Nezvládám konflikty

Anonymní
4.6.13 12:09

Nezvládám konflikty

Ahoj, potřebuji radu. Bydlíme v malém městě v činžovém domě (3 vchody). A já nevycházím se sousedy z jednoho toho vchodu. Vadí jim, jak parkuji, kde parkuji atd. Vždy, když po mě začne někdo z nich křičet, zvýší hlas, či se chová autoritativně začnu se strašně třást. Bráním se. Prostě to ale nezvládám. Pak přijdu domů a je mi špatně, brečím, chci se stěhovat a celý den je v háji. Pak se bojím chodit ven, že je potkám atd…Kdysi jsem se léčila s depresí. Už je to 3 roky, co jsem nebyla u dr. Neumím se na to povznést. Bojím se jich, bojím se jít ven a jet někde autem..sledují mě z okna. Na manžela si nikdy nic nedovolí…Popravdě, když jsem dnes přišla domů ( venku mi bylo řečeno, že tam nemám parkovat, ptž tam přijdete někdo z nákupu, že si mám parkovat jinde, že jim tam pořád zavazím atd žádná značka tam není) bylo mi tak zle, že bych nejradši nebyla…Vím, že bych se měla bránit, já se snažím, jenže ten stav při tom a potom je hrozný…první se třepu jsem naštvaná strašně, pak se bojím, pak brečím a pak mě to mrzí a nechci ven… Nevím, zda s tím mám jít k dr nebo se snažit s tím poradit- a v tom případě, zda byste neporadili, jak to zvládnout, jak to udělat…Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
4.6.13 12:11

Znovu navštívit psychiatra :nevim: Jako pokud se z toho takhle hroutíš, tak co budeš dělat, až přijde opravdu problém :nevim: nebo na ty sousedy pošli chlapa, ale spíš ty léky a pak se jim postavit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
4.6.13 12:12

Jen bych se otocila a rekla jim, at se ke me chovaji slusne, ze tam taky bydlim, platim ucty, tak tam muzu i parkovat a pokud sis vsimla, nikde neni cedule, ze to a to parkovaci misto je jejich a pokud s tim neprestanou, resila bych to na MeU, s majitelem domu (pokud to neni mesta) a posleze pripadne s policii…Jakmile to zvladnes poprve, pak uz to pujde snaz si nenechat po sobe kricet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.13 12:13

@araw Právě, že když přijde nějaký problém, dokážu to řešit, není mi z toho tak zle, jak když řeším problémy se sousedy a na veřejnosti…Jinak chlapa jsem poslala jednou a od té doby byl na měsíc klid…tak třeba dnes zase znovu

• Citovat
  • Upravit
1998
4.6.13 12:14

Jinak ja bych na ne poslala chlapa, kdyz na nej si nedovoli, je jasny, ze z nej maji respekt..at nekdy muz ceka za rohem, at sam vidi, co si k tobe dovoli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.13 12:14

@Mauzik2 Děkuji, to je dobrá rada :-)

• Citovat
  • Upravit
1998
4.6.13 12:18

Hlavne jim to rekni absolutne v klidu, bez nejakych negativnich a ironickych poznamek..oni treba cekaji, ze na ne zacnes jecet nebo tak neco. Proste nic, uplne v klidu a pak i za jejihc porvavani odejdi s hlavou vztycnou, ty nejsi ta, co dela ostudu na ulici sobe a sve rodine, to jsou oni, co se chovaji nevhodne.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eskarin
4.6.13 12:24

Nevím o co se sousedé snaží, ale tím, že jim ustupuješ jim dáváš najevo, že nad tebou mají moc. Klidně je seřvi na tři doby, zajdi tam i s chlapem.
Pozemek na parkování patří snad celému baráku ne? Nemají tam cedulku reservé, prostě kdo dřív přijde… Tohle nějaká obyčejná domluva nevyřeší. Hlavně nedělat hodného blbce. Myslím si, že na psychologa to není, jen si to chce víc urovnat v hlavě. Držím pěsti a sebereš sílu, bude líp :hug:
Občas je dobrý i ignor- nevidím, neslyším, nazdar.

• Citovat
  • Upravit
Eskarin
4.6.13 12:25
@Mauzik2 píše:
Hlavne jim to rekni absolutne v klidu, bez nejakych negativnich a ironickych poznamek..oni treba cekaji, ze na ne zacnes jecet nebo tak neco. Proste nic, uplne v klidu a pak i za jejihc porvavani odejdi s hlavou vztycnou, ty nejsi ta, co dela ostudu na ulici sobe a sve rodine, to jsou oni, co se chovaji nevhodne.. ;)

Tohle platí jak na koho, taky jsem zkoušela v klidu domlouvat a užitek to žádný nemělo.

• Citovat
  • Upravit
1998
4.6.13 12:33

@Eskarin taky pravda, ne na kazdeho to plati..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
4.6.13 13:00

Normalne se rozesmej a mavni na ne rukou, odejdi. Hajzlici :cert:.Vidi, ze jsi slaba, chteji si kopnout.Ja bych tam okamzite zase poslala chlapa.Ty se hlavne uklidni, nicit si nervy kvuli cizim lidem je naprosto zbytecne. Pokud citis potrebu navstivit sveho doktora, udelej to :kytka:.Poslala bych na MU stiznost. A just jak na svini bych si tam od mesta pronajala parkovaci stani. Ignorovat, ignorovat, ignorovat a byt nad veci, slusna! Oni moc dobre vi, ze se jich bojis, to clovek vyciti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
4.6.13 13:47

Oni vědí, že si to k tobě mohou dovolit. Tak toho využívají. Pokud na sobě nezapracuješ a nenaučíš se to řešit, bude tě to neustále traumatizovat. Musíš si zvýšit sebevědomí. Mrkni na nějaké kurzy asertivního chování. Nemůžeš se přeci pořád bát souseda, který si na tobě honí ego. Pokud jsi si jistá, že jsi v právu a parkování tam není zakázáno, tak se zhluboka nadechni, dodej si sebevědomí a řekni mu, že je ti jejich parkování úplně ukradené. Pamatuj ale, že není důležité ani tak co řekneš (neměla bys je ale urážet, aby ses nedopustila přestupku proti občanskému soužití), ale s jakou jistotou to řekneš. Pokud na tobě uvidí, že jsi si nejistá, tak to na tebe budou pořád zkoušet. Nacvičuj si to před zrcadlem, někdy to opravdu pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
4.6.13 14:18

To jsou důchodci? Ti mají snad pověmomě právo na všechno :zed: :zed:. Pokud parkuješ na místě, které není vyhrazeno pro někoho jiného, nebo nebráníš nákladu a vykládce zboží apod. tak nemá nikdo právo tě vyhazovat. Máš malé sebevědomí, nedokážeš řešit situace…Možná psycholog pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.13 15:04

@pannda Ano, všichni, co mají problém s tím, jak parkuji jsou důchodci…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.13 15:08

A děkuji za rady a povzbuzení :-) Zkusím na sobě trochu zamakat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová