Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky mám asi blbý dotaz ale zajímal by mě váš názor
před pár týdny se k nám na sídliště nastěhovala bývalá milenka mého bývalého manžela. Já jí poznala 100% ona mě ptavděpodobně taky ale jistá si tím být nemůžu, potkaly jsme se u kamarádky v krámě, ona mi vykala já jí tedy také, nic jsem jí neřekla, nebyla první ani poslední milenkou mého muže, nemám pocit, že bych jí měla dávat cokoli sežrat apod. Ale teď ten můj problém, má syna, který by věkem odpovídal tomu, že by mohl být mého exmanžela. Můj syn je nemocný a jeho nemoc je dědičná a já teď váhám jestli mám mlčet nebo se s ní snažit promluvit. Pokud by byl její syn mého exmanžela tak by byla velká pravděpodobnost, že i u jejího syna se časem onemocnění projeví kdybych jí o tom řekla byl by sledovaný u doktora, prošel by vyšetřeními apod., ale zase nechci vypadat jako bláznivá ex která ji po letech nahání a chce dělat problémy. Jak byste se zachovali vy?
Nejlepší by bylo, kdyby to mlhl vyřešit tvůj ex. Ale po předchozí diskuzi, kde vyplynulo jakej je to debi. l, tak bych asi byl za bláznivou ex a o nemoci jí řekla. Ať je na ní, jak se s tím vyrovná, ale má ty informace.
@Barca12345 netuším, nemáme dobré vztahy s ním o tom rozhodně mluvit nebudu, ale jsem si jistá že o tom nic neví.
To je jak z nějakýho filmu
Jo, když jde o zdraví, tak ji zkus ![]()
Zkusila bych někdy příště, až s ní budeš mluvit, zavést řeč na syna - tvého. Že má takovou a takovou nemoc, že ji má geneticky od otce a že kdybys měla s ex víc dětí, měly by to také, protožee to je silně dědičné. Pokud tě poznala, tak ji to trkne. A pokud je možnost, že její dítě je tvého ex, tak už si to vyřeší sama.
@lucenka no já vůbec nemám v plánu mu o tom říkat, to je mezi nima, ale když se na to podívám z pohledu mámy, tak já bych vědět chtěla že má syn takovou genetickou zátěž, ale fakt netuším ![]()
Já bych to nechala na tom chlapovi. Řekla bych mu tohle, co jsi napsala a že by bylo asi dobré na to upozornit tu jeho matku, pokud je možnost, že by to byl jeho syn… Myslím si,, že by tebe třeba ani nemusela poslouchat, třeba by si myslela, že to říkáš naschvál z pomsty…
@SlecnaSally píše:
Ou..nějak ti na tom záleží![]()
záleží, protože vím čím vším jsme se synem prošli než ho správně diagnostikovali, ale nechci být za krávu co strká nos kam nemá ![]()
@cher @KapkaRosy když mu to řeknu tak mě pošle do pr.ele je to magor a jestli je otcem tak o tom neví a pochybuji že na ní má nějaký kontakt
Jo tak on je to už ex…ahaaa, omlouvám se, blbě jsem to přečetla
No v tomhle případě bych jí řekla asi narovinu co mě trápí a pak by to už asi bylo na ní, jak se k tomu postaví
@anickadomnik píše:
záleží, protože vím čím vším jsme se synem prošli než ho správně diagnostikovali, ale nechci být za krávu co strká nos kam nemá
Nechci rýpat, ale v jiné diskuzi jsi mi psala, že mu věříš a je ti věrný
Ale to je OT
Já bych ji to nějakým způsobem řekla, jestli je to tak složité diagnostikovat ![]()