Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky mám doma 5. měsíčního chlapečka a přítel i když ho má moc rád tak mu dělá problém ho pohlídat i na 15 min něž dojdu s pejskem ven, vždy je otrávenej, že ho musí pohlídat, už nevím co s ním strašně mě štve, už jsem mu to několikrát říkala a on že to není pravda… tak prosím o radu.. jak na něj…
V prvé řadě mě napadá, že v 5 mesících je pozdě
měla jsi mu dítě vrazit do ruky hned v prvním týdnu, ať se zapojí ![]()
Co mu vadí, být s ním sám? bojí se, že to nezvládne, nebo mu dítě narušuje jeho klid?
postará se o něj jindy přebalí, vykoupe, převlíkne? hraje si s ním?
Naše mimino (6m+) zase hrozně řve, když hlídá tatínek a ten to s ním prostě neumí, takže taky nechce hlídat.. ono dost chlapů prostě na mimina není stavěno
Tak at jde se psem on, když ho nemůže pohlídat..
jinak měla jsem doma kdysi to samé… naštěstí došlo v výměně
Nechat mu na krku dítě a odejít. U nás je to normální, že děti nechám tatínkovi a jdu si po svém. Hodinu, dvě pohlídá úplně v pohodě. Po dobu kojení jsem teda vždy někde poblíž (jiný pokoj, zahrada, procházka okolo baráku atd.), abych se mohla ihned vrátit.
@sandy3 píše:
Ahoj maminky mám doma 5. měsíčního chlapečka a přítel i když ho má moc rád tak mu dělá problém ho pohlídat i na 15 min něž dojdu s pejskem ven, vždy je otrávenej, že ho musí pohlídat, už nevím co s ním strašně mě štve, už jsem mu to několikrát říkala a on že to není pravda… tak prosím o radu.. jak na něj…
Otrávenej? tak tohle mi hlava nebere
Snad jste to dítě chtěli oba ne? Tak ať se chlapec taky trochu stará…já bych mu teda pěkně zvedla mandle ![]()
Oni né všichni chlapi jsou na tyhle malý mimča. Počkej, až malý trošku odroste a snad bude líp, ale teda nevím, když mu dělá takový problém pohlídat i 15 minut. ![]()
Mmch proč nejde se psem on, když nechce hlídat?
Nedej se. Je to jeho dítě, takže to není hlídání, ale péče o vlastního syna. Já bych asi dobu pobytu mimo domov prodlužovala, zasloužís si být chvíli sama.
U nás to samé. Maximálně 5minut pohlídat než jsem se vysprchovala, ale jinak nic. Nejde to..jeho oblíbená slova. Hodně mu hrálo do karet že jsem kojila, často a nepravidelně. Obvykle se tvrdí, že někteří chlapi to s miminy neumí, že si najdou vztah a činnosti až jsou starší. To na jednu stranu je pravda, ale i k tomuhle musí mít motivaci. Když měly děti 3 a 1 rok, nemohl je hlídat ani hodinu, abych si zašla v klidu nakoupit. Prostě mi řekl, že se to nedá, že to je moc náročné. A že nemám nárok chodit ven se bavit ani být unavená, protože být doma s dětmi je leháro. Momentálně jsme v rozvodovém řízení..a ejhle..najednou motivace byla..a už se i snaží, dětem jsou 4 a 2 roky a jeden den s nima zvládne.
Já být tebou tak s ním promluvím naprosto otevřeně..že potřebuješ mít taky čas na sebe, a že jinak než že s dítětem bude, a bude o něj pečovat, se mezi nimi vztah nevytvoří, a že jen tak samo do sebe to později taky lepší nebude.
@sandy3 píše:
No tak bude otrávenej. Ty se trochu vyvětráš a když on bude mít kecy, napiš si to do kalendáře a příště až bude říkat, že to není pravda, nalistuj kalendář. Je to sice blbost, ale s některýma to jinak nejde. A se psem ven choď. Potřebuješ taky chvilku sama pro sebe bez dítěte za zády. ![]()
To znam…pritel dcerku miluje, ale co se tyka hlidani, mam doma to same. Neni to o tom, ze by ji nechtel pohlidat, ale boji se, ze to asi nezvladne, co kdyby zacala plakat, atd… Nechce ji oblikat/vyslikat, protoze ma strach, ze ji ublizi, neb nema ten spravny cit, atd… Az bude dcera vetsi, problem v hlidani jiste nebude…
Prostě mi řekl, že se to nedá, že to je moc náročné. A že nemám nárok chodit ven se bavit ani být unavená, protože být doma s dětmi je leháro.
To je taky dobrý a dost často se to opakuje. Pro chlapa je to náročné, pro ženu leháro.
![]()
@vlezdo.prdelka podle mě bude. Musí s ezačít odmalička, pak to jde velmi ztuha. A když se chlap bojí a nemá zájem to zkoušet a učit se (copak my jsme jako matky všechno hned uměly? nebály jsme se?) tak si na to zvykne, a později se může o to víc vymlouvat. Trénink dělá mistra.
@vlezdo.prdelka píše:
To znam…pritel dcerku miluje, ale co se tyka hlidani, mam doma to same. Neni to o tom, ze by ji nechtel pohlidat, ale boji se, ze to asi nezvladne, co kdyby zacala plakat, atd… Nechce ji oblikat/vyslikat, protoze ma strach, ze ji ublizi, neb nema ten spravny cit, atd… Az bude dcera vetsi, problem v hlidani jiste nebude…
Tak ať ti to vyjde. Myslím, že spíše ne. Proč to některý chlap zvládne a jiný ne? Protože prostě nechce.