Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den všem,
potřebuji se vypsat a tady se vždy najdou dobré duše, které vyslechnou.
V pondělí se se mnou rozešel přítel. Večer v pondělí jsem si chtěla promluvit o našem vztahu, poslední dobou to bylo takové jiné, ale vždy mi bylo řečeno, že je to prací, pokaženým autem atd. A že se mi omlouvá. Ale ten večer mi řekl, že se chce rozejít. Byl to pro mě šok. Jsem úplně na dně, je mi špatně i fyzicky. Přes den to jde, musím přece fungovat pro naši 21 měsíční dceru, ale jakmile jsem v práci, nebo malá spí, padá to na mě. Vím že nejsem jediná na světě a vím, že jsou i horší věci. Moc jsem prosila přítele o šanci, že radši chci náš vztah a jeho, než druhé dítě, které je údajně důvod našeho rozchodu. Já jsem chtěla, on ne. Ale prostě mi vždy napíše, že on už to má vyřešeno, že mě má rád, že se o nás postará, ale prostě rozchod. Navíc zatím musíme být v jedné domácnosti a spát v jedně posteli a to je pro mě týrání. Já prostě celé noci nespím a já prostě musím spát a fungovat. Včera jsem ho poslala na noc k jeho rodičům, tak jsem chvilku i pospala, ale dnes chce jít domů. Já ho moc miluju, nevím, co mám dělat. Chci ho zpět. Nechci ani být po zbytek života sama s malou… Promińte za román.
To mi nepříjde jako důvod k rozchodu, pokud jsi teda každý den nedělala scény a neházela po něm nože že chceš mimino, tak je to neadekvátní reakce.. není v tom ještě něco jiného? Nechová se delší dobu jinak? Že by v tom byla jiná je vyloučeno? ![]()
Ahoj je to tezke ale asi to snim musis probrat zda je to definitvni a rekl ti proc te chce opustit?
S tím už bohužel asi moc nenaděláš. Chlapa si k sobě nemůžeš nijak připoutat a pokud už je takto definitivně rozhodnutý, tak to asi nezmění. Hlavně se před ním neponižuj a nedoprošuj se. Nevím, co víc poradit. A neboj, do konce života sama určitě nebudeš. ![]()
@Hančíí Co nejrychleji se odstěhuj, nebo ať se odstěhuje on. Do doby, než dojde na stěhování, se přesuň třeba do obýváku na gauč. I tam se vyspíš líp než vedle něj a malou uslyšíš, až se v noci vzbudí. Popřípadě ji přesuň se sebou.
Řekni mu, že je Ti to líto a žebys ráda dala vztahu ještě šanci, ale že na to musí být dva. Donutit ho nedonutíš. Začni se mít ráda, plánuj život bez něj (zbytek života s malou rozhodně nebudeš) a uvidíš.
Pokud budeš dolézat, máš 100% jistotu, že se nevrátí, anebo že už nikdy nebudete rovnocenní partneři. Budeš hadrem na podlahu…a to přeci nechceš.
Pokud uvidí, že máš vlastní hrdost a život jde dál i bez něj, možná se vrátí, možná ne. Ale Tvou sebaúctu Ti nikdo nikdy nevezme. A muži chtějí hrdou ženu a ne ustrašenou ženušku, která vždy udělá, co si přejí. Ta druhá totiž není výzvou a nemohou si ji vážit.
Drž se! Přeji Ti mnoho sil ![]()
Příspěvek upraven 14.05.14 v 13:12
Taky mi přijde, že v tom bude asi něco jiného :/… jinak souhlas s demian
Příspěvek upraven 14.05.14 v 13:13
Vlastne si psala protoze chces druhe dite a on ne no to je divne myslim ze to snad neni duvod k rozchodu ![]()
Vím že je to pro tebe těžké a je mi to moc líto. Budeš to však muset zvládnout, už jen kvůli malé, ta tě potřebuje. Přeju ti abys měla hodně síly to všechno překonat.
Bohužel bych taky řekla že v tom bude nějaká jiná, že se takhle rychle rozhodl a vůbec mu nevadí že rozbije rodinu takhle malému děcku. Udeříla bych na něj jak to je, myslím, že z tebe dělá vola.
Také si myslím, že druhé dítě to není pravý důvod rozchodu, ale top už je teď v podstatě jedno, on už se rozhodl a vztah nejde vynutit.
Důležitá otázka: čí je bydlení???
Řekl, že je to definitivní. Ptala jsem se, co můžu udělat, aby jsme se nerozešli. A prostě nic. On už to má vyřešeno. Prostě jsem ho tlačila do dítěte. On ho totiž nechtěl, ale řekl, že si o tom později promluvíme. Jako když mi řekl, že druhé nechce, tak jsem trochu hysterčila, ale nože neházela. Pak za čas ale svolil. A já začala jednat. Máme totiž dcerku přes ivf. takže jsem začla chodit do práce, aby na to byly peníze…
Když jsem se ptala na ženské, tak řekl, „mám známou v práci, co se rozešla s přítelem“ ale nic s ní prý neměl. Ale když přizná tohle…
Ahoj sama vidis, ze je ted pro tebe lepsi, kdyz jde k rodicum, vyspis se, je tu to male ditko, ktere, te potrebuje, musis, mit svou hrdost, je to tezke, kdyz milujes se k tomu takto postavit. Nenechavala bych ho doma, rekne ze rozchod, tak rozchod a potom si uvedomi jestli udelal dobre ci ne a vrati se nebo ne. To, ze je jeste s vami doma, je podleme trapeni, nemoct se dotknout, ci pomazli, to radci nic nez se jen divat.je to na tobe. kazda zena citi a dela jinak
@Hančíí posli ho pryc, nic stim uz neudelas bohuzel…casem uvidite oba je mi to lito
Bydlení je jeho, ale chce se mi postarat o bydlení, abych neodešla z města. Do obyváku se odstěhovat nemůžu, tam totiž spíme oba. Malá je v ložnici sama a nehrozí, že bych se k ní v noci dostala. Ona má prostě radary, a jakmile se otevřou dveře, je vzhůru a už celou noc nespí.
@Anonymní píše:
Ahoj sama vidis, ze je ted pro tebe lepsi, kdyz jde k rodicum, vyspis se, je tu to male ditko, ktere, te potrebuje, musis, mit svou hrdost, je to tezke, kdyz milujes se k tomu takto postavit. Nenechavala bych ho doma, rekne ze rozchod, tak rozchod a potom si uvedomi jestli udelal dobre ci ne a vrati se nebo ne. To, ze je jeste s vami doma, je podleme trapeni, nemoct se dotknout, ci pomazli, to radci nic nez se jen divat.je to na tobe. kazda zena citi a dela jinak
Ano, ale otázka stojí : čí je bydlení???