Nezvaný host na kávě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.9.19 21:46
@MP Krista píše:
Tak je to trochu nepříjemné, měla jsi zřejmě jinou představu o setkání, ale zakládat kvůli tomu téma?? Tvoje starosti bych chtěla mít!

hehe, a to jsme si v jiném vláknu nedávno popovídaly na docela vážné téma :mavam: pardon za anonym, ale zeptala jsem se pro příště, abych věděla, protože jsem tentokrát vážně nevěděla, jak situaci zvládnout. Nemyslím si, že si zasloužím na základě pár vět ohodnocení své životní dráhy. Zvlášť, když úplně zcestné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.19 21:50

@terien taky paráda koukám. Tohle dělala kolegyně, pořád s sebou brala jednu v kolektivu široce neoblíbenou kolegyni z jiného oddělení, se kterou opravdu nešlo vydržet ani deset minut. Bohužel to taky skončilo tím, že jsme se přestaly vídat, protože nám bylo blbé vynechat tu jednu, co ji pokaždé přitáhla. Zvláštní, jak někdy někdo, s kým si rozumíme, má naprosto nesnesitelné jiné kamarády.

• Citovat
  • Upravit
14884
22.9.19 21:53
@Anonymní píše:
@Kristyna.Vechtova moje zkušenost je, že ve chvíli, kdy se někdo sám pozve na schůzku dvou dalších lidí, jako v tomto případě, většinou se jedná o člověka, který má problém si najít vlastní známé a musí se vecpat jinam. Jak jsem psala, schůzka byla dle očekávání hrozná, ona tam vesměs jen seděla a koukala a my si se známou pod jejím pečlivým pohledem povídaly :zed:

V tom selhal mediátor- tvoje kamarádka. Já když se ocitnu v situaci, že sedíme u jednoho stolu osoby, které se vzájemně neznají a já jsem ta, kdo je zná všechny, notabene když bych to sama zprostředkovala, pak je má povinnost zapojovat a propojovat do rozhovoru všechny strany. Moje povaha by nedovolila nechat někoho cítit se hloupě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.19 21:54

No nic já to dnes balím, díky za normální názory, příště zkrátka odmítnu a nebudu si kazit den :palec:

• Citovat
  • Upravit
34473
22.9.19 21:58
@MP Krista píše:
Tak je to trochu nepříjemné, měla jsi zřejmě jinou představu o setkání, ale zakládat kvůli tomu téma?? Tvoje starosti bych chtěla mít!

Hlavně že diskuze o jednodenním vodnatém průjmu nebo o vlasu v jídle byla v poho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
22.9.19 22:14

Je tak to já ti úplně rozumím, tohle taky nesnášim. Ale já už normálně svým kamarádum říkám, že nesnášim cizí lidi :mrgreen: ale není to tak, že bych se nebavila s cizími, já si klidně někde s někým pokecám, když jdu za kámoškou, tak se těším, že probereme svoje věci a né že u toho bude někdo další. Máme takový známý, co nás třeba večer zvou k nim na víno a pak, že ještě pozvali nějaké svoje známé…no to kvetu vždy :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12570
22.9.19 22:43
@Anonymní píše:
Holky mám dotaz, raději anonymně. Známá mě pozvala ven a měly jsme několik dní domluvenou kavárnu. Dnes mi ani ne hodinu předem poslala oznamovací sms, že její kamarádka nemá co dělat a že si straaašně přeje jít taky a že doufá, že mi to nevadí. Vadilo, hodně. Nestála jsem o kafe s cizí ženskou, což jsem známé docela výrazně naznačila, nicméně nakonec stejně přišly spolu. A teď k dotazu. Už když mi to oznámila, věděla jsem, že nechci jít a že bych nikdy na schůzku nekývla, kdybych to bývala věděla. Bylo by v téhle situaci hrubé říct, že známá buď má přijít sama, nebo ať jde do kavárny s tou svojí kamarádkou a že já nejdu? Nakonec jsem nerada šla s tím, že tedy půjdu aspoň na chvilku, schůzka byla tragédie a já si příště účast rozmyslím.

Tak ja.bych rozhodne rozlisovala znama a kamoska, kdyby me volala znama kterou znam od videni a nahodou se domluvime, ze si privede kamosku, tak proc ne. Ale kdyby me kamoska, s kterou sdilim kdeco, privedla na spolecne sezeni nekoho, tak me to stve hodne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
22.9.19 22:51
@Anonymní píše:
No nic já to dnes balím, díky za normální názory, příště zkrátka odmítnu a nebudu si kazit den :palec:

Tak aspoň jsi o tom věděla. Stalo se mi dvakrát, že v podobné situaci jako té tvé přišel nezvaný a neznámý doprovod. Kamarádky se nenamáhaly dát vědět, že berou outěžek :mrgreen: Jako to pak člověk jen zírá, protože v té druhé situaci šlo i o jídlo, naštěstí beru vždy více. Zavánělo to trapasem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
22.9.19 22:54

Stalo se mi to taky. Kámoška sebou přivedla ještě jednu, bez varování tedy. Naštěstí jsme si padly do oka a bylo to moc fajn, ale celkově to považuji za prasárnu. Je to prostě nevhodné, a já bych řekla ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.9.19 22:57

Dokud se nenaučíš jasně komunikovat o svých potřebách, tak na ně okolí právem bude kašlat.

To co ty si myslíš, že je významné naznačování evidentně druhá strana nepochopila. A probém byl v tom, jak ses vyjádřila - ne v tom, že druhá strana by byla špatná. Nemůžeš předpokládat, že okolí čte tvoje myšlenky a rozšifrovává to, co naznačuješ mezi řádky.

Pokud chceš s okolím vycházet snáze, najdi odvahu mluvit jasně.

V tomto případě fakt stačilo říct: „hele já se chci potkat a pokecat jen s tebou, ne s někým dalším, můžeme se kdyžtak domluvit na jindy, i když mě to bude mrzet, protože jsem si na tebe udělala čas.“ Nic víc a byl by klid. V případě že by to druhá strana nedokázala pochopit, tak by vlastně bylo zcela namístě se s ní nadále neotravovat.

Rozumný přístup jak komunikovat svoje potřeby bez toho, aby to bylo druhou stranou bylo bráno jako útok nabízí nenásilná komunikace

https://uloz.to/…kace-ocr-pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
22.9.19 23:12
@Anonymní píše:
Holky mám dotaz, raději anonymně. Známá mě pozvala ven a měly jsme několik dní domluvenou kavárnu. Dnes mi ani ne hodinu předem poslala oznamovací sms, že její kamarádka nemá co dělat a že si straaašně přeje jít taky a že doufá, že mi to nevadí. Vadilo, hodně. Nestála jsem o kafe s cizí ženskou, což jsem známé docela výrazně naznačila, nicméně nakonec stejně přišly spolu. A teď k dotazu. Už když mi to oznámila, věděla jsem, že nechci jít a že bych nikdy na schůzku nekývla, kdybych to bývala věděla. Bylo by v téhle situaci hrubé říct, že známá buď má přijít sama, nebo ať jde do kavárny s tou svojí kamarádkou a že já nejdu? Nakonec jsem nerada šla s tím, že tedy půjdu aspoň na chvilku, schůzka byla tragédie a já si příště účast rozmyslím.

Normálka, párkrát se mi stalo. Pro mě divný, že to tak prožíváš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.19 23:34

To je ještě dobré, já jsem se svým vyvoleným jela na fesťák pod stan s velkým očekáváním :hug:, a on s sebou vzal bez varování kamaráda. :zed: No tak jsme v tom stanu spali vedle sebe ve vší počestnosti všichni tři. :roll:

• Citovat
  • Upravit
36556
22.9.19 23:39
@Anonymní píše:
To je ještě dobré, já jsem se svým vyvoleným jela na fesťák pod stan s velkým očekáváním :hug:, a on s sebou vzal bez varování kamaráda. :zed: No tak jsme v tom stanu spali vedle sebe ve vší počestnosti všichni tři. :roll:

A to je mnohem větší tragédie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
22.9.19 23:58
@Anonymní píše:
To je ještě dobré, já jsem se svým vyvoleným jela na fesťák pod stan s velkým očekáváním :hug:, a on s sebou vzal bez varování kamaráda. :zed: No tak jsme v tom stanu spali vedle sebe ve vší počestnosti všichni tři. :roll:

Tak to už by mne taky nas…naštvalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
23.9.19 00:00

Řekla bych rovnou at si to užijí spolu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová