Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám takový problém, který se semnou táhne už hromadu let. Mám problém začít první sexuální aktivitu, takže ikdyž mám opravdu hodně velkou chuť na sex a vedle mě leží přítelkyně, raději se své touhy snažím potlačit. Jakmile mi ale přítelkyně dá najevo (řekne) že má na chuť sex, v tom případě mi nedělá problém začít první. Bez tohoto impulzu ale automaticky čekám odmítnutí a proto mám blok začít jako první. Přítelkyni už tento můj problém nebaví a díky tomu spolu máme sex sotva dvakrát do měsíce. Jak tento problém vyřešit? Bohužel tento problém mám s každou přítelkyní.
@abuse07 prostě se odhodlat. Co jiného. Proč by tě měla odmitat
ta neaktivita je mnohem horší
@martina.se píše:
@abuse07 prostě se odhodlat. Co jiného. Proč by tě měla odmitatta neaktivita je mnohem horší
Problém je ten, že nemám moc velké sebevědomí a automaticky čekám že mě odmítne.
Navíc je to poslední dobou i hlavním tématem našich hádek. Kdy chlap má být ten hlavní dobyvatel a loudil sexu a ne čekat kdy začne partnerka. Ano, uvědomuji si tent můj problém, dříve jsem byl v tomto směru tak nějak laxní, ale nyní si uvědomuji, že to je opravdu hodně velký problém, který bych chtěl nějak vyřešit
@abuse07 píše:
Problém je ten, že nemám moc velké sebevědomí a automaticky čekám že mě odmítne.
Navíc je to poslední dobou i hlavním tématem našich hádek. Kdy chlap má být ten hlavní dobyvatel a loudil sexu a ne čekat kdy začne partnerka. Ano, uvědomuji si tent můj problém, dříve jsem byl v tomto směru tak nějak laxní, ale nyní si uvědomuji, že to je opravdu hodně velký problém, který bych chtěl nějak vyřešit
Tak se prekonej. Jednou, dvakrát a nakonec zjistíš, že je ten blok naprosto zbytečný
@Lexter píše:
Bariéry se boří silou.
ono těžko se dá poručit hlavě
prostě automaticky čekám že mě odmítne. nevím proč takové myšlenky, ale to je ten důvod proč místo toho abych začal první iniciativu, raději se snažím myslet na něco antisexuálního s tím, abych zahnal myšlenky na sex..
Chlape, já jí chápu.
Né každá ženská chce pořád začínat. I my pak máme pocit, že jsme loudilky nebo že když chlapa skoro neznásilníme, tak o nás nemá zájem (takže ty jí vlastně děláš to, co tebe samotného trápí), což je superzelený na naše sebevědomí.
Zkus se aspoň občas překonat, tuplem, když víš, že ona na to čeká (takže tě neodmítne).
@martina.se píše:
Tak se prekonej. Jednou, dvakrát a nakonec zjistíš, že je ten blok naprosto zbytečný
ono je to těžký, chuť je opravdu velká - přítelkyně mě hodně přitahuje, ale jamile pořád slyším před tím než jdeme ulehnout do postele jak je unavená z práce, jak se těší až se pořádně vyspí, atd atd, automaticky to odmítnutí prostě čekám ![]()
@abuse07 píše:
ono těžko se dá poručit hlavěprostě automaticky čekám že mě odmítne. nevím proč takové myšlenky, ale to je ten důvod proč místo toho abych začal první iniciativu, raději se snažím myslet na něco antisexuálního s tím, abych zahnal myšlenky na sex..
Hele, ve spoustě věcech musíš poručit hlavě.
Když se ti ráno nechce vstávat do práce, když si večer línej si jít vyčistit zuby, nebo třeba nekoupit si týden před výplatou nový hodinky, když nemáš na večeři.
Každej blok se musí překonávat vědomým „přemluvením sama sebe“. A když to nejde, tak nastupují odborníci.
@Mar__tanka1983 píše:
Chlape, já jí chápu.
Né každá ženská chce pořád začínat. I my pak máme pocit, že jsme loudilky nebo že když chlapa skoro neznásilníme, tak o nás nemá zájem (takže ty jí vlastně děláš to, co tebe samotného trápí), což je superzelený na naše sebevědomí.
Zkus se aspoň občas překonat, tuplem, když víš, že ona na to čeká (takže tě neodmítne).
ono se k tomu hodně váže i to, že párkrát jsem se už překonal, prostě takový to velký odhodlání, bylo to nějak ze začátku vztahu a dostalo se mi bohužel pár odmítnutí - dneska ne, jindy, nemám na to náladu. A automaticky to prostě čekám zase..
@abuse07 píše:
ono je to těžký, chuť je opravdu velká - přítelkyně mě hodně přitahuje, ale jamile pořád slyším před tím než jdeme ulehnout do postele jak je unavená z práce, jak se těší až se pořádně vyspí, atd atd, automaticky to odmítnutí prostě čekám
Prosím tě, pokud nedělá dvanáctky a nemá za zadkem osm dětí, tak i když unavená je, na pomazlení si kousek spánku vždycky utrhne. Jestli se kvůli tomu i hádá, tak je jasný, že to chce, tak se nemusíš bát.
Mimochodem, nejlepší spánek je, když člověk usne pěkně uspokojenej.
@abuse07 píše:
ono se k tomu hodně váže i to, že párkrát jsem se už překonal, prostě takový to velký odhodlání, bylo to nějak ze začátku vztahu a dostalo se mi bohužel pár odmítnutí - dneska ne, jindy, nemám na to náladu. A automaticky to prostě čekám zase..
A tohle si jí řekl?
Taky mi už párkrát bylo řečeno „dneska ne, miláčku“. A upřímně, párkrát sem to já blbka citlivka i obrečela. To přece nemůže znamenat, že už to nikdy nezkusím. Fakt chlape, odvahu do hrsti ![]()
@abuse07 píše:
No pokud máte sex sotva 2× do měsíce, tak ani jeden z vás na sex moc nebude, protože jinak byste se oba dávno překonali ![]()