Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@trubicka5434 Díky tiPřiblížím situaci, čtyři děti 17,15,9,3 roky, hypotéka a jedna výplata nepřesahující 22 000,–.Když vezmu hypo. zálohy, poplatky do fondu jsme skoro o 14 tisíc lehčí, školy, školka, jízdné, nějaké kroužky, jídlo, nějaké to spoření, no a tak to je.Kdo umí trošku počítat, tak pochopí.
chápu…někteří lidi kteří by se dostali do stejné situace jednali by asi stejně jako ty… tak at se brzo z téhle pekelné situace brzo dostanete
držím palce
Holky tak jsem z toho jelen, píšete že sociální platit nemusím, ale co jsem hledala na netu, tak všude píšou zdravotní 1780,–.To je i s tím sociálním, nebo jsem úplnej magor?
Když nebudu chtít platit sociální, tak jak to řešit???
@Anonymní píše:
Holky tak jsem z toho jelen, píšete že sociální platit nemusím, ale co jsem hledala na netu, tak všude píšou zdravotní 1780,–.To je i s tím sociálním, nebo jsem úplnej magor?Když nebudu chtít platit sociální, tak jak to řešit???
To si našla cifru pro lidi se živnostenským listem, ti mají vyšší. Pro osoby bez příjmů je to 1148,– a to sociální neřešil nijak.
Takže pošlu 1148,– na nějaký účet a víc se o to nebudu starat. Díky, ptám se jak malý dítě, ale nerada bych aby mi za rok přišla účtenka a penále ![]()
Jo, přesně tak a účet zjistíš u své zdravotní pojišťovny plus tam nahlásit, že si to budeš platit sama.
Holky jsem tu zase
Za březen budu mít větší výdělek než 4250,–,tím pádem se odhlásím z úp, nebo mě vyřadí oni, nevím jak to funguje, to je jedno. Zajímalo by mě, jak to bude s tím plcením zdravotního. Za únor jsem si tedy vydělala 700,–,od pracáku nedostanu nic, bude za mě ještě v březnu platit zdravotní i když už budu mít vyžší výdělek? Jde o to, že peníze za březen dostanu až v dubnu a peníze za únor mi nedají ani na to životní ![]()
Zkus se odhlásit teď na vlastní žádost (nerikat, že je to kvůli výši vydelku), pokud tě odhlasi až s nějakým březnovém datem, tak zdravotní platit za březen nemusíš ![]()
@trubicka5434 Díky ti
Přiblížím situaci, čtyři děti 17,15,9,3 roky, hypotéka a jedna výplata nepřesahující 22 000,–.Když vezmu hypo. zálohy, poplatky do fondu jsme skoro o 14 tisíc lehčí, školy, školka, jízdné, nějaké kroužky, jídlo, nějaké to spoření, no a tak to je.Kdo umí trošku počítat, tak pochopí.