NEžehlení pro miminko

28.6.23 21:11

NEžehlení pro miminko

Zdravím maminky, zajímaly by mě zkušenosti těch, které se rozhodly nežehlit pro miminko. Jak reagovala miminka, když jste vypraly prádlo na 60 stupňů a použily SUŠIČKU. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
181
28.6.23 21:13

Třetí dítě reagovalo úplně stejně jako první, u kterého jsem na žehlení ještě měla čas, takže nijak. Prala jsem na 40, pak vše do sušičky, a žádný problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6670
28.6.23 21:15

Já žehlila asi jen do 2-3m, pak už jen sušila a v pohodě.
Od cca 6m jsem už dceři prala i s náma v klasickém gelu. Nikdy žádnou kožní reakci neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19272
28.6.23 21:15

@Anonym 4908 prala jsem obě na 40 a nezehlim. Jen susicka. U prvního jsem využila jedno balení nějakého dětského prášku a u druhého ani to a Peru všechno v lidlackem formilu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
28.6.23 21:16

Nereaguje nijak. Peru na 40, pověsím na šňůru a všechno ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
28.6.23 21:19

První, u kterého jsem žehlila, má ekzém. Druhý, u kterého jsem na to kašlala je dokonale zdravý. Souvislost bych v tom nehledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3935
28.6.23 21:21

Nežehlím nic. Pokud už vytahuju žehličku, tak je to mimořádná situace, kdy je třeba vyžehlená košile na nějakou akci a pod.
Nemám ani sušičku. Prostě jsem vyprala a pověsila tak, aby hezky uschlo.
Dětské věci jsem prala vždy separé. Používala jsem prací gel Lovelu + frosch aviváž.

Ani jedno dítě nemělo nikdy žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
28.6.23 21:28

Nezehlila jsem nic, do susicky jsem davala asi prvni2-3 mesice, protoze bylo dite narozene v zime. Jak se oteplilo, susila jsem normalne venku. Jinak jestli hodlas kupovat vybavicku v lacinych obchodech typu Pepco, tak to prani na 60 neprezije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
28.6.23 21:33

No, já už od druhého dítěte nežehlím, sušičku mám až asi od čtvrtého (ne posledního) miminka, ale stejně nejméně půl roku suším venku, jelikož mám letní děti, tak sušička max. až v jejich několika měsících a vše v pohodě, děti jsou i od chvíle narození hnedka plně látkované v klasických, byť nežehlených, plenách (ty tedy nedávám do sušičky ani v zimě, protože to nedávají a jdou pak rychle do háje). Pleny peru na 60, normální věci na sebe na 30-40 stupňů, miminku ani neperu např. zvlášť, vše peru v mýdlovém slizu, co si doma vyrábím + max ošetřím žlučovým mýdlem a nikdy žádný problém na dětech, max. můj styl praní odneslo oblečení, hlavně pod zátěží různých druhů fleků a skvrn :lol:

Příspěvek upraven 28.06.23 v 21:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
28.6.23 21:35

Vyžehlené jsem měla věcičky pouze před narozením, pak už nikdy. Prala jsem na 40, prvních pár měsíců v Lovele. U starších dětí jsem byla bez sušičky, normálně jsem povesila. Na sterilní prostředí jsem si teda nehrála nikdy (nic jsem nevyvařovala např) a děti jsou spíše z těch zdravějších. Miminko tě nepochválí, že máš vyžehleno, myslím, že víc profituje z kolonizace bakteriemi než ze žehlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
28.6.23 21:35

Nežehlím, peru na 60, sušičku nemám. Nerozumím úplně, jak by mělo miminko reagovat :think:. Na nežehlení reagují spíše babičky :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
1222
28.6.23 21:39

@Capelucia :lol: babičky :lol: To jo, ty bývají na takové věci fakt citlivé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14949
28.6.23 21:49

Tak já třeba zehlim rada, je to hezka odpočinková čistá práce k filmu :mrgreen: a kor ty dětské věci :lol: i pro sebe si všecky věci zehlim, teda krom spodního prádla :lol: nebaví mě košile a povleceni :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.6.23 21:59

Uz davno nic nezehlim, susicku nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
28.6.23 22:03

@Anonym 4908 Ja u tretiho prala na 30-40 s rodinnym pradlem, susicku nepouzivala, bo ji nemame, a dite stale zije, uz pujde do 1.tr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí