Nezdařená sebevražda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24692
16.3.22 18:12
@Makca87 píše:
Ne.

Myslela jsem si to. Takového člověka klidně mohou obvinit z obecného ohrožení a klidně na něm mohou vymáhat majetkovou i jinou újmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10649
16.3.22 18:35

Jednou jsem četla nějaké moudro:Nikdo nemá právo vzít si život, který mu někdo dal. Zamysli se nad tím. Nezabíjej se a vyhledej pomoc. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sierrablack
16.3.22 18:50

@Plmo takže člověk musí za každou cenu žít?

• Citovat
  • Upravit
Plamí
16.3.22 19:05

Za určitých okolností je dobré si uvědomit, že nic zlého( ale ani dobrého) netrvá věčně. Takže pokud byl život obecně dobrý a teď přišly mraky, je jisté, že to není navždy…přejde to.

Jenže- pokud někomu zbývá málo času( věk nemoc), to že to jednu přejde, moc nepomůže.
Stejně tak nepomůže, pokud se zdá být období příliš dlouhé, některé společenské cykly trvají 30 a více let( třicetiletá válka, doba temna), komunismus na obzoru atd.
S tím se vyrovnává špatně.
Anebo pokud byl život vždycky na nic, tam pak jsou ty špatné vzorce z výchovy, tam pomůže terapie, jen to nevzdat.

• Citovat
  • Upravit
13197
16.3.22 19:28
@Makca87 píše:
Ne.

tak tu nepindej nesmysly :zed:… tohle fakt nechapu, proc ma nekdo potrebu psat moudra, kdyz vi o dane problematice prd.. a ze takovych b.lb.u, co tuhle potrebu maji, je na netu nescetne mnoho… chape tvuj mozecek, ze treba tvym plkum muze nekdo uverit… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
16.3.22 19:51
@markytka3 píše:
tak tu nepindej nesmysly :zed:… tohle fakt nechapu, proc ma nekdo potrebu psat moudra, kdyz vi o dane problematice prd.. a ze takovych b.lb.u, co tuhle potrebu maji, je na netu nescetne mnoho… chape tvuj mozecek, ze treba tvym plkum muze nekdo uverit… :zed:

Takže když se pokusíš spáchat sebevraždu, kde nejsi pro nikoho nijak nebezpečná, jsi za to automaticky trestně stíhána? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.22 19:56
@stinga píše:
po nezdařené sebevraždě následuje nedobrovolné léčení na psychiatrii

Tohle bohužel vždy neplatí. Mám za sebou, v dávné minulosti a jako následek sexuálního zneužívání v dětství, více pokusů o sebevraždu a hospitalizovaná jsem na psychiatrii nebyla nikdy. Ležela jsem i na ARO, po pohovoru s psychiatričkou a stabilizaci mého stavu, což samozřejmě trvalo více dní, mě normálně propustili do domácího léčení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.22 19:57
@Makca87 píše:
Takže když se pokusíš spáchat sebevraždu, kde nejsi pro nikoho nijak nebezpečná, jsi za to automaticky trestně stíhána? :think:

To je samozřejmě nesmysl.

• Citovat
  • Upravit
24692
16.3.22 20:09
@Makca87 píše:
Takže když se pokusíš spáchat sebevraždu, kde nejsi pro nikoho nijak nebezpečná, jsi za to automaticky trestně stíhána? :think:

To nikdo netvrdí. Kde nevznikne žádná škoda, není koho soudit. Samotný pokus o sebevraždu nebo sebevražda jako taková samozřejmě trestná není, pokud se na ní aktivně nepodílí další osoby kromě toho sebevraha. Ale pokud při nezdařeném sebevražedném pokusu dojde k nějaké zdravotní újmě jiných lidí či újmě na majetku, je ten člověk, který to zavinil, za to prostě odpovědný. Pokud není třeba osobou pod 15 (zde by pak případná odpovědnost mohla přejít na jeho zákonné zástupce), nebo není shledán nepříčetným nebo tak. Ale to je pak věc dokazování u soudu. Před lety byl případ v Havířově, kdy jeden sebevrah napsal dopis na rozloučenou a pak zapálil doma v bytovém domě nashromážděný plyn. Jen zázrakem se při výbuchu nikomu nic vážnějšího nestalo. On to přežil taky a normálně ho obvinili z obecného ohrožení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
16.3.22 21:13
@Makca87 píše:
Ani při tomto mu sankce nehrozí. Jen půjde na pár hodin/dní na psychiatrii.

ale jistě že hrozí, pokud při tom pokusu někomu jinému ublíží nebo něco zničí…nenapadlo tě, že když tu budeš takovému člověku, který o tom uvažuje, tvrdit takový nesmysl, že ho tím můžeš ujistit, že je to ok a podpořit ho v sebevraždě? ikdyž to by ti asi bylo fuk, že? :think: hlavně přispět do diskuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
16.3.22 21:33
@Keyllah píše:
ale jistě že hrozí, pokud při tom pokusu někomu jinému ublíží nebo něco zničí…nenapadlo tě, že když tu budeš takovému člověku, který o tom uvažuje, tvrdit takový nesmysl, že ho tím můžeš ujistit, že je to ok a podpořit ho v sebevraždě? ikdyž to by ti asi bylo fuk, že? :think: hlavně přispět do diskuze…

Anonym se ptal, odpověděla jsem. Od toho jsou tady uživatelky jako Ou, aby doporučili odbornou literaturu, psychoterapii, psychologa, atd. ;).

• Citovat
  • Upravit
41186
16.3.22 21:41
@Makca87 píše:
Anonym se ptal, odpověděla jsem. Od toho jsou tady uživatelky jako Ou, aby doporučili odbornou literaturu, psychoterapii, psychologa, atd. ;).

Aha, takže jsi odpovídala na něco, o čem nemáš ani páru a tvrdila jsi kravinu, kterou jsi vydávala za pravdu…ok, tak už mám asi jasno, jak hodnotné jsou tvé příspěvky a nakolik se jim dá věřit, ok. Blbý, když to tvrdíš někomu, kdo má psychický problém a tvá lživá odpověď ho může podpořit ve snaze spáchat sebevraždu. Ale tobě je to fuk, tím by se zatěžoval jen ten, kdo má svědomí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
16.3.22 21:47
@Keyllah píše:
Aha, takže jsi odpovídala na něco, o čem nemáš ani páru a tvrdila jsi kravinu, kterou jsi vydávala za pravdu…ok, tak už mám asi jasno, jak hodnotné jsou tvé příspěvky a nakolik se jim dá věřit, ok. Blbý, když to tvrdíš někomu, kdo má psychický problém a tvá lživá odpověď ho může podpořit ve snaze spáchat sebevraždu. Ale tobě je to fuk, tím by se zatěžoval jen ten, kdo má svědomí…

Obracíš a převracíš ;).

• Citovat
  • Upravit
24692
16.3.22 22:00
@Makca87 píše:
Anonym se ptal, odpověděla jsem. Od toho jsou tady uživatelky jako Ou, aby doporučili odbornou literaturu, psychoterapii, psychologa, atd. ;).

A vy jste si opravdu myslela, že když někdo náhodou přežije pokus o sebevraždu, při kterém ale třeba usmrtí další nevinné lidi, že mu to jen tak projde, že ho jen pošlou si odpočinout na pár hodin/dní na psychiatrii? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
16.3.22 22:02
@lucad77 píše:
A vy jste si opravdu myslela, že když někdo náhodou přežije pokus o sebevraždu, při kterém ale třeba usmrtí další nevinné lidi, že mu to jen tak projde, že ho jen pošlou si odpočinout na pár hodin/dní na psychiatrii? :think:

Ne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová