Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sonarka píše:
Simte mohl by jsi přestat s tím skuhráním v každé diskuziJe to trapné. Navíc ona píše úplně něčem jiném - o lásce…a že na dotyčného nemůže zapomenout… Jestli ti to něco říká. Takhle ufňukanýho chlapa, jsem tu dlouho nepotkala. Se seber
To že tebe odmítlo pár pipin, nemá nic společného se ztrátou životní lásky.
Nemohl. Bylo mi těžce ublíženo. Fňuk.
Je to jen na vás, pokud budete mít zavřené oči, svázanou mysl a vůči okolí budete hluchá, pak se svého ex nezbavíte. Chce to mít oči otevřené, mysl uvolněnou a okolí naslouchat. Pak zjistíte, že je kolem plno skvělých lidí a není důvod se trápit pro jeden nezdar. Ostatně o tom hezky zpívá Radůza .
@Anonymní píše:
Ahoj, trápí mě jeden problém, a proto jsem se rozhodla sem napsat.Před 6 lety se se mnou rozešel můj bývalý přítel, hodně mě to vzalo. Dodnes s tím nejsem smířená. Kromě něj jsem měla ještě jeden vztah, ale ten se rozpadl z toho důvodu, že jsme spolu fungovali spíše jako kamarádi a taky proto, že se mi po nějakém čase začalo stýskat po ex. Žádný další vztah jsem již neměla.
Asi před rokem jsem si dopisovala s jedním klukem, po nějaké době jsme se i sešli, říkal mi, jak jsem super a takové ty podobné řeči, ale pak narazil na jinou a ani mi to nebyl schopen říct (dozvěděla jsem se to od jeho a zároveň mojí známé). Asi o půl roku později jsem se seznámila s dalším klukem, a to poté, co si ke mně přisedl na zábavě. Byl milý. Povídali jsme si až do rána a mně bylo fajn. Jak jsme se loučili, tak mě objal. Na druhý den se ozval. Já měla radost a dělala si naděje. Párkrát mně zareagoval na fotky, napsal k narozeninám, ale to bylo vše. A právě cítím, že tohle byl ten moment, kdy jsem to všechno vzdala. Myslela jsem, že kdyby to klaplo, tak porazím i ten stesk po ex, ale bohužel. Byla jsem naivní. Proto jsem teď ve fázi, kdy mě kromě ex absolutně nikdo nezajímá. Mám pocit, že už nikoho takového, jako byl on, nenajdu. Hrozně mi chybí a já nevím, jak se z toho dostat. U psychologa jsem byla, ale bylo to bez úspěchu.
Prosím vás, napište mi někdo, že to přejde a na ex si už ani nevzpomenu. Dost mě to omezuje a užírá. Díky za přečtení.
Teď ji ti 23 let, tudiz v 17 letech se s tebou rozešel a od té doby si se s tím stále nesrovnala? No, v tomhle věku si troufám tvrdit, zes este nemohla úplně vědět co chceš a je dost možný, že ses zasekla na nějaké vykonstruovane představě, že to mělo být s ním. Já když to porovnám se svou takovou první láskou, tak to bylo všecko hrozně růžový, ale teď s odstupem už vidím všecky ty problémy a že mnohé sem si vlastne sám projektoval v hlavě. To co chci přesně a s ní. Realita však byla úplně jiná. Ona mi to vlastně může dát úplně jiná žena, která má nakonec lepší povahu (např. nemá potrebutě vyměnit jak to udělal tobě).
Ten psycholog tedy moc nezvládl svou práci. Kolikrát si u něho byla?
@Anonymní píše:
Nene, on nemá nejmenší tušení. Kdyby se něco dozvěděl, tak to už bych snad ani nevylezla z domu. A ano, našel si jinou. Byla to jeho kamarádka, když jsme byli ještě spolu. Alespoň to tak tvrdil. Po našem rozchodu se dali dohromady.
Jenze kdyz on ted o tobe vubec nevi, tak nemuzes neco zmenit.Zkus mu napsat, nenapadny „jak se ma“ a treba si zacnete psat a zjistis, jestli opravdu nekoho ma. Musis pro to neco udelat, samo to k tobe neprijde.
@Seky11111 píše:
Jenze kdyz on ted o tobe vubec nevi, tak nemuzes neco zmenit.Zkus mu napsat, nenapadny „jak se ma“ a treba si zacnete psat a zjistis, jestli opravdu nekoho ma. Musis pro to neco udelat, samo to k tobe neprijde.
To, že někoho má, vím na 100 % a kdybych se mu ozvala, tak se mi ještě ta jeho vysměje. Už tak, když jsem ji v minulosti někde potkala (a to se osobně neznáme), tak na mě hodila takový pohled říkajíc jakoby „ha, já ti ho přebrala a teď je můj“. Pokud by byl sám, tak bych mu samozřejmě zkusila napsat, ale teď na to nemám odvahu ![]()
@Anonymní píše:
Vím, že jsem mladá a že mám ještě všechno před sebou. Slyším to i od svých nejbližších. Jen se nedokážu smířit s tím, že už nikdy nebudu v jeho blízkosti, že už se ho nikdy nedotknu, že se mu už nepodívám do očí, že jej neucítím. Upínám se proto, že s ním jsem měla naplánovanou budoucnost, která nevyšla. A teď nemám nic a ta budoucnost s ním nejde vytlouct z hlavy.
A rozešli jste se proč s tímhle dokonalým partnerem? Nech toho idealizovani ![]()
@Lorre píše:
Teď ji ti 23 let, tudiz v 17 letech se s tebou rozešel a od té doby si se s tím stále nesrovnala? No, v tomhle věku si troufám tvrdit, zes este nemohla úplně vědět co chceš a je dost možný, že ses zasekla na nějaké vykonstruovane představě, že to mělo být s ním. Já když to porovnám se svou takovou první láskou, tak to bylo všecko hrozně růžový, ale teď s odstupem už vidím všecky ty problémy a že mnohé sem si vlastne sám projektoval v hlavě. To co chci přesně a s ní. Realita však byla úplně jiná. Ona mi to vlastně může dát úplně jiná žena, která má nakonec lepší povahu (např. nemá potrebutě vyměnit jak to udělal tobě).
Ten psycholog tedy moc nezvládl svou práci. Kolikrát si u něho byla?
No v té době jsem úplně nevěděla, co chci, to máš pravdu. Ale čím jsem starší, tím víc si to uvědomuju a tím víc lituju, že jsme se nepotkali o něco později.
U psychologa jsem byla 2×
@Anonymní píše:
No v té době jsem úplně nevěděla, co chci, to máš pravdu. Ale čím jsem starší, tím víc si to uvědomuju a tím víc lituju, že jsme se nepotkali o něco později.
U psychologa jsem byla 2×
Kde máš tu jistotu, že by to tak skutečně bylo?
To je málo 2×. Si zasekla a potřebuješ na tom zapracovat
.
@Anonymní píše:
To, že někoho má, vím na 100 % a kdybych se mu ozvala, tak se mi ještě ta jeho vysměje. Už tak, když jsem ji v minulosti někde potkala (a to se osobně neznáme), tak na mě hodila takový pohled říkajíc jakoby „ha, já ti ho přebrala a teď je můj“. Pokud by byl sám, tak bych mu samozřejmě zkusila napsat, ale teď na to nemám odvahu
No i kdyz je to tezke, ale budes muset jit dal. Nemuzes se zaseknout na miste. A verim tomu, ze az potkas nekoho, do koho se zamilujes a ucitis, ze je to ten pravy, tak na tuhle minulost budes koukat jako na zivotni etapu.
@Lexter píše:
Nemohl. Bylo mi těžce ublíženo. Fňuk.
Tak ale my ostatni za to nemuzeme
Zakladatelce bylo zrovna tak ublizeno, jako tobe ![]()