten rozdil?
@Makca87 ty „pravnicko“, kdyz teda reagujes jen na situaci s vlakem… ja teda pouzivam mozek, a kdyz si nejsem jista, a chci si overit, zda mi tu nekdo, jako ty, nemasiruje bludy, pouziji pana Gooogla a opet si pomyslim dalsi „husi.cka“, co ma potrebu rozdavat moudra, aniz by o dane problematice vedela kulove :
https://chrudimsky.denik.cz/…26-68ai.html
porad si stojis za svoji hlouposti?
@lucad77 s tim, ze je to na hrane, to mam stejny nazor, ale fakt se to deje, viz. muj odkaz na clanek
Příspěvek upraven 16.03.22 v 23:44
@markytka3 píše:Článek z roku 2012
@Makca87 ty „pravnicko“, kdyz teda reagujes jen na situaci s vlakem… ja teda pouzivam mozek, a kdyz si nejsem jista, a chci si overit, zda mi tu nekdo, jako ty, nemasiruje bludy, pouziji pana Gooogla a opet si pomyslim dalsi „husi.cka“, co ma potrebu rozdavat moudra, aniz by o dane problematice vedela kulove : porad si stojis za svoji hlouposti?
@markytka3 píše:
ale ty jsi reagovala uplne na neco jineho, precti si po sobe ten prispevek… dokazes to? ntb. i ostatni uzivatelky ti na tvuj prispevek reaguji, ze se mylis a to dost… ano, pokud si nekde v lese hodis lano a ono nevydrzi, tam postih nehrozi, ale pokud pokuzijes plynovou troubu a bouchne cely bytovy dum a ty prezijes, pak ano, pak ti postih hrozi… chapes ten rozdil?
Já to chápu
.