Dobrý den, mám dost nezvyklý dotaz. Bydlím s mámou a jejím přítelem.
Ten ale občas dostane,,záchvat”. Chodí po byte jakoby chrochta a těžce
dýchá. Dneska došel až ke mě do pokoje, sedl si na židli a začal chrapat.
Tak sem ho šla vzbudit, ale ukázalo se, ze záchvat pokračuje, měl takovej
skelnejnpohled, hrozne se potí, odpovídal jen : no, Jo, v pohodě…
Ale nechápal kde je, kdo sem a došlo to až k tomu, ze si zřejmě myslel, ze
spolu něco mame a chtěl mě líbat a vůbec nechápal, proč nechci. Když sem
řekla jméno mámy, nedokázal ho ani zopakovat a netušil kdo to je…
Dost mě to vyděsilo, nicméně k doktorovi nechce. A tak by mě zajímalo
jak dat takovému člověku,,první pomoc”?
Vím jak postupovat u různých zranění, bezvědomí a pod. Ale s tímhle si
nevím rady
Nezvyklé záchvaty
To neni sranda.. Doktor je jedine reseni a pokud nechce dobrovolne, tak pri
zachvatu okamzite volat sanitku
@Ms.Ragdoll na
namesicnost se asi musí napřed usnout a když ho jakoby,,profackuju” přeci
by se vzbudil ne?
Máma si mysli, ze je to něco jako epilepsie, ale tady se o tom vůbec nesmí
mluvit
@Anonymní píše:
@Ms.Ragdoll na namesicnost se asi musí napřed usnout a když ho jakoby,,profackuju” přeci by se vzbudil ne?
Máma si mysli, ze je to něco jako epilepsie, ale tady se o tom vůbec nesmí mluvit
jak jako nesmi mluvit?
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dost nezvyklý dotaz. Bydlím s mámou a jejím přítelem. Ten ale občas dostane,,záchvat”. Chodí po byte jakoby chrochta a těžce dýchá. Dneska došel až ke mě do pokoje, sedl si na židli a začal chrapat. Tak sem ho šla vzbudit, ale ukázalo se, ze záchvat pokračuje, měl takovej skelnejnpohled, hrozne se potí, odpovídal jen : no, Jo, v pohodě…
Ale nechápal kde je, kdo sem a došlo to až k tomu, ze si zřejmě myslel, ze spolu něco mame a chtěl mě líbat a vůbec nechápal, proč nechci. Když sem řekla jméno mámy, nedokázal ho ani zopakovat a netušil kdo to je…
Dost mě to vyděsilo, nicméně k doktorovi nechce. A tak by mě zajímalo jak dat takovému člověku,,první pomoc”?
Vím jak postupovat u různých zranění, bezvědomí a pod. Ale s tímhle si nevím rady
Tyhle zachvaty ma jen doma?
Nerekla bych, ze je to v pohode.
@Anonymní píše:
@Ms.Ragdoll na namesicnost se asi musí napřed usnout a když ho jakoby,,profackuju” přeci by se vzbudil ne?
Máma si mysli, ze je to něco jako epilepsie, ale tady se o tom vůbec nesmí mluvit
Namesicny clovek se budi hodne blbe a spravne by se to vubec delat nemelo. Proste ho jen odvest zpet do postele a nebudit. Muze se ti klidne zdat, ze komunikuje, neco dela, klidne zapina televizi, odemyka dvere apod, ale je mimo a nepamatuje si, nevi o tom…
Co na to rika on, ze toto dela?
EDIT: on to dela i normal pres den? Ne v noci kdyz se spi?
Příspěvek upraven 08.03.18 v 23:00
Nesmí se o tom mluvit, protože to zakázal a umí bejt dost protivnej
Nevím, já sem s nim jen doma… v pohodě to fakt není…
@Anonymní píše:
Jeho jediná reakce : nikdo o tom nebude mluvit, nikdo to nesmí vedet.
a neni mozne ze ma nejakou nemoc a nechce o ni mluvit, nechce aby jsi to vedela? Kolik je mu let?
Ja jen ze jestli to chce tajit, tak tohle neutaji. Bude se mu to stavat v praci, venku, kdekoliv, kdyz to nebude resit.
Ani tva mamka o tom nechce mluvit, kdyz jste samy?
Pokud na tebe neco intimne zkusil, tak se te to sakra tyka a je logicke, ze to resis.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dost nezvyklý dotaz. Bydlím s mámou a jejím přítelem. Ten ale občas dostane,,záchvat”. Chodí po byte jakoby chrochta a těžce dýchá. Dneska došel až ke mě do pokoje, sedl si na židli a začal chrapat. Tak sem ho šla vzbudit, ale ukázalo se, ze záchvat pokračuje, měl takovej skelnejnpohled, hrozne se potí, odpovídal jen : no, Jo, v pohodě…
Ale nechápal kde je, kdo sem a došlo to až k tomu, ze si zřejmě myslel, ze spolu něco mame a chtěl mě líbat a vůbec nechápal, proč nechci. Když sem řekla jméno mámy, nedokázal ho ani zopakovat a netušil kdo to je…
Dost mě to vyděsilo, nicméně k doktorovi nechce. A tak by mě zajímalo jak dat takovému člověku,,první pomoc”?
Vím jak postupovat u různých zranění, bezvědomí a pod. Ale s tímhle si nevím rady
Tak tohle bych teda řešila! Minimálně bych od něj chtěla vědět jakou trpí nemocí- pokud se s ní léčí, pokud nikam nedochází, tak bych trvala na vyšetření, např. na neurologii. Vždyť může trpět nějakou psychickou nemocí- schizofrenií, co když mu jednou rupne v kuli a ublíží Vám? S pár takovýma lidma jsem se profesně potkala a není to p.del. Nemáš možnost zeptat se na ty jeho záchvaty někoho z jeho okolí, např. bývalé rodiny?
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.