Zastavené dědické řízení

Anonymní
31.5.13 14:07

zastavene dedicke rizeni

Ahoj emaminky,
Pred dvema mesici mi umrel tatinek. Dneska mi volal bratr ze bylo dedicke rizeni z duvodu, ze tatinek nemel zadny majet bylo zastaveno a bratr ma do pondelka cas se rozmyslet, zda byt vyklidni na vlastni naklady a nebo to necha na statu, ale ja jsem take byla jeho dcera a zatim mi neprisel ani dopis o tom ze nejake rizeni bylo zahajeno, natoz ze bylo zastaveni :cert:.Vubec nevim co mam delat-chtela bych nejake osobni veci po tatínkovi…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
31.5.13 14:08

Tak at ti brat řekne kdo má na starost řízení dá ti kontakt a zavolej mu

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
31.5.13 14:11

Podle trvaleho bydliste tatinka si najdi notare/notarku, kteří toto vyrizuji a informuj se primo u nich.

predpokladam, ze byt byl statni?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.13 14:14

@Hanka1ne ne byl pronajaty od primeho majitele ktery vlastni cely panelak

• Citovat
  • Upravit
6529
31.5.13 14:50

A proč si od bratra nevezmeš kontakt na toho notáře?
at ti objasní, proč jsi nebyla obeslána

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.13 14:53

@princeznaII uz ho mam v pondeli mu zavolam…Spise me to zajimalo zda to je mozny

• Citovat
  • Upravit
41209
31.5.13 15:18

Možné to je. Pokud tam nebyl žádný majetek a není „co dělit“, tak se řízení zastaví. Jde o to, že v prvé řadě má notář jen jeden kontakt - většinou např. z nemocnice nebo pohřebního ústavu atd. Toho dotyčného (v tvém případě bratra) si notář pozve a pokud zjistí, že neměl otec žádný majetek, tak řízení zastaví. Pokud by tam bylo „co dělit“ začal by od bratra požadovat informace o dalších možných dědicích a tak by jsi přišla na řadu ty. Tedy v tvém případě - buď se zkusit s bratrem dohodnout na konkrétním dělení osobních věcí tatínka, nebo bezprodlení kontaktovat toho notáře, že tam je nějaká movitá věc u které nejste schopni se dohodnout atd. jen upozorňuji, že teď to máte „bez poplatků“ pro notáře, ale v případě, že by se tam začalo něco řešit, už si možná odmětu vypočítá. Je tedy na zvážení, zda jste schopni se s bratrem na všem dohodnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
31.5.13 15:28

Přesně tak jak píše @Keyllah . Můj táta taky neměl žádný majetek a jelikož jsem byla vyřizovatel pohřbu já, přišel dopis jen mě a mojí sestře ne (nikoho krom nás dvou neměl). Já uvedla, že nic neměl, což byla pravda a tím se dědické řízení zastavilo a zase to přišlo jen mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.13 15:47

@eseta a dostali jste klice od bytu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.13 16:00

Ahoj emaminky,
dlooouho se nic po telefonátu z notářkou nedělo a tak jsem jí včera poslala email a dneska mi přišlo že mám být 9.července před tátovým barákem za účelem zjištění bytu 8o nevíte někdo co to znamená? Jde o vyzvednutí těch osobních věcí???

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová