Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Maminky, poradíte moji kamarádce, já jsem zaměstnaná u jedné firmy 15 let, tak nevím jak to chodí na pracáku (ÚP)
Nastupuje do nové práce, nyní je vedena na ÚP. Musí dojít se smlouvou na ÚP, kde jim to předloží a následně donese potvrzení o ukončení evidence z UP do práce nebo stačí jim to oznámit? Vůbec nevím
Díky
A nebylo by lepší, než se vyptávat na netu, zavolat na ten příslušný Úřad práce a domluvit se s úřednicí, která ji má na starosti, co přesně a do kdy potřebuje?
Od toho to tady je, jestli nějaká maminka nemá podobnou zkušenost. Volala jste někdy na pracák ve velkém městě?
Před nebo v den nástupu je potřeba zavolat na pracák že nastupuje do práce pak má 8 pracovních dnů na to donést smlouvu na UP.
@Svatoušek: Ano, volala, několikrát. Vždycky jsem dostala rychlou a jasnou odpověď. I kdyby ti tu dvacet lidí napsalo svých dvacet různých zkušeností, odpověď na otázku co bude konkrétní úřednice chtít po tvojí kamarádce v její konkrétní situaci tu stejně nenajdeš.
Ahoj, smlouvu na ÚP vůbec nosit nemusí. Jenom se přijde odhlásit a od ÚP dostane potvrzení, že u nich byla v evidenci
@Olion píše:
Před nebo v den nástupu je potřeba zavolat na pracák že nastupuje do práce pak má 8 pracovních dnů na to donést smlouvu na UP.
@mexxx píše:
Ahoj, smlouvu na ÚP vůbec nosit nemusí. Jenom se přijde odhlásit a od ÚP dostane potvrzení, že u nich byla v evidenci
Tak, a teď si zakladatelko vyber, čí zkušenosti budeš věřit a podle které se tvoje kamarádka má zařídit…
Už chápeš proč by bylo jednodušší a spolehlivější zavolat na ten úřad než zakládat takovéhle diskuse?
@Svatoušek do nové práce musí donést potvrzení o vedení na ÚP, na ÚP stačí donést smlouvu a oni to na základě jí ukončí a vydají právě to zmíněné potvrzení. V nové práci už ji řeknou, co potřebují dodat, většinou chtějí donést evidenci za celý rok dozadu, kvůli daním. Dále pak řeší, kdo z manželů nebo partnerů má odpočet na děti na slevu na daně, buď jeden nebo druhej, pak chtějí potvrzení taky.
@Macik84
Já jsem se odhlašovala minulý rok a žádnou smlouvu po mě na pracáku nikdo nechtěl. Stačilo jim, že jsem řekla, že nastupuju do práce a oni mi dali to potvrzení od kdy do kdy jsem u nich byla v evidenci toť vše ![]()
Tákže - kamarádka může smlouvu zaslat mailem, poštou, faxem. Případně donést osobně. Pokud nastoupila dnes, tak už nemůže žádat o ukončeni evidence vlastní žádostí, musi doložit smlouvu. ![]()
Potvrzení o evidenci úp zasílá poštou, pokud není předání osobní. ![]()
Manžel jen poslal na pracák email s jednou větou, že se odhlašuje a to bylo vše. Dělal to minulý měsíc.
Jste blby co ma up co koukat na dokumenty jako pracovni smlouva, jeste jim to dobrovolne cpete at si k vam muzou zalozit co nejvic informaci o vas ![]()
Ženský platíte si samy zdravotní sociální? Kolik to teď je peněz? Nejspíš tento měsíc vydělám víc než 4250,– hrubého a vyrazí mě z pracáku. Kam se to platí? Díky
A nemůžeš se domluvit se zaměstnavatelem aby ti proplatil jen počet hodin aby jsi nepřesáhla těch 4250 a příští měsíc by ti proplatil ty zbývající hodiny + to co si odpracuješ a jen si budeš hlídat aby jsi to nepřekročila?