Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak tady procitam ruzne diskuze, napadlo me, jake a kdy, jsou podle vas vhodne „dalsi kroky-posuny“ ve vztazich?
@suongd
divně obecná otázka..dám tedy obecnou odpověď - posuny ve vztahu mají nastat ve chvíli kdy je OBA chtějí a jsou na ně připravení… časově je to těžké říct.. instantní návod na vztah neexistuje.
@suongd A co je „bod nula“? Rozhodně společné bydlení, dítě, dovolená, společná práce - stavění baráku, zahradničení… A velice posouvají (podle mě) vztahy negativní věci… ale ty radši, když nejsou.
Myslím, že v každém vztahu je to jinak. Neexistuje definice, že po 2 letech spolu začněte bydlet, po dalších 2 letech dítě atd. Je to u každého jiné, nejde na to moc odpovědět co je a není správné. ![]()
@suongd píše:
Jak tady procitam ruzne diskuze, napadlo me, jake a kdy, jsou podle vas vhodne „dalsi kroky-posuny“ ve vztazich?
Jak to myslíš? Jako za 2 roky svatba, za další 2 první dítě, pak dovolená u moře? Každý vztah je přece úplně jiný a úplně jinak se vyvíjí, to nelze nijak zevšeobecnit ani zaškatulkovat
.
A v jakých vázích vztahu? Nerozumím. Myslíš jako, kdy dát klíče od bytu, kdy se k sobě nastěhovat, kdy zasnoubit…vzít..dítě? Až jsou na to oba připraveni a hlavně, tehdy, kdy o to stojí. Ale někdy si myslíš, že jste oba připraveni a po tom co se posunete, se ukáže, že dál už vám to nevyhovuje, že jste spolu měli být jen do určité doby (,,fáze").
Každý vztah je úplně jiný!!! neexistuje návod (bohužel
)někdy se vztah vyvíjí postupně, jindy přijde nějaký zlom jako blesk z čistého nebe.
Asi individualni…
s ex jsme spolu byli 6let nebydleli spolu, neplanovali svatbu ani deti, pak jsme se rozesli a s dalsim pritelem jme spolu po 3mesicich bydleli, po roce jsem otehotnela, kdyz byly malymi 3roky tak jsme se vzali a ted po 7letech cekame druhe ditko…
Zadny harmonogram jsme nemeli, proste byla vhodna chvile a doba a vse prislo nenucene samo…
Jéééé, to kdyby jako můj život co se týče těch dalších kroků ve vztahu měl být vzorem, tak to by nedal asi nikdo, já jsem teda jako dooost extrém
…
Někdo se se stěhuje hned ten večer a vezmou se za dva měsíce a funguje jim to, a jiní se po sedmileté známosti a dvouletém manželství rozvádí, protože… to prostě nejde. ![]()
@suongd posun ve vztahu? Sex, společné bydlení, dítě. Víc asi nic. A pak najít tu souhru, kdy je to prostě fakt dobrý a netřeba to měnit.
Tak u nás: první rande, první sex, první dovolená, rekonstrukce bytu, společné bydlení, svatba, stavba baráku, 1. dítě, snad brzy 2. dítě,… ovšem pak už mě napadá jen rozvod ![]()
Asi jsem spatne polozila, nebo spis formulovala muj dotaz.Ale tak nevadi, alespon jste se nektere pobavily a myslite si, ze si planuji petiletku, jako v Basnicich… ![]()
Je mi jasne, ze kazdy tohle ma jinak a kazdy vztah je jiny, ale napadlo me to po tom, co jsem cetla o „prechozenych vztazich“…Ja jsem treba nikdy nemela potrebu, po mesici chozeni s nekym, ho predstavovat odicialne cele rodine (i kdyz o tom doma vedeli), nepotrebovala jsem, aby ten druhy nutne hned predstavoval doma mne, vzdycky mi vyhovovalo spis s nekym nejdriv chodit, schazet se jednou u mne, pak treba u nej…Necitila jsem hned potrebu se k nekomu stehovat, proste jsem ve vsem asi vic opatrnejsi a mam pocit, ze tyhle moje „pomale kroky“ treba dneska jsou tak nejak out…