Z pracáku do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13119
4.3.14 13:16

Počkej, proč by tě měli vyrazit z pracáku? Nahlásila jsi tam začátek a konec brigády? Jestli ano, tak je to v pohodě, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7731
4.3.14 13:17

@ynax když jsi na pracáku tak si nesmíš vydělat víc jak 50% z min mzdy tedy 4.250,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.14 13:22

Já se s ním právě zítra jedu domluvit, jestli by mi nemohl dát co nejvíce směn, abych konečně vypadla z pracáku. Takhle si u něho mohu odpracovat pouze tři směny, abych nepřekročila 4250,–,to je pro mě 2800,– čistého. Když si udělám čtyři směny už to o 250,– překročím a když si z toho zaplatím zdr. soc.,tak mi to vyjde nastejno. Potřebuji aspoň 8 směn, abych si to s toho zaplatila a něco mi zůstalo. Jen teď nevím kolik se přesně platí. Samozřejmě pokud by byl zaměstnavatel svolný k tomu, rozepsat mi plat na dva papíry, bylo by to pro mě nejlepší, ale těžko říct zda na to přistoupí.

• Citovat
  • Upravit
473
4.3.14 13:24

Platí se jen zdravotní a to 1080 kč nebo 1180 kč ted nevím přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.3.14 13:25

@lpetra no to právě není pravda - nesmíš si k pracáku vydělat ani korunu. Ale pokud si najdeš brigádu, nahlásíš na pracáku začátek a konec brigády, oni ti na tu dobu pozastaví podporu a pak po ukončení ti ji zase vrátí. Ale budeš ji mít krácenou o tu dobu, co jsi byla na pracáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7731
4.3.14 13:29

@ynax co vím tak ani korunu si nesmíš vydělat v době kdy pobíráš podporu potom platí to co jsme napsala předtím. Na jednu stranu máš pravdu bylo to tak na začátku roku 2013 ale po vlně kritiky to PÚ tolerují alespoň většina co vím z praxe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7731
4.3.14 13:29

Zdaravtoní od poloviny roku 2013 je za měsíc 1105

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.3.14 13:31

@lpetra fakt to tolerují? Tak to je asi úřad od úřadu, u nás ne. V tom případě neporadím, protože nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101612
4.3.14 13:32
@ynax píše:
@lpetra no to právě není pravda - nesmíš si k pracáku vydělat ani korunu. Ale pokud si najdeš brigádu, nahlásíš na pracáku začátek a konec brigády, oni ti na tu dobu pozastaví podporu a pak po ukončení ti ji zase vrátí. Ale budeš ji mít krácenou o tu dobu, co jsi byla na pracáku.

Nevím, co je myšleno „v pracáku“ protoře při registraci na UP je možné si přivydělat, přesně jak píše @lpetra, pouze by se na ten daný měsíc pozastavila podpora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101612
4.3.14 13:32
@lpetra píše:
@ynax co vím tak ani korunu si nesmíš vydělat v době kdy pobíráš podporu potom platí to co jsme napsala předtím. Na jednu stranu máš pravdu bylo to tak na začátku roku 2013 ale po vlně kritiky to PÚ tolerují alespoň většina co vím z praxe

Oni to nesmějí tolerovat, musí se řídit zákonem, pochybuji, že to bude někdo riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7731
4.3.14 13:33

@ynax je to úřad od úřadu je v tom chaos i lidi si nejdříve jsou zeptat na Úp jestli můžou či nemůžou a kolikrát ani na úřadě neví :mrgreen:. Je to nespravedlivé mělo by to platit pro všechny stejně ale s tím nic neuděláme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
4.3.14 13:33

Měsíční výše pojistného u OBZP
Období platnosti 01.08.2013 – dosud
8 500-min.mzda
1 148- částka kterou budeš platit každý měsíc za zdravotní pojištění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.14 13:34
@ynax píše:

Mě taky podporu pozastavili co jsem nastoupila na brigádu a až skončím, doplatí mi ten zbytek. Jenže já už tam být nechci, jsou s tím samé problémy. Takže budu bojovat o to, abych byla schopná postarat se o sebe sama.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.14 13:35
@trubicka5434 píše:
Platí se jen zdravotní a to 1080 kč nebo 1180 kč ted nevím přesně

A co sociální? Ptám se jako blbec :oops:,nikdy jsem v takové situaci nebyla.

• Citovat
  • Upravit
101612
4.3.14 13:35
@Anonymní píše:
A co sociální? Ptám se jako blbec :oops:,nikdy jsem v takové situaci nebyla.

Sociální platit nemusíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová